Elu, niemal co roku kupuję "to po prawej" (zielone listki z kremowym brzegiem) na balkon jako jeden z wypełniaczy do zwisających pelargonii, w tym roku też mam i faktycznie dorasta do co najmniej 2 metrów i zwiesza się z kłębiących się pelargonii wydłużając wizualnie całość ma specyficzny zapach, nie wiem czy działa na komary, ale muszę przyznać, że ogranicza ilość różnych robaczków w swojej okolicy czyli działa odstraszająco. Jak go kiedyś nie kupiłam to robactwa latającego i innego było więcej. W tym roku mam 3 sztuki.
Szkoda, że nie słyszycie jak za oknem spadają krople rzęsistego deszczu.
Po upalnym dniu burza, a teraz DEEEEEEEEESZCZ. Cieszę się, szczególnie, że zdążyłam na moich dwóch kółkach schronić się już w domu zanim lunęło
Podlałam troszkę zanim się zachmurzyło, ale to kropla w morzu potrzeb, roślinki podwiędnięte nawet mimo, że w sobotę wieczorem podlewałam.
Dzisiejsze zdjęcia gorszej jakości, bo z komórki
Aparat oczywiście wzięłam,tylko karta pamięci została w domu
Proszę bardzo Hanusiu Może ktoś jeszcze skorzysta, bo takie różne odpady drewniane np. z palet nic nie kosztują, a można ławeczkę zrobić Tylko trochę własnych chęci i jest niemal za darmo.
Wychodzi Commelina -na pierwszym planie : ma do towarzystwa mój ulubiony korzeń.
jako żywo korzeń przypomina dinozaura
Korzeń jest bardzo energetyczny -pomaga i namawia rośliny do wzrostu; dopatrzyć się w nim można różności - w zależności z której strony patrzę [nawet postaci].
Wychodzi Commelina -na pierwszym planie : ma do towarzystwa mój ulubiony korzeń.
jako żywo korzeń przypomina dinozaura
Korzeń jest bardzo energetyczny -pomaga i namawia rośliny do wzrostu; dopatrzyć się w nim można różności - w zależności z której strony patrzę [nawet postaci].
Sama jestem zadziwiona tym wszystkim, wcześniej jakoś chyba tego czaru kwiatowo-ogrodowego nie odczuwałam tak. Nie dostrzegałam....a mój aparacik chyba jest niezły
Byłam w niedzielę na zakupach z mężem i udało mi się kupić doniczkę dla mojej agawy do kącika chorwackiego. Dokupiłam też lawendę francuską, jak dla mnie wygląda tak jakby usiadły na niej małe motylki
rozkwitły białe iryski - czekam jeszcze na niebieskiego