Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 17:31, 30 gru 2014

Ewa777 napisał(a)
Violu, szykuje się u Ciebie rewolucja

No właśnie Ewo, szykuję się na rewolucję, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale Łukasz świetnie to rozrysował
Viola 18:13, 30 gru 2014

To miejsce Łukasz na dodatkowy samochód bardzo mi się podoba, będę przekonywać M., żeby tak właśnie zrobić. Chyba by się zmieścił, muszę zmierzyć ile to będzie metrów. Taras super na Twoim rysunku, proporcje zachowane.
Iwk4 18:18, 30 gru 2014

Ale fajnie. Teraz łatwiej można wszystko zobaczyć. Nie ma to, jak spojrzenie z innej perspektywy, a zgodność i tak jest. Będziesz spokojniejsza.
Viola 18:24, 30 gru 2014

Iwk4 napisał(a)
Ale fajnie. Teraz łatwiej można wszystko zobaczyć. Nie ma to, jak spojrzenie z innej perspektywy, a zgodność i tak jest. Będziesz spokojniejsza.

Iwonko, na planie Łukasza wszystko jest takie oczywiste i jasne. Ja musiałam parę tygodni (miesięcy) siedzieć, żeby do tego dojść, i to jeszcze przy Waszej pomocy.
Luki 18:38, 30 gru 2014

To żebym się nie pogubił
1. Twoja nowa wersja bardzo mi się podoba jeżeli chodzi o całość, ale przyczepiłbym się do jednej rzecz w szczególności. Chodnik o szerokości dwóch i pół metra to stanowczo za dużo, tyle o ile dobrze pamiętam powinna mieć ścieżka rowerowa z ruchem pieszym Jak dla mnie to zdecydowanie za dużo i nie będzie to dobrze wyglądać.
2. Jeżeli już chodzi o dopasowanie szerokości rabat nie jet to specjalnie konieczne bo rabat przy schodach jest stosunkowo malutka w porównaniu do rabaty miedzy podjazdem i chodnikiem i raczej nie musi być jej przedłużeniem. Nawet chyba gdzieś pisałaś, że chciałaś z niej całkowicie zrezygnować
3.Dwa samochody na moich wersjach z poszerzonym podjazdem zmieszczą się bez problemu, nawet dwa szerokie Lamborghini się zmieści Trzeba jednak sprawdzić jaka jest odległość miedzy bramą garażową a prawą krawędzią domu, aby wjeżdżając do garażu samochód stojący po prawej nie przeszkadzał w wjeżdżaniu.
Mierzyłem to, ale lepiej się upewnić, a najlepiej zmierz i podaj ten wymiar
4. no i co najważniejsze Twoja wersja nie wymaga dużych zmian i nakładów pracy co wiadomo wiąże się z kosztami
Viola 20:12, 30 gru 2014

Luki napisał(a)
To żebym się nie pogubił
1. Twoja nowa wersja bardzo mi się podoba jeżeli chodzi o całość, ale przyczepiłbym się do jednej rzecz w szczególności. Chodnik o szerokości dwóch i pół metra to stanowczo za dużo, tyle o ile dobrze pamiętam powinna mieć ścieżka rowerowa z ruchem pieszym Jak dla mnie to zdecydowanie za dużo i nie będzie to dobrze wyglądać.
2. Jeżeli już chodzi o dopasowanie szerokości rabat nie jet to specjalnie konieczne bo rabat przy schodach jest stosunkowo malutka w porównaniu do rabaty miedzy podjazdem i chodnikiem i raczej nie musi być jej przedłużeniem. Nawet chyba gdzieś pisałaś, że chciałaś z niej całkowicie zrezygnować
3.Dwa samochody na moich wersjach z poszerzonym podjazdem zmieszczą się bez problemu, nawet dwa szerokie Lamborghini się zmieści Trzeba jednak sprawdzić jaka jest odległość miedzy bramą garażową a prawą krawędzią domu, aby wjeżdżając do garażu samochód stojący po prawej nie przeszkadzał w wjeżdżaniu.
Mierzyłem to, ale lepiej się upewnić, a najlepiej zmierz i podaj ten wymiar
4. no i co najważniejsze Twoja wersja nie wymaga dużych zmian i nakładów pracy co wiadomo wiąże się z kosztami

OK, dzięki Łukasz za wyjaśnienia. Ta szerokość chodnika faktycznie (w mojej głowie) była problematyczna (że taka szeroka). Po prostu zbyt mocno chciałam dopasować wszystko, żeby pasowało do siebie (te rabaty).

Zastanawiam się jeszcze nad zakończeniem chodnika po lewej stronie, w Twojej wersji jest fajnie, ale jakby za dużo dla mnie ???, a w mojej jest źle bo tak gwałtownie zakończony Może coś takiego???, ale to już szczegół. Ogólny koncept mi się podoba i to najważniejsze.

jolka 16:10, 31 gru 2014

Będę kibicować w realizacji,
a póki co zostawiam pozdrowienia noworoczne
Ewa777 18:03, 31 gru 2014

Violu, spełnienia Twoich planów ogrodowych, zawodowych i rodzinnych Samych szczęśliwych chwil w nowym roku
Viola 20:08, 31 gru 2014

Wam wszystkim również życzę szampańskiej zabawy i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku
Ivvvona 20:06, 01 sty 2015

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku