Na pierwszym zdjęciu -fioletowa werbena?Patagońska?
Uroczy kącik nad stawem. Chyba taki bardziej zacieniony i wilgotny? Chociaż werbeny raczej z przeciwległego bieguna.
To prawda, że z przeciwnego. Ale oczko jest wyłożone folią i o podsiąkaniu nie ma mowy.
Rosną tam tez trawy i nie mogłam się oprzeć, aby nie posadzić między nimi werbeny.
Ja jak pewnie wiecie w Beskidach mam lasu hoho, w mojej miejscowości lasy zajmują 70 % powierzchni, także mam po czym chodzić. W tym roku na spacery czasu nie miałem, ale kiedyś się wybiorę i porobię fotki Na razie mam te z zeszłego roku
Taki mam widok z okien w salonie
Kochana, ile płaciłaś za te klocki?jakich one wymiarów są?czy masz je tylko tak poukładane czy jakoś zabezpieczone dodatkowo co by się nie osuwały?
szczerze to za bardzo mi się nie podobają, niestety to co mi się podobalo było strasznie drogie.. poszlismy na kompromis, wyrównamy teren gazonami i je obsadzimy żeby nie było ich widać dookoła jest zrobiona podmurówka ze zbrojeniem, do początku ostatniego rzędu zalane betonem żeby się nic nie obsuneło. wymiary musiałabym sprawdzić jedna szt kosztowała 14zł
MAM JUŻ DOŚĆ, niech ten deszcz licho weźmie, kolejny dzień (11z deszczem) wyglądał u mnie tak
lało tak że woda wyrwała przyszłej ścieżce takie tunele
zniosło nawiezioną ziemię, przenioslo korę spod brzózek aż do sąsiada, ciśnienie wody z odwodnienia wywaliło korek od studzienki odpływowej, zalało instalację od internetu i nie było netu przez pół dnia
Nie moge nic robić, a dzieci w domu dostają jobla...
To się pożaliłam
Podpowiedzcie mi co mogę wysypać na ten pas pod bukszpanem, gdzie rośnie tojeść? dopóki się nie rozrośnie w dywan to tam trochę goło i ziemia szybko wysycha i się robi skorupa no i nieładnie to wyglada. Czy tojeść będzie rosła jak dam kamyk? Może drobniejszy?
i jescze raz zapytam, bo kiedyś tam pytałam, skąd mogę wziąć kompost? Pytać u ogrodnika?
Co do kompostu to nie mam bladego pojęcia. Jak pytam po szkółkach to opowiadają bzdury i nawet ich nie będę cytować. Wiem , że Danusia takową kupuje , ale nie wiem gdzie .
Kora drobno mielona będzie OK. Kompostu raczej nie kupisz nigdzie, ale Danusia kupuje próchnicę odkwaszoną na hidcotową. Jak pytam się w moim ogrodniczym to mają ją w workach 80 l - kosztuje tyle co kora.