Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 22:30, 21 cze 2011

Do góry
No takiej energii dostałam w pierwszy dzień lata, że wszystko zaplanowane dziś załatwiłam
A na działce dałam sobie dżezu (jak powiada moja koleżanka), że ledwo do domu rower mnie dowiózł
Za oknem słychać jak pada deszcz, a ja przeglądam zdjęcia zrobione dzisiaj;
Przywitam lato różą, w której płatkach igrało zachodzące słońce

oczyściłam wszystkie różane krzewy z przekwitniętych i zniszczonych kwiatów i pięknie się prezentowały

Testowe dodawanie zdjęć 22:23, 21 cze 2011

Do góry
Moje miejsce na ziemi ;) 22:18, 21 cze 2011

Do góry
Na widok róż pnących, to otworzyłam usta i zatkało mnie. Jakie wielkie, cudowne krzewy Wiesz może jak się nazywają?
Poziomki super, aż ślinka leci
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:14, 21 cze 2011

Do góry
Na wieczorek

Lawenda nie moja ale rośnie niedaleko mnie. Zdjęcie z 2010
\
I storki

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 21:56, 21 cze 2011

Do góry
Niesamowite są Twoje zdjęcia Długo je oglądam, mają coś w sobie. Róże przepięknie wyglądają Masz może zdjęcie całego krzaczka Louise Odier ?
Ogródek Agam 21:40, 21 cze 2011

Do góry
agam napisał(a)

Tutaj też muszę coś dosadzić

Tutaj posadziłbym hortensje anabelle lub jakieś bukietowe
Mój 4 arowy azyl... 21:29, 21 cze 2011

Do góry
Kwitną kolejne róże

Ogródek Agam 21:23, 21 cze 2011

Do góry
I jeszcze kilka zdjęć dla lepszego obrazu:
Widok z góry:

Tutaj też muszę coś dosadzić

A to frontowe ogrodzenie. Jak na razie posadzone są tam tuje, przed nimi w planach rabata nie wiadomo jaka

Mój 4 arowy azyl... 21:20, 21 cze 2011

Do góry
No tak, wiosnę mamy już za sobą. Witaj LATO!
Zakwitł mi pierwszy z sianych w końcu lutego hibiskus letni /ketmia południowa/. Nawet nie wiedziałam, że ma tak ciekawy środek - jak mini ogródek

Zaczyna kwitnąć rudbekia błyskotliwa i gailardie

Ogródek Hanusi po zimie 21:17, 21 cze 2011

Do góry
Żeby nie było ,że ja nie na temat -zakwitł mój marketowy storczyk z przeceny

Ogródek Hanusi po zimie 21:15, 21 cze 2011

Do góry
Przechodziliśmy koło naszej znajomej różyczki

Jeszcze kusi kwiatami,ale już zapachu prawie nie ma ,
Ale wypatrzyłam,kilka siewek,trzeba będzie przyjść z łopatką

Łąki do skoszenia,ale nie ma komu ,rosną więc dziurawce,podagryczniki i inne trawy

Ogródek Agam 21:12, 21 cze 2011

Do góry
Witam,
mam na imię Agnieszka i od dłuższego już czasu podczytuję regularnie Wasze Forum. Zdobyłam się dzisiaj na odwagę i poproszę o pomoc w dopieszczeniu mojego ogródka.
Ogród powstaje od 2006 roku po kawałku i może dlatego nie stanowi całości. Gdy zaczynałam z mężem sadzić pierwsze drzewa i krzewy nie rozróżnialiśmy za bardzo sosny od świerka itp. Teraz wychodzą nasze błędy i chciałabym skorygować nasze niedociągnięcia.
Sfotografowałam dzisiaj naszą działkę, więc do roboty.

Zacznę może od frontu. Chodzi mi głównie o prawą część. Patrząc od ogrodzenia rosną tu bukszpany, jodła koreańska, jałowce, trzmielina, berberysy karłowe, jakieś tuje okrągłe, rododendrony które będą przesadzone. Nie mam żadnej koncepcji co z tym wszystkim zrobić.

Lewa strona jest ok, oprócz jałowca szczepionego na pniu i tych wkoło niego, oraz pasowałoby tu dodać jakieś bylinki aby nieco ożywić rabatkę.

Ogródek Hanusi po zimie 21:08, 21 cze 2011

Do góry
Dziś i jutro jestem wypożyczona do wnuka- Wracaliśmy z Frodem drogą przez,, pola i lasy."
Frodo szczęśliwy w rumiankach

A ja? na dróżce coś znalazłam

Oj,będzie smakowita ,,nowina!"
Agnieszkowy ogródek 20:46, 21 cze 2011

Do góry
A to następny "wariat komisariat":

Kwitnie jak oszalały (Rouge Cardinal). Nigdy jeszcze tak nie zakwitł. Od najbardziej nasłonecznionej strony jest cały bordowy! Na zdjęciu skromny wycinek... Kwiaty z wierzchu i od spodu, kwitnie jakoś tak wielowarstwowo... A ile pączków czeka w kolejce! Obłęd jakiś!!!

Teraz muszę uciekać, bo moje głodomory już trzecią kolację chcą jeść dzisiaj wieczorem. Już nie wiem czy taniej ich ubierać, czy karmić... .
Agnieszkowy ogródek 20:33, 21 cze 2011

Do góry
Safoya, o tym mówiłam: begonie przerosły moje bukszpaniki .

Begonie buchnęły kwieciem i nie sposób ich wyhamować!!!
Agnieszkowy ogródek 20:31, 21 cze 2011

Do góry
To też piękna hosta, która w tym roku zachwyciła mnie zdrowymi dorodnymi liśćmi i naprawdę dużym wzrostem (bez nazwy niestety ). Na dokładkę stłumiła mi kompletnie czerwoną tawułkę:

A skoro już jesteśmy przy miotełkach :
Diamentowy ogród 20:24, 21 cze 2011

Do góry
inya napisał(a)
Wskakuję na chwilkę, bo brak czasu mnie dopadł - mój M po sobotniej grze w piłkę z dziećmi u znajomych jest unieruchomiony na najbliższe 3 tygodnie Pęknięcie torebki stawowej Ale nie ma tego złego Troszkę sobie odpocznie a ja się poopiekuję

Szybciutko wrzucę najważniejsze zdjęcia
Spójrzcie jak mam kolorowo w stawie

a to moja niespodzianka wykluły nam się w poprzednią sobotę dzikie kaczuszki na stawie nawet nie wiedzieliśmy, że mają gniazdo przylatywała kaczka z kaczorem, ale jakoś nie połączyliśmy tego w całość ;P cudne są jak tak zasuwają po wodzie a ja siedzę na tarasie i je podglądam jak się uczą nurkować

no pięknie masz ! klimat jak u mnie i wiem jak fajnie jest patrzeć na maluchy pływające)
Agnieszkowy ogródek 20:23, 21 cze 2011

Do góry
To moja śliczna Golden Tiara z fioletowymi kwiatkami. Szczerze mówiąc, myślałam, że będzie większa, ale ma jeszcze szansę, bo jest młodziutka, sadzona tej wiosny:

Tę kupiłam w ogrodniczym, ale nie wiedzieli co to jest. Wygląda jak Halcyon, ale nie wiem jakie ma kwiatki. Za kilka dni się zdemaskuje, tylko że my będziemy nad morzem...

Cudeńko bez nazwy:
Zielono mi! 20:22, 21 cze 2011

Do góry
Na taras sobie tylko wychodzę, bo mimo początku lata dopadło mnie potworne przeziębienie. A na tarasie niebiesko i różowo.

Agnieszkowy ogródek 20:14, 21 cze 2011

Do góry
Teraz kolej na hosty, bo zaczynają kwitnąć. Niestety nie znam wszystkich odmian, które mam...

Frances Williams

Młodziutka Sum and Substance:

Wide Brim (naruszona przez ślimiorki):

Dwie ostatnie są dla mnie ciekawe, bo nie wiem, jak kwitną....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies