Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 20:57, 03 wrz 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Kamienny placyk ogniskowy bardzo pomysłowy.
Lilie w kałuży masz niesamowite!
No i trzy rabaty po renowacji, fiu, fiu
Bardzo korzystne zmiany.

Dziekuje za pochwaly, kaminny placyk powstal w ramach sprzatnia...cos trzeba bylo zrobic z kamieniami
W Gąszczu u Tess 13:50, 31 sie 2014

Do góry
Tess, wyniuchałam w wyszukiwarce, że jesteś szczęśliwą posiadaczką tulipanów Verona i Casablanca. Czy mogłabyś mi powiedzieć czym one się różnią? Verona chyba ma więcej płatków sądząc po zdjęciach, reszty różnic nie umiem uchwycić. Co z kolorem, wysokością i terminem kwitnienia? To tak w wolnej chwili, gdybyś mogła...
Kolorowy ogród na piasku 22:59, 29 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Vivo, z czego jest obwódka na okrągłej rabacie (tej po lewej)

Urokliwy zakątek.

To jest bodziszek, chyba korzeniasty. Nie wiem dokładnie, bo kupiony na targu. Bardzo szybko się rozrasta, cała obwódka z jednej sadzonki w ciągu trzech sezonów

Tak wygląda w maju, za chwilę zacznie cudownie przebarwiać.

Kolorowy ogród na piasku 22:41, 29 sie 2014

Do góry

Vivo, z czego jest obwódka na okrągłej rabacie (tej po lewej)

Urokliwy zakątek.
Początki w Kruklandii 19:53, 29 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Józia, pomysłu na kształt rabaty w rogu nie mam, choć nr 1 mi się najbardziej podoba.
Ale chciałam zasygnalizować, że moim zdaniem ścieżka wymaga oprawy roślinnej (niskiej).
Chyba, że docelowo nie będzie tak wyglądać.
Za bardzo rzuca się w oczy (przynajmniej na zdjęciu tak to wygląda),dzieli ogród na dwie części, niepotrzebnie.
I altanę także bym zakryła, żeby była taką tajemnicą Wysokimi trawami na przykład.

Nie zabijaj.

Tessiu nie zabiję

Ścieżka mi się wcale nie podoba, ale Żon zmienić jej nie chce. Może kiedyś go namówię na płyty kamienne...albo chociaż mniej prostą ścieżkę żwirkową...
Zasłaniać altany z kolei ja nie chcę, bo jak leżę sobie z książką, to lubię czasem popatrzeć na swój "ogród" Jakoś nie mam potrzeby chowania się w niej No chyba, że przed komarami lub słońcem świecącym w oczy...a to planuję zasłony powiesić lub rolety.

Nie zabiłam
Chyba

Początki w Kruklandii 19:40, 29 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Z salonu

Jak ktoś ma pomysł na linię rabat to plissss niech się podzieli

Józia, pomysłu na kształt rabaty w rogu nie mam, choć nr 1 mi się najbardziej podoba.
Ale chciałam zasygnalizować, że moim zdaniem ścieżka wymaga oprawy roślinnej (niskiej).
Chyba, że docelowo nie będzie tak wyglądać.
Za bardzo rzuca się w oczy (przynajmniej na zdjęciu tak to wygląda),dzieli ogród na dwie części, niepotrzebnie.
I altanę także bym zakryła, żeby była taką tajemnicą Wysokimi trawami na przykład.

Nie zabijaj.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:00, 29 sie 2014

Do góry
Toszka dawaj tu linka i po sprawie ja niegroźna jestem zupełnie

Tess- zajrząłś do linka?

Anita- to w sumie może sz byc o 19:30 kapanie karmienie, sprzątanei zabawek i usypianie, może być?

Madzia70- znasz mie powidasz? czy ja wiem

Beatko- będziesz pichcicć ten sosik?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:23, 29 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Macha dzis do Was DYREKTOR OPERACYJNY

Znalazłaś nową pracę?
Zaczątek ogrodu 23:07, 27 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)
No, kawał roboty odwaliłaś
Rabatki robią wrażenie.

Niektóre roślinki wyglądają jakby znajomo

Coś mi się zdaje, że w przyszłym roku będziesz rabaty poszerzała
Wydaje mi się, że za gęsto w niektórych miejscach.
I założę się, że będzie to poszerzanie z prostowaniem

To nie krytyka, wszyscy robiliśmy tak samo (no, z wyjątkiem Zielonej, która zachowuje zdrowy rozsądek i sadzi w odpowiednio dużych odstępach).
Wiec się nie fochaj

Asiu, koniecznie chcesz mieć tu tuje?
Widzę, że sąsiad już coś posadził, więc przesłoni Ci widok na jego dom, a i on nie będzie zaglądał.

Może pas wysokich traw, falujących na wietrze, a w nich jeżówki.

Dzięki, siedzę i cieszę się do komputera, wiem, że tak będzie - prostowanie linii, juź o tym myślę

Tak Teresko już część tujek jest posadzona, więc dokończymy. A na trawy i jeżówki u mnie znajdzie się miejsce, mamy uprawioną i zagospodarowaną (jako tako) dopiero połowe działki. Dziękuje za miłe słowa, wskazówki i porady.
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:02, 27 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)

O matko, jakie wielki chochle w tle.

Rozrosły się musiałam je uszczuplić aby nie zabierały powietrza bukszpanom ...
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:58, 27 sie 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Te trawusie chyba w ogrodzie zimowym wylądują na zimę ... Zobaczymy czy będzie im tam dobrze ....

O matko, jakie wielki chochle w tle.
Zaczątek ogrodu 19:45, 27 sie 2014

Do góry
No, kawał roboty odwaliłaś
Rabatki robią wrażenie.

Niektóre roślinki wyglądają jakby znajomo

Coś mi się zdaje, że w przyszłym roku będziesz rabaty poszerzała
Wydaje mi się, że za gęsto w niektórych miejscach.
I założę się, że będzie to poszerzanie z prostowaniem

To nie krytyka, wszyscy robiliśmy tak samo (no, z wyjątkiem Zielonej, która zachowuje zdrowy rozsądek i sadzi w odpowiednio dużych odstępach).
Wiec się nie fochaj

as226 napisał(a)
tutaj w tym pasie będą tuje

Asiu, koniecznie chcesz mieć tu tuje?
Widzę, że sąsiad już coś posadził, więc przesłoni Ci widok na jego dom, a i on nie będzie zaglądał.

Może pas wysokich traw, falujących na wietrze, a w nich jeżówki.
Zaczątek ogrodu 19:36, 27 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Mówisz, masz

żródlo: https://www.ogrodowisko.pl/watek/828-brzoza-betula?page=7

Zamiast żółtej hosty wyobraź sobie białoobrzeżoną (przyjedz do mnie, mam dużo). Kulki już tu są, choć wydaje mi się, że Dana miała raczej na myśli większą.

Dziękuje, Teresko.
Zaczątek ogrodu 18:03, 27 sie 2014

Do góry
as226 napisał(a)
Po zalogowaniu na Ogrodowisko, Danusia naszkicowała mi wstępnie rabaty, odbiega od stanu dzisiejszego, ale jeden element siedzi mi w głowie. Cytuje: "Dwa drzewa np brzozy chińskie Fascination podsadzone białymi hostami lub trawkami niskimi plus kula z bukszpanu. Wysepka w kształcie jajka wycięta w trawniku". Czy macie jakieś inspiracje.

Mówisz, masz

Gardenarium napisał(a)
Brzoza chińska 'Fascination"

żródlo: https://www.ogrodowisko.pl/watek/828-brzoza-betula?page=7

Zamiast żółtej hosty wyobraź sobie białoobrzeżoną (przyjedz do mnie, mam dużo). Kulki już tu są, choć wydaje mi się, że Dana miała raczej na myśli większą.
W Gąszczu u Tess 17:46, 27 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Ciiii, nie wspominamy tego cięcia podcięłam tylko jedną gałązkę, za co zebrałam ochrzan od Ewy
[/quot

O!!
ja od samego początku miałam takie założenie, czas pokaże
Nie kusi cię festiwal traw w Wojsławicach?
Blaski i cienie nowego życia 17:40, 27 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Ula, a może te dwa są za głęboko posadzone?
Zauważyłam, że wówczas gorzej rosną (a czasem padają)

Dziękuję Tess za tą uwagę, muszę sprawdzić jak przestanie padać może rzeczywiście w tym problem.

gierczusia napisał(a)

Nieeeee, noo cos Ty .. Jak mi konweniują kolorystycznie to albo dadzą radę albo do Pitera na pifffko ... Jedna musi przeżyć .. A wolałabym ,żeby przetrwały obie

Buziole

5-7 września wystawa budowlana w Gliwicach ale dodatkowo targi roślinne i bylinowy się wybiera..kombinujemy na sobotę

Czytałam o tych Gliwicach, ja się niestety nie wybieram bo nie mam w planach żadnych zakupów we wrześniu. Jedynie cebule wiosenne mam na myśli ale zamówię przez internet.

Agnieszka_B napisał(a)
Ula pobiegałam troche u ciebie . Jestem pod wielkim wrażeniem Red Barona. Zdradz sekret co mu robisz

Aga, sekretem u mnie jest NIE RUSZAĆ! Rzeczywiście rośnie tam od 2 lat (2 sadzonki), właściwe to ma beznadziejne warunki: glina-skorupa i susza. W tym roku dużo padało więc odchwaściłam go z trawy i chcę się nim zająć. Nie chcę zapeszyć i zepsuć sprawy....
Ogród z łezką 17:24, 27 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Zwizualizowałam sobie ten Tofikowy foch i prawie leżę

Jo tyszzz

Relację nawet z przedszkola z udziałem Twego Szanownego Tułowia widziałam

Buziole

Kasiu .. Pierwszy weekend września sa targi w Gliwicach , bylinowy się wybiera słyszałam..może się wszyscy jakoś umówimy..np w sobotę ??.... Mysl

Buziole
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:02, 27 sie 2014

Do góry
Jula.......to trawa to carex elata aurea; mam ją w 3 miejscach, najładniejsza jest w półcieniu i na wilgotnym, na słońcu ciut przypala
a jeśli się podoba rozplenica z jeżówką..kopiuj, wcześniej była trawa z liliami, skończyły, teraz z żurawkami

Tess....miło, ze wpadłaś te limki to oczywiście wpływ forum, sztuk 8 i rosną tu 2 lata goście fajnie
ja też bym podziałała, ale terz szlaban,a tyle roboty...rano mordowałam ślimory, narzędzie do kancików idealnie się tu spisuje, cięłam wąsy kantów, 3 berberysy Admiration posadziłam, placyk zamiotłam i tyle; balety będą, stroje zimowe

AgnieszkaB...króciutko było, ale fajnieDanusię to ja bym tak sobie na dłużej zatrzymała, bo pewnie mnóstwo by jeszcze pomogła
obleciały chyba w 4 dni

Ana....no fariatki, a jarzmianka cudo
Działka wkoło Lubczyka :) 22:23, 26 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Doczytałam, i też obiecuję do doopki nakopać.
Co za brednie o jakimś niepasowaniu?

Oj, nakopię.

Nie kupuj roślin, jeśli nie wiesz, co chcesz posadzić.
Po co wydawać kasę?
Jeśli chcesz, to rozmnażaj roślinki.

...Oj, nakopię.

Oj, pomoge.

oj, pomoge.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:47, 26 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Czemu mnie to nocne latanie z latarkami nie dziwi?
Tess dopóki stać nas na takie szaleństwa i nas bawią jesteśmy młodzi

pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies