Austinki są do kochania..
Mam wiele róż w ogrodzie, wiele firm próbuje tworzyć róże wzorem starych róż, ale mimo wszystko żaden hodowca nie dorównuje pod tym względem Austinowi.
Te róże są wyjątkowe .
No ja już dziś chyba przekombinowałam
Trochę przesadziłam tawuł i zagęściłam je, tworząc żywopłot. Potem pojechałam właśnie Rh i w połowie drogi zabrakło mi sił, koncepcji i dnia
Tak to wygląda od furtki. Zastanawiam się czy nie pociągnąć tego nasadzenia w prawo aż do żurawek
Mam pytanie o białe, drobne kwiatki na ostatniej fotografii, co to jest? Przypomniały mi ogródek mojej babci. Rosły w nim właśnie takie białe kępy w towarzystwie czerwonych róż. Pamiętam ich zapach nawet
Miałam podobny problem w czasie budowy. Nie planowałam barierki i dziecko mogło spaść więc chwilowo tak wyglądały moje zakola przy schodach. Po drugiej stronie było tak samo. Zdjęcie jest urwane ale palisadki były dość wysokie.
.
Dzisiaj zrobiłem trochę zakupów uzupełniających -byliny,korę i żwirek do japońskiego a na deser nową
spiralę z thuji,która zajeła miejsce starej kordyliny.Kordylina poszła w inne miejsce.
Brakuje mi jeszcze prawdziwego bonzai"a przy wejściu do domu ale ...cierpliwie czekam....
No i..
Dodam tutaj jednak moje angielki z ubiegłego sezonu, to są stare zdjęcia, ale cieszą me oczy i przywracają miłe wspomnienia z ubiegłego lata
Zacznę od róż, które goszczą najczęściej w naszych ogrodach.
To Abraham Darby, Graham Thomas, Charles Austin, Mary Rose i Winchester Cathedral.
Nasze ukochane perełki..
Podglądałam dzisiaj kosa,
Książki przeszły koło nosa,
Mróz nie zmroził mi kwiatków,
krzesełko w formie rabatki!
A ja po pracowitym dzionku
dobranoc mówię skowronkom!
Podglądałam dzisiaj kosa,
Książki przeszły koło nosa,
Mróz nie zmroził mi kwiatków,
krzesełko w formie rabatki!
A ja po pracowitym dzionku
dobranoc mówię skowronkom!
A na wieczór poczaruję Was hortensjami
To moje pierwsze kupione w zeszłym roku - tak kwitły, w tym raczej już nie rozkwitną, choć jedna wypuszcza z góry
No i kwitnące teraz
W sumie mam ich 4 - na razie