To suchodrzew chiński - Lonicera pileata - zimozielony krzew podobnie rośnie jak irga. U mnie nieco podmarzł tej zimy i nie wypuścił - niestety.
a jesienią ma takie cudowne fioletowe jagódki.U mnie po zimie odbił-w zasadzie to szkodzą mu najbardziej jak to zwykle bywa bezśnieżne przymrozki wczesnowiosenne
Skoro piszę o hortensjach pokażę moje. Zdjęcia robione w zeszły, tygodniu, teraz nie ma mnie w domu a one pewnie kwitną jak szalone. I zarastają chwastami. Wracam tam dopiero 10 lipca, wiec na pewno nie poznam ogrodu. O ile będzie go jeszcze widać pośród chwaściorów.
5 Annabellek otaczających śliwę wiśniową. Ta najwyższa jest ubiegłoroczna, niezbyt ucieszyło ją przeniesienie na nowe miejsce. A jedną z pozostałych kupiłam za grosze, była prawie cała zjedzona przez ślimaki, teraz nie widać żadnej różnicy pomiędzy nią a pozostałymi.
Moje 3 Limelight obok siebie, jedna miała już takie duże pąki.
Śliczniutko i magicznie u Richiego. Znalazłam kiedyś w necie zdjęcie donic kul świecących. Jeśli można to wstawię? Efekt też uroczy.
Ja mam na klombie kule
Faktycznie w nocy wyglądają fajnie.
Mają jeszcze dodatkowe wkłady czerwony, zielony i niebieski
Na Boze Narodzenie miałam zielono - czerwono
Zrobię wieczorem zdjęcie i zamieszczę
...
jest też spóźnialska serduszka w maju ją podmroziło ale nie dała za wygraną i zakwitła pod koniec czerwca , wprawdzie nie tak okazale , ale nie zawiodła