Od kuli z bukszpanu pociągnij żywopłocik również z bukszpanu. Ciemna zieleń wyciszy żółtego berberysa i czerwonego buka ???? Taka moja propozycja
Uzupełnieniem rabaty będą jednoroczne begonie.
LUB
Szczepiony miłorząb Troll na pniu w miejsce juki od niego trzmielina z zawijaskiem na miłorzęba
winogrono zarasta coraz bardziej kuchenne okno) będzie winko
od dłuższego czasu jemy swoją botwinę(liście robi się jak szpinak, łodyżki jak szparagi)
i swoją wczesną kapustkę,
Jan Paweł II ładnie kwitnie, a już myślałam,że po nim bo przymarzł na wiosnę
Hortensja zdaje się być głodna nawozu albo lepszej ziemi, za ciasno ma. Przesadź do większej donicy w kwaśną glebę koniecznie, żeby niebieska była. Podlewaj deszczówką, nawozem niebieska hortensja.
Czy donica ma dziurę w dnie?
Danusiu, ta w donicy to nie moja, to Kriss.
Moje wszystkie rosną w gruncie i mają się super (i Grandiflory, Limeligt'y i Anabelki i Great Star), oprócz tej jednej "Bluebird", która wygląda teraz tak:
Co więcej - podlewam ją wyłącznie deszczówką, bo tylko taką dysponujemy ostatnio w ogóle nie podlewamy, bo ciągle pada..
A tu potrzebuję jeszcze pomocy. Chcę poprawić wygląd lewej strony rabaty, podnieść ją bo od frontu wygląda płasko.Rosną tam juki w irdze ale z juk w tym miejscu chcę zrezygnować (możne jedną dać w środek zawijaska ). Zamiast juk kombinuję coś formowanego, wyższego, tuje na pniu o pojedynczych czy podwójnych kulkach i niżej kulki bukszpanu, może stożek. Myślałam o niskiej, formowanej obwódce z żółtej trzmieliny dla całej rabaty, tylko jak te nowe nasadzenia połączyć z bukiem i berberysem???
Zdjęcie nie wyszło proporcjonalnie bo lewa strona rabaty jest dłuższa
No to popodlewane, ale jak zamknęłam, to pomyślałam,że mogę wam zrobić zdjęcia , to zrobię jutro)
następny tytoń , a jak pachną)
jeżówka Tomato Soupe rozwija się
trawka zakwita co ma takie puszki białe) wyhodowałam z nasionek
zakwitł ciemiernik)
Joanko , Sebku i Aniu przy kamieniu mozolna robota i trochę siły trzeba mieć w łapkach , próbowałam a M. popatrzył i powiedziałam żebym poszła sobie kwiatki głaskać )).
Boguniu i Ewo dziękuję za odwiedzinki i chęć przechadzki po ogródku , zaglądam i do Was ale na paluszkach i po cichutku .
Kochani mam prośbę , pomóżcie rozszyfrować to drzewko , czy wiecie jak się nazywa ?
gałązki lekko pokręcone , wiosną ma kwiatostany jak orzech włoski
Haneczko widok piękny ale zapach jeszcze piękniejszy. Wczoraj zostałam na nocce na działce bo było tak pięknie ciepło pachnąco ptaki śpiewały a co ja mam w domu siedzieć w tych murach to grzech a na koniec dnia taki zachód słońca Rano o 6 zaczęło padać z godzinkę popadało i koniec a potem tak było ciepło że spałam jeszcze przy otwartych drzwiach do 10.00