Za oknem pada,mży bez ustanku,
liczę kropelki na balustradce.
Chmurek dotykam
,,Czy już nie wystarczy?"- ja ich się pytam.
Chmury jak wata lub jaka gąbka,
Ciągle z nich leje lub tylko siąpi.
Wody nam niebo wcale nie skąpi.
Kaloszki szykuję,o mój ty losie!
Trzeba niebiosom zagrać na nosie!
Wybywam z pieskiem z mojej siedziby,
a dokąd idziemy?
Pewnie na grzyby!
Warzywka imponujące;słoneczniczek z nasion? -ma kolorowe listki?;malwy o urodzie pięknych baletnic;....a tytoniem chyba załadowaliśmy całe stronki -ale ma wieczorem niesamowity zapach -nie można koło niego przejść obojętnie,na następny rok go ponowię -ale do donic {rośnie mniejszy} w gruncie do 1,60,trochę za wysoko.
Aniu z chęcią się poczęstuję na śniadanie jak znalazł , a odnośnie datury stawiam, że to będzie łososiowa żółta ma inne liście z postrzępionymi końcówkami
Zbyszku, mam 5 Annabellek wokół śliwy i z boku 3 Limelight. Niestety, zakwitła tylko jedna. Mój mąż się reklamuje Robi to, co Ty ostatnio w swoim domu. To dlatego mam nieskończony mur i wiele innych rzeczy w domu Szewc bez butów chodzi.
Teraz sobie myślę, że bardziej przypominają małe kiście bananów, albo takie ogórki zebrane po kilka sztuk. Śmieszne! Są w identycznym kolorze jak listki akebii i dlatego trudno je było zauważyć. A dopiero co Ania pytała czy moja akebia owocuje. Potem przeczytałam w necie, że akebia w Polsce rzadko owocuje, a tu taka niespodzianka!!! Doczekać się nie mogę, ale podobno dopiero na przełomie września i października dojrzewają owoce. Zobaczymy!
Ania też ma sprawdzić u siebie na działce swoją akebię. Może też ma dla niej niespodzianki?!!!
Kilka dni temu weszłam na drabinę, aby poprawić co nieco pnącze na kratkach i omal nie spadłam z tej drabiny!!! Zobaczyłam "kantem" oka jakieś wielkie zielone pająki ukryte w liściach! Ale się wystraszyłam!!!
Na niebieskiej hortensji tyle niebieskiego zostało
A całość nie wygląda zachęcająco...
Chyba już będę kupować białe, bo wytrzymały 3 razy dłużej i to w świetnej kondycji, a z tymi problemy....
I rabatka po prawej z balkonu
Wczorajsze fotki
Wrzosy zaczynają kwitnąć
Odętki w środku są bardzo ciekawe
Róże będą się chyba dobrze bawić podczas mojej nieobeności - mają wiele pąków
Bratek kwitnie nieprzerwanie
Tak mnie olśniło po ostatnim zakupie Sylwi. Nie pasowałoby tu bonsai Chciałam jakieś duże drzewo, ale ono przez ół roku byłoby bez liści. A iglak to iglak.
Oj, długo mnie tu nie było, u innych piszę, swój wątek zaniedbuję. Nadrabiam więc.
Ostatnio posadziłam co nieco, ale brakuje jeszcze świerków, choiny i żywotników. No i wykończenia niskimi roślinami + kancików.
Witam,Po wczorajszym przejaśnieniu,dziś już śladu nie ma.,ale cieszę się ,że u nas takich gwałtownych burz nie ,jak w Mazowieckiem .Najwyżej krwawe zachody słońca