Ogród jest niesamowity. Pełen zakamarków i nieoczywistych miejsc. Tak akurat byłam tak w trakcie największych ulew w Polsce we wrześniu. Udało mi się go zwiedzić pomiędzy deszczami.
Ciekawe jak wygląda podczas słonecznego dnia. Może uda mi się jeszcze go odwiedzić?
Każdy zakątek zagospodarowany. I za każdym razem jak oglądam zdjęcia to widzę nowe szczegóły.
Zrobiłam mało zdjęć. Inaczej musiałabym zając chyba całą pamięć.
Dziękuję za uznanie.
Taaak, ogród bardzo oryginalny
Połowa stycznia.
I nagle pojawił sie śnieg. Dziwna sprawa.
Nawet nie przypuszczałam, że będe cieszyła się ze śniegu. Kiedyś o tej porze roku to była normalna sprawa i wtedy marzyłam o ciepłym lecie. Teraz coraz bardziej boję się ciepłego lata...
Robiłam dzisiaj porządki w dokumentach i znalazłam zawieruszone zdjęcie z września 2020.
Dla porównania zeszłoroczny wrzesień
i sierpniowe otoczenie szklarni z nieco innej perspektywy
Zagęściło się wokół niej trochę
Obiecane fotki. Jak widać zimowe, ale sprzed tygodnia. Teraz u nas sypie śniegiem już drugi dzień i pewnie biała kołderka jest grubsza, ale na działce nie byliśmy.
U nas wieje, a fruwające mewy nad lądem są oznaką sztormu na morzu...wybraliśmy się więc popatrzeć na szalejące fale...
co 5-ta fala aż buty płucze...
morze tak szumiało, że trudno zrozumieć słów a w wodzie kipiel okrutna, plaża zabrana przez wodę w 70 %, fale sięgające 2m, a eM zapraszał do kąpieli...chociaż czapka na głowie w tym wietrze aż zmieniała kształt...
Przywiozłam sobie fajną gałąź wyrzuconą przez morze...później zrobię fotkę, bo jeszcze nie wyciągnęłam z bagażnika...
Asia kusicielko, buziak wielki rozchodnikowa w tym roku powinna pokazać się w nowej ulepszonej mam nadzieję wersji po zmianach zobaczymy dzisiaj siedziałam i zamówienie zrobiłam, no nie oparłam się dalie i nasiona warzywek, teraz czekam, aż to przyjdzie
Bożenko też czekam z utęsknieniem na takie widoczki teraz jeszcze szukam zamiennika na tarasowej bza Black Lace, bo mnie irytuje mocno, potrzebuję czegoś podobnego, żeby cały sezon trzymało kolor
Patrysia, no weź przestań, bo moja dużo skromniejsza będzie, stąd porównywanie może nie wyjść mojej na sucho
Poniżej grzebiuszka zaklina rzeczywistość w oczekiwaniu na wiosnę