Danusiu czy moglabys napisać co to rośnie pomiedzy bukszpanowymi stożkami i czy to to samo co na pierwszym zdjęciu?
Pomiędzy stożkami rośnie Pachysandra terminalis (runianka japońska - zimozielona)
Danusiu, a czy pachysandrę masz podsypaną korą?bo ja się zastanawiam czy jak mam dużo kory i gdzie niegdzie rośnie ona to czy mi się kiedyś zrobi też taki kobierzec?czy jak jest kora to jej przeszkodzi się tak rozmnożyć?
Na tyłach domu trwają roboty. Ponieważ działka ma spadek postanowiliśmy ją wyrównać za pomocą murków oporowych. na niższym poziomie ma być plac zabaw rośnie tam już trawka
wyżej ma być miejsce do biesiadowania, stół krzesła altanka, tam gdzie cały rozpierdzielnik będzie budynek gospodarczy z drewna.
No i teraz mm pytanie. Chcę obsadzić czymś ten okropny murek z gazonów (niestety to co mi się podobało było strasznie drogie), tak by było go widać jak najmniej, tylko co?
czy coś wieloletniego czy jednorocznego? Wiadomo wolałabym coś wieloletniego ale czy rośliny nie przemarzną w tych gazonach? od pola zimą strasznie wieje i chyba zamontuje tam wiklinową matę
u mnie od środy leje , no dzisiaj i wczoraj z przerwami i zobaczcie co zrobiło się z moimi różami
mam jeszcze jedną różę która rośnie obok jeszcze w pączkach, co to jest i co z tym zrobić?
a były takie ładne ((((
Byłam dzisiaj w szkółce i jako właściwie jedyna klientka , bo deszcz niemiłosiernie siorpił. Jak zobaczyłam żurawki i to jeszcze moją dawno oczekiwaną "Citronellę" to oczywiście nie obyło się abym wyszła bez zakupów
Taki obrazek mnie dzisiaj pozytywnie zaskoczył.
Nazw odmian jak zwykle nie było a właściciele gdzieś się pochowali a pracownicy nic nie wiedzieli. Ale któżby nie poznał citronelki
Begonie zaczynają kwitnienie.Dobrze wyliczyłam kiedyś,że dopiero w lipcu doczekam kwiatków.
Przypominam,że sadziłam bulwki w tygodniu przedwielkanocnym.
Do pełnego rozkwitu jeszcze trochę czasu,ale już oczy się śmieją......
Widzisz Hanuś jakie śliczności Ci wyszły,warto czekać na taki widok.
Róża już posadzona, na honorowym miejscu oczywiście.
Jest piękna, piękniejsza niż na zdjęciach i nawet wymęczona tak długą podróżą wygląda jak prawdziwa dama
Danusiu, jestem taka szczęśliwa , że nawet mój mąż na mnie patrzy podejrzliwie .
Jeszcze raz bardzo, bardzo Ci dziękuję za ten wspaniały prezent, mam u Ciebie dług wdzięczności .
róża piękna i pięknie pachnie ! wąchałam ją u Danusi