Piękna jest ta brzoza. Myślę, że ucięcie o 1/3 spowoduje lepsze proporcje dla widoku.
Co do terminu, to zima/przedwiośnie jest dobra na takie manewry (w tym czasie drzewa są „uśpione”). Także działaj .
Ostatnio prawie codziennie słyszę nad głową przelatujące gęsi. Wydaje mi się, że w zeszłym roku loty zaczęły się trochę później.
Fajnie, że psy już się dogadały
Dziś zimno i spadło trochę śniegu przy okazji bardzo ślizgo...słońce i świeże powietrze tak może być prawda? Przeszłam się z Fifi trochę wiało ale przyjemnie bo jasno .
Miłego dnia
O rety, tylko nie róże Tak im się trudno oprzeć
Ale dam radę
Choć ta piękność przyciąga wzrok. Nie wiem czemu, zupełnie nie pasuje do mojego ogrodu
Świetną masz kolekcję. Ale i warunki odpowiednie. Dużo nasłonecznionego terenu.
Elmshorn u mnie też ma problemy egzystencjalne. Muszę chyba przesadzić bo pewnie miskant, świerk i bliźniaki w postaci powojnika Summer Snow, nie dają jej zbyt dużej wolności.
Słuchaj, to jest genialne
Tylko tego musztardowca musiałam sobie wygooglać. Jak to smakuje? Ja co prawda z warzyw najbardziej lubię frytki ale walczę z nałogami
Niestety w uprawie warzyw problemem jest zapewnienie odpowiedniej ilości słońca a to towar reglamentowany u mnie. Ale pomyślę. Wrzuciłam na listę zadań
Ja też się kiedyś zastanawiałam nad zakupem ziemi z miejskiej kompostowni i zrezygnowałam właśnie ze względu na mikro zanieczyszczenia. Teraz mam cztery komory z palet i to musi wystarczyć. Kompostownik to u mnie też działka eMa