Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 20:39, 23 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Witaj sąsiadko z Wielkopolski
Zagajnik z wrzosowiskiem i reszta ogrodu wygląda bardzo elegancko i dojrzale.widać staranie właścicielki

Dziękuję za miłe powitanie również się witam

Ogród ma tylko 2 lata ale faktycznie bardzo dorósł, wrzosowiska zwłaszcza, choć egzemplarze posadzone były bardzo malutkie.
Na zielonej... trawce :) 20:36, 23 paź 2016

Do góry

Na zielonej... trawce :) 20:28, 23 paź 2016

Do góry
Witam wszystkich odwiedzających bardzo serdecznie!

Padło też na mnie!
Z zamiarem założenia własnego wątku nosiłam się od dłuższego czasu. Na Ogrodowisko trafiłam przypadkiem 3 lata temu szukając inspiracji ogrodowych - byłam wtedy właścicielką "nudnego" ogrodu z trawnikiem (zresztą wątpliwej jakości) i rzędem szmaragdów. Pamiętam, że był styczeń, forum wciągnęło mnie do tego stopnia, że spędziłam na nim resztę zimy podziwiając zielone zakątki Ogrodowiczów. Potem przyszedł czas przemyśleń, planów. Decyzja o zmianach podjęliśmy w sierpniu, rewolucja nastąpiła jesienią.

Ale... może krótko o działce. Mieści się w Wielkopolsce, w małej miejscowości, na osiedlu domków jednorodzinnych w spokojnej okolicy. Mieszkamy tu prawie 7 lat. Liczy niecałe 1300m2, kształt romba. Trawnik miał wtedy 500m2. Na dzień dzisiejszy to "tylko" 250m2, pozostała połowa to rabaty. Reszta działki to budynek i okostkowany teren wokół.

Długo zastanawiałam się nam tematem wątku. I nie wyobrażam sobie ogrodu bez trawnika, a mój na dziś już jest niewątpliwie jego ozdobą - gęsty, dywanowy, soczyście zielony (poprzedni całkowicie zerwany, położony nowy "z rolki"). A więc zapraszam na wirtualny spacer NA ZIELONEJ... TRAWCE

Mam nadzieję, że zostaniesz tu na dłużej służąc radą, cały czas uczę się tematu ogrodowego, planuję, zmieniam...

Trawnik został podzielony na dwie części, w przeciwległych narożnikach działki powstały gaiki brzozowe

Ogród z lustrem 11:09, 20 paź 2016

Do góry
Przepiękny ogród - dla mnie NUMER 1 !!!
Metamorfozy ogrodowe 10:09, 20 paź 2016

Do góry
Dziękuję bardzo bardzo to miłe

Borbetko pomyślę o wątku, a jest po Ogrodowiskowemu, bo inspirowane Ogrodowiskiem - zaglądam tu prawie codziennie
ps. Jestem wielbicielką Twojego ogrodu Pozdrawiam
Metamorfozy ogrodowe 19:51, 19 paź 2016

Do góry
Dziękuje
Metamorfozy ogrodowe 18:51, 19 paź 2016

Do góry
Przedstawiam metamorfozę w moim ogrodzie

w tej formie ogród funkcjonuje 2 lata

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:39, 13 lip 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Piękne zdjęcia, piękny ogród!

Powiedz mi kobietko czy Ty czegoś nie potrafisz? Wszystko czego się chwycisz jest MEEEEGGGAAA!!!!!

yyyyyyyy
co ty
sporo ie potrafię
a jeszcze więcej mi sie nie chce

macham serdecznie do ciebie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:22, 13 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Piękne zdjęcia, piękny ogród!

Powiedz mi kobietko czy Ty czegoś nie potrafisz? Wszystko czego się chwycisz jest MEEEEGGGAAA!!!!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:26, 05 maj 2016

Do góry
WOOOOOOW!!!

CUDNIE!!!

Nic więcej nie napiszę, zbieram szczękę z podłogi
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:33, 14 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
wczoraj

Slicznie, czysto.... i ta soczysta zieleń
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:38, 04 kwi 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

a jakoś tak się zbieram i zbieram od dłuższego czasu może faktycznie czas założyć...
miłego wieczorku życzę

napweno czas założyć wtedy proszę też o uśmiechniętego avatarka cmok
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:37, 04 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

a gdzie twój wątek ja sie pytam?

a jakoś tak się zbieram i zbieram od dłuższego czasu może faktycznie czas założyć...
miłego wieczorku życzę

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:28, 04 kwi 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

a oto dowód - moja trawka - druga połowa sierpnia (sorki że nie na pierwszym planie ale takie foto miałam pod ręką)

piękną masz trawę ale pierwszy plan zdecydowanie wolę ludzki cudna blondyneczka
a gdzie twój wątek ja sie pytam?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:27, 04 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Już cię kocham bezgranicznie

a oto dowód - moja trawka - druga połowa sierpnia (sorki że nie na pierwszym planie ale takie foto miałam pod ręką)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:07, 04 kwi 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

mam u siebie, zakładaliśmy dwa lata temu i powiem szczerze to była najlepsza inwestycja ogrodowa - w zeszłym roku mimo gigantycznych upałów sięgających 37 stopni (w cieniu) ani centymetra spalonej, pożółkłej ba nawet podwiędnietnej trawy dodam że trawnik od południa

Już cię kocham bezgranicznie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:07, 04 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

oby kochana oby bo ostatnio to palcem do........sobei trafić nie moge a przecież jeszcze czas warzywnika i szkalrni i upałów się nie zaczął

mam u siebie, zakładaliśmy dwa lata temu i powiem szczerze to była najlepsza inwestycja ogrodowa - w zeszłym roku mimo gigantycznych upałów sięgających 37 stopni (w cieniu) ani centymetra spalonej, pożółkłej ba nawet podwiędnietnej trawy dodam że trawnik od południa

co do zmęczenia - na pocieszenie mogę tylko powiedzieć, że pięknie u Ciebie bardzo bardzo... więc warto się tak "troszku" pomęczyć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:56, 04 kwi 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Witam się wieczorową porą - widzę, że nawadnianie automatyczne się robi to już teraz całkiem tylko leżeć na leżaczku i podziwiać Ci przyjdzie a tu wszystko będzie się samo podlewało

oby kochana oby bo ostatnio to palcem do........sobei trafić nie moge a przecież jeszcze czas warzywnika i szkalrni i upałów się nie zaczął
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:55, 04 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

nie tak pieknie, wszytsko rozkopane ino zdjeć mam malo, ale trawnik i rabaty i opaska wokół domu i szklarnia

ps. nei pamiętam szer. obiedki ale nei jest zbyt szeroka , zmierze w tym sezonie jak nei za późno dla ciebie

Witam się wieczorową porą - widzę, że nawadnianie automatyczne się robi to już teraz całkiem tylko leżeć na leżaczku i podziwiać Ci przyjdzie a tu wszystko będzie się samo podlewało
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:58, 08 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Angelika brzozy tnij tylko delikatnie bo tego nie lubia a z bukami poczekaj az minie grozba przymrozkow

Dziękuję bardzo za radę brzozy podcinam tylko "górą" mam kilkanaście sztuk, wysokie ok 4-5 m ale dość wąskie - cięciem chce spowodować aby się zagęściły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies