Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 21:58, 04 kwi 2016

polinka napisał(a)
Malkulka, nie masz jakiegoś znajomego budowlańca, który ma dobry odkurzacz przemysłowy? Pożyczyłabyś sobie do tych smaragdów

Ja swoje odkurzam dwa razy do roku. Do tej pory ręczne czyszczenie to najgorsza czynność jaką musiałam wykonać w ogrodzie. Z odkurzaczem to już prawie przyjemność

barrdzo Cie lubię i wiem żeś anioł. ale dla mnei to nawet z odkurzaczem byłaby katorga. przede wszytskim dlatego że dla mnie to głupia robota i już
malkul 21:59, 04 kwi 2016

Juzia napisał(a)
Woda się będzie lała?

hehehhe w planach tak ma być. ale Juziu ja tym razem nawet nie wiem co to za system bo staram sie nawet nei słuchac jak mąż mi o tym opowiada. głowa moja zupełnei gdzie indziej.
Kasya 21:59, 04 kwi 2016

malkul napisał(a)

mam dwie rabaty z nimi.
na jednej z nich w sobote nieźle porządziłam z moja mamą

o masz...a co to za rewolucje ?
malkul 22:02, 04 kwi 2016

kasja83 napisał(a)

Gosia mam techniczne pytanie dot. gabionu -może jest gdzieś info w gąszczu stron-ale pewnie nie znajdę. Jaką masz szerokość gabionu i czy masz fundament pod całym gabionem-czy wmurowane słupki tylko?

hmmm szerokości nei pamiętam może z 50 cm, słupki tez mamy wbetonowane i ława na cała długość gabionu
malkul 22:04, 04 kwi 2016

Kasya napisał(a)

o masz...a co to za rewolucje ?

eksmisja carex the beatle. bo nie ruszył po zimie, podejrzewam że wygnił. mam tam taką rynne betonową gdzie często przy ulewach długo woda mi stoi. i musiałam też przesadzic buszkapany bo stawiam blisko auto i wiczenie uderzamy dzrwiami w nie od czego chorują
malkul 22:06, 04 kwi 2016

bdan napisał(a)

Gośka dzięki.

Ogród pięknie Ci się do życia budzi. Zastanawiam sie na posadzeniem jarzmianek za hortensjami Polar bear.
Jaka odmianę bys polecała, będzie je za nimi widać?
Co do rozsad, u mnie też róznie wschodzą,mam nadzieję,że cos tam z nich jednak urośnie.
Muszę się zmobilizować, żeby zdjęcia u siebie porobić, ale czasowo nie wyrabiam.

za hortensjami to raczej nei prędzej wpleć pomiędzy i w przodzie.
odmaine ? zależy jaki efekt chcesz uzyskać, biel lub róz.
AngelikaX 22:07, 04 kwi 2016

malkul napisał(a)

oby kochana oby bo ostatnio to palcem do........sobei trafić nie moge a przecież jeszcze czas warzywnika i szkalrni i upałów się nie zaczął

mam u siebie, zakładaliśmy dwa lata temu i powiem szczerze to była najlepsza inwestycja ogrodowa - w zeszłym roku mimo gigantycznych upałów sięgających 37 stopni (w cieniu) ani centymetra spalonej, pożółkłej ba nawet podwiędnietnej trawy dodam że trawnik od południa

co do zmęczenia - na pocieszenie mogę tylko powiedzieć, że pięknie u Ciebie bardzo bardzo... więc warto się tak "troszku" pomęczyć
malkul 22:07, 04 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
ale tego natrzepałyscie. moja mama jeszcze chyba nie zauwazyła, że ja ogrodem się zajmuje... bo przecież nie widać.

hihihi nei zauważyła mówisz, oby to nie była ta choroba że lepiej nie widziec niż pomóc moja teściowa na nią cierpi
malkul 22:07, 04 kwi 2016

AngelikaX napisał(a)

mam u siebie, zakładaliśmy dwa lata temu i powiem szczerze to była najlepsza inwestycja ogrodowa - w zeszłym roku mimo gigantycznych upałów sięgających 37 stopni (w cieniu) ani centymetra spalonej, pożółkłej ba nawet podwiędnietnej trawy dodam że trawnik od południa

Już cię kocham bezgranicznie
malkul 22:09, 04 kwi 2016

makkasia napisał(a)
Gośka, Malkulku co to za selseria? Wiem, ze pisałaś tyyyle razy, wiem, że to nie jesienna, ja mam skalną ale moja srebrna i sztywna a taaa jest piękna
Myślę, że tuje latem są zakryte na dole i dlatego brakuje im światła stąd takie brązowe się trochę zrobiły. Kawał dobrej roboty ja mam nadzieję na weekend

dostałam od Magnoli która mówi że to Sesleria Heufleriana

z tym światłem to oczywiście masz rację w 100%. obiedka jest za blisko nich i biedne cierpią.