No weszły zdjęcia to pokażę, co przyniosłam dzisiaj z namiotu))))))))))))))))) pierwszy pomidor Green Zebra
no i buczek pendula , mały ale urośnie)
a teraz się poczęstujcie) malinki i jagoda z czarną porzeczką, trochę ciemne zdjęcia , bo wieczorem zbierałam)
wiesz co Zbyszku.... posadź tam w tym roku żurawki, będzie im tam bardzo dobrze i pięknie się będą prezentować w takim towarzystwie, a jak się wszystko rozrośnie to poprostu podzielisz albo przesadzisz wiosną w inne miejsce i już będziesz miał mnóstwo wspaniałego materiału do dalszych nasadzeń ja zapewne postąpię tak samo, gdyż rabatka nieźle się już zagęściła
Moje bordowe żurawki już widziałeś.
Wspaniałe inspiracje, w tym żurawkowe są w ogrodzie Danusi
Zaraz znajdę zdjęcie moich ulubionych żurawek, o których myślę - z ogrodu Kasi. Zdjęcia wykonała zapewne Danusia i pozwalam sobie je wkleić u mnie - mając nadzieję, że autorka się nie pogniewa
te pomarańczowo-żółte żurawki wspaniale wyglądają przy zieleni rh i trawy ale również wspaniale komponują się z hostą tego samego efektu nie dadzą już żurawki brązowe (mam taką jedną brązową i nie jestem z niej zadowolona, bo jest bardzo ciemna)
tutaj widać jak cytrynowe fajnie wyglądają z kolorem srebrno zielonym i zielonym oraz hostą
Na pytanie po ile mają lat, precyzyjnie nie potrafię odpowiedzi.
Nie prowadzę takich notatek.
Na pewno po kilka. A ja już tak mam, że stale coś przesadzam, rozsadzam, dzielę .
Funkie, to bardzo wdzięczne rośliny. Szybko się rozrastają i trudno je 'zaniedbać'.
Problemy zaczynają się wtedy, kiedy zechcemy przesadzić taką dużą kępę.