Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Raczkujący ogród Iwony

Raczkujący ogród Iwony

Matka 23:37, 27 cze 2011

ło matko, ależ okazprzycinasz ją?czy rośnie tak ładnie zawsze?
jotka 23:47, 27 cze 2011

Chciałabym, żeby moje pnące zobaczyły Twoją - może by wzięły przykład ...
Gardenarium 23:48, 27 cze 2011

isia33 napisał(a)

Co to jest za roślina?

To suchodrzew chiński - Lonicera pileata - zimozielony krzew podobnie rośnie jak irga. U mnie nieco podmarzł tej zimy i nie wypuścił - niestety.

Instagram Ogrodowiska
Ewa 06:28, 28 cze 2011

Iwonko zazdroszczę Ci pobytu u mamy, ja się wybieram pod koniec lipca. Nie mogę się doczekać spotkania z rodziną i tych pięknych widoków.
Róża pnąca imponująca ! Pozdrawiam
isia33 09:47, 28 cze 2011

Dziękuję. Mama nie przycina jej, okrywa dół na zimę obornikiem i zasila na wiosnę i tyle. A widoki naprawdę cudne.
Sebek 13:56, 28 cze 2011

Fajna rabatka, ale może dałabyś dwie limelight lub inną - nie byłoby problemu z okrywaniem
isia33 15:05, 28 cze 2011

Myślałam o tym, ale one są za wysokie i zasłonią widok na rabatę. Wczoraj widziałam przy kościele cały rząd hortensji, katechetka powiedziała mi, że są to te wielkanocne, kiedyś tam wsadzone. Mówiła, ze nawet ich nie okrywają na zimę a rosną pięknie.
Sebek 16:43, 28 cze 2011

Ktoś chyba chce żeby kwitły - i to nie konieczne Ci na ziemi
Po latach ogrodowe też nie są małe. Ale ja tylko sugeruję - nie mam prawa się rządzić
isia33 14:28, 30 cze 2011

Sebuś, oczywiście, że możesz pisać co warto posadzić. Przecież po to jest to forum, żeby wymieniać się radami i poradami. Tym bardziej, że na Ciebie zawsze można liczyć
Te hortensje przy kościele jedynie kwitną późno, niczym nie są okrywane, rosną prawie przy samej ścianie. A tegoroczne zostały wyrzucone, buuu, jaka strata!!!
A wracając do rabaty mojej mamy, Limelight z tyłu będzie na 100 %, z przodu przesłoniłaby wszystko, chociaż też o niej myślałam.
isia33 14:40, 30 cze 2011

Skoro piszę o hortensjach pokażę moje. Zdjęcia robione w zeszły, tygodniu, teraz nie ma mnie w domu a one pewnie kwitną jak szalone. I zarastają chwastami. Wracam tam dopiero 10 lipca, wiec na pewno nie poznam ogrodu. O ile będzie go jeszcze widać pośród chwaściorów.

5 Annabellek otaczających śliwę wiśniową. Ta najwyższa jest ubiegłoroczna, niezbyt ucieszyło ją przeniesienie na nowe miejsce. A jedną z pozostałych kupiłam za grosze, była prawie cała zjedzona przez ślimaki, teraz nie widać żadnej różnicy pomiędzy nią a pozostałymi.

Moje 3 Limelight obok siebie, jedna miała już takie duże pąki.