Jolu, moja kobea wypuszcza boczne pędy,pączków nie widzę -ale to chyba za wcześnie -wysiałam ją po raz pierwszy i z niecierpliwością czekam co dalej.
Chyba zabiorę laptopa jutro na działkę i pokażę Twój post moim kobeom, żeby widziały jak mają rosnąć
Chciałam, żeby zasłoniły częściowo moją niezbyt urodziwą szklarnię, ale coś im niespieszno ...
Bogusiu, a Ty jej nie planujesz wysadzić do gruntu?
Miałam ją zawiezć,ale było b. zimno ,wywiozę ją w ten weekend i wsadzę do gruntu,planowałam na drabinkę,ale jak ona tak mocno rośnie to już nie mam pomysłu co z nią zrobić..
Jolu, moja kobea wypuszcza boczne pędy,pączków nie widzę -ale to chyba za wcześnie -wysiałam ją po raz pierwszy i z niecierpliwością czekam co dalej.
Chyba zabiorę laptopa jutro na działkę i pokażę Twój post moim kobeom, żeby widziały jak mają rosnąć
Chciałam, żeby zasłoniły częściowo moją niezbyt urodziwą szklarnię, ale coś im niespieszno ...
Bogusiu, a Ty jej nie planujesz wysadzić do gruntu?
Właśnie spustoszyłam klan chwaściorów na moich odzyskanych rabatkach .Nie powiem ile tego wybrałam,choć tak źle nie wyglądało na pierwszy rzut oka.Ale już kwiatki rosną w siłę! Podlałam dziś je gnojóweczką z pokrzyw!Już czuję jak szemrzą z zadowolenia!
W piątek sprawdzę efekty.Róże dostały oprysk ze skrzypu z dodatkiem kilku kropel BIOSEPTu.Niektóre już zbierają się do kwitnienia! Ale jeszcze muszę uzbroić się w cierpliwość.Truskawki wielkości orzecha włoskiego,ale jeszcze zielone,do 13 mają czas!
13 czerwca- Świętego Antoniego,a na św,Antoni ,pierwsza jagódka się zapłoni,zaś na św,Jan-będzie jagód pełen dzban!
Takiego stworka dziś upolowałam.Może wiecie co to za gość?
Oj, dumna jestem z mojego klematisa pobiegłam zmierzyć ...po 16 cm mają kwiaty średnicy.
Osobiście nie przepadałam za różowymi kwiatkami, nie mam pojęcia jak to się stało, że mam ich tyle
wicokrzew różowy
piwonia
różanecznik
A tak odpowiadając na pytanie odnośnie pomieszczenia się w moim ogrodzie- to nie wiem, nigdy nie miałam tylu gości Ulicę trzeba będzie zamknąć i Kasia jest po przeciwnej stronie
Nie jestem taki ciężki, więc może "na barana" mnie ktoś weźmie
Pierwsze róże w tym roku
A tu mam problem z topinamburem Przywlokłam sobie ze 3 bulwki,a teraz zarasta jak perz, zasłania cytryńca chińskiego, nie wiem czy samo wyrywanie wystarczy,hmm może jakiś herbicyd???Nigdy nie myślałam,że będzie jakaś roślina , którą będę chciała wyprosić z ogródka .
Dostałam dziś projekt i muszę go pokazać.
Na razie wersja mailem ale jak tylko będe miała na papierze to zrobię zdjęcie.
Muszę sie pochwalić bo jest dla mnie IDEALNY!!!!
moja znajoma posiała tytoń na polu caaałe łany - pięknie pachniało. Trochę zrywałyśmy i sprzedawałyśmy do hurtowni kwiatów, ale tytoń ma lepkie gałązki i jak się robi wiązanki to brudzi ręce. Ale trzeba przyznać, że jest trwały. Zielony jest najładniejszy! Z resztą kocham zielone kwiaty