Ja też mam fioła - zawsze po skoszeniu włażę na górę i z okna podziwiam równiutkie paseczki jak pole golfowe co najmniej Ja sobie urozmaicam, raz koszę wzdłuż, następnym w poprzek, a ostatnio to w ślimaczka, od zewnątrz do środka
tylko u mnie to 2 godziny koszenia i to sam tył, tam, gdzie posiane... lepsze od siłowni
Nie mylisz się Beatko...
Moje ogrodowe obrazki. Nie było mnie trochę i już zmiany.
Zakwitł klematis. W tle żywopłot i morze ziemniaków, niestety niejadalnych, bo "frytkowych".
I cynobrówki w donicy. widzicie te rozchodniki? Lato ledwo się zaczęło, a one już...
Danusiu, ta kamienna waza z różami jest najpiękniejsza. Po prostu nie mogę od niej oczu oderwać. Pewnego razu (???), u zdolnego kamieniarza-rzeźbiarza wykonam kopię.
Hej ,Martuś,skowronku złoty,już dziś wstałaś do roboty?
I życzenia nam wysłałaś?
Dziękuję ,i Tobie też życzę udanego tygodnia,jak i pozostałym forumowiczom również!
Hehe-czad nie?Totalny misz-masz.
Macierzanka rośnie tam dlatego że pod spodem jest beton, na którym dawno temu stał grill ogrodowy ...
Płyciutko się korzeni i ładnie rośnie więc pasuje tam.Może kiedyś wymienię na bluszcza....
Hosty z pierwszego roku "niekontrolowanych"nasadzeń ,a lawendę uwielbiam.... akurat tam miałam lukę i póki coś innego nie wymyślę to w tym roku tak wyszło.Chyba pociągnę tam bukszpanowe kulki,jak mi się sadzonki ukorzenią
Czosnek "Sphaerocephalon" .
Na skarpie są podkłady kolejowe .
Aniu,już nie wiem o co pytasz.O psa czy commelinę? Wkleję kartonik -bo sama nie wiem co wsadziłam-piszą,że wieloletnie -nie trzeba wykopywać-to były kłącza.
Pewnie ja będę miała to szczęście,żeby Ani pogratulować tylu wpisów na swojej i naszych stronach!
Wszystkiego kwietnego ci życzę ,Aniu! I dziękuję za miłe towarzystwo!