Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Kasi w ogrodzie ... 22:43, 27 kwi 2011

Do góry
Tutaj leżały kamyczki, zaproponowałam płyty z piaskowca, a Kasia podchwyciła temat i wykonała tę ścieżkę

Grzesiek walczy z karpą po moreli, teraz tutaj będzie przebiegał trawnik na drugą stronę chodnika

U Kasi w ogrodzie ... 22:40, 27 kwi 2011

Do góry
Kwitnąca magnolia wprawiała nas w dobry humor, a Kasia zgotowała młode ziemniaczki ze skwarkami i zupę szczawiową

Kwitnąca tawuła

Wesołe tulipany

Nieśmiały anemonek

U Kasi w ogrodzie ... 22:38, 27 kwi 2011

Do góry
Już wklejam kochani
Kasia jest na jakimś zebraniu

Dzisiaj było gorąco, ramiona spalone i praca wykonana przez wszystkich, aż się "paliła w rękach"

Witek będzie montował skrzynki z elektrozaworami

Rury kładą chłopaki.

Przekop w rabacie z tulipanami i szafirkami

Sosnowo 22:32, 27 kwi 2011

Do góry
badara napisał(a)
Czyli nie ma tego złego ,co by na dobre nie wyszło.

no, ale chyba pozostałych szmaragdów już formować nie będę

Ogród w Tarnowie 22:23, 27 kwi 2011

Do góry
Robi się coraz bardziej kolorowo a to cieszy po długim oczekiwaniu na wiosnę.....

Kubusiowo 22:22, 27 kwi 2011

Do góry
Normalnie nie wpadłabym na to, że to conika

A super makro niestety nie mam a szkoda bo tak bardzo pokochałam robić zdjęcia.....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:21, 27 kwi 2011

Do góry
Sadzone w donicy przezimowały

Szafirki chyba zakwitną, ciekawe jak u Shrekola?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:20, 27 kwi 2011

Do góry
Tulipanki, które miały być niebieskie wyszły takie:

Pozostałe tulipanki kwitnące

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:16, 27 kwi 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Danusiu, Twój ogród poznam wszędzie i zobaczyłam go dziś w logo konkurencji, prześle Ci linka na PW

Jakiś Pan sobie zapożyczył mój ogród jako swoje przewodnie zdjęcie na stronie firmy zakładającej ogrody

... przeraża mnie takie zachowanie.... Jak można coś takiego zrobić?! Skandal!

Ja też tego nie rozumiem
Normalnie skandaliczny skandal
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:16, 27 kwi 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Danusiu, Twój ogród poznam wszędzie i zobaczyłam go dziś w logo konkurencji, prześle Ci linka na PW

Jakiś Pan sobie zapożyczył mój ogród jako swoje przewodnie zdjęcie na stronie firmy zakładającej ogrody

Dokładnie!!! Pan najwidoczniej nie jest bywalcem Ogrodowiska
Nasz przydomowy ogródek 22:15, 27 kwi 2011

Do góry
Nie wykonałem niestety dzisiaj wszystkiego co zaplanowałem. Ale pomalutku "jadę z koksem" do przodu. Rabatka pod świerkiem wykonana (nawet wsadziłem 3 hosty moje - tylko na przechowanie bo docelowo mają być biało obrzeżone ). Promień tego koła niepełnego wynosi 1,5 m od pnia . Pochwalcie mnie że ładnie zrobione .

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:11, 27 kwi 2011

Do góry
Wtorkowe koszenie trawnika

Balkonowe zdjęcie, buk ma już młode listki wyżej

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:10, 27 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:09, 27 kwi 2011

Do góry
coli napisał(a)

Rajski ogród Ani 22:09, 27 kwi 2011

Do góry
Wczoraj posadziłam zakupione żurawki, a dzisiaj wysadziłam część mieczyków, na jutro jeszcze pozostało 60 cebulek. Chwasty walą na potęgę, że trzeba uwijać się z pieleniem
Hiacynty zaczynają przekwitać, ale tulipany i żonkile nadal cieszą oczy

Zaczynają też kwitnąć sady wszędzie robi się biało

[img

Dzisiaj o zachodzie słońca

Moje miejsce na ziemi ;) 22:01, 27 kwi 2011

Do góry
W ubiegłym roku przesadziłam wszystkie w inne - stałe miejsce , a teraz nie mogę doczekać się ich kwitnienia . Ażeby podkreślić ich urodę kupiłam w zeszłym roku oświetlenie solarne i rozwiesiłam je na wyższych azaliach Teraz czekam , aż rozwiną się kwiaty i "oczami wyobraźni" już widzę pięknie i tajemniczo rozświetlone krzewy

- typowe ogrodowe szaleństwa
Moje miejsce na ziemi ;) 21:57, 27 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Marysiu, pozwoliłam sobie wrócić dziś na pierwsze strony Twojego ogrodu i delektowałam się widokami azalii w mocnych kolorach. Pięknie u Ciebie. Czy już kwitną azalie?

Danusiu , azalie jeszcze nie kwitną , ale pąki mają "nabrzmiałe" szczególnie te "miniaturki"

To ja też poproszę o pomoc w projekcie 21:56, 27 kwi 2011

Do góry
Cześć Marta Żurawki mogą rosnąć w słońcu jeśli mają tam żyzną i wilgotną glebę, najlepiej jest
im jednak z moich obserwacji w półcieniu. Jeśli będą w słońcu a np. gleba będzie przesuszona to
przypalą im się liście. Widzę że zadbałaś o profesjonalne nawadnianie więc chyba nie będzie tego
problemu Ogólnie i tak to rośliny które dobrze sobie radzą, w ostateczności możesz ją powiedzmy
na jesieni przekopać z całą bryłą w inne miejsce, więc w ramach testu możesz zobaczyć jak sobie
poradzi u Ciebie.

Jeśli chodzi o duże drzewa których jestem zwolennikiem to chyba najfajniejszy jest tulipanowiec.
Ma liście w świetnym jasnozielonym kolorze i oryginalnym kształcie. Wygląda bardzo szlachetnie i
okazale. Miłorzęby są też ciekawe jednak mają dość specyficzny pokrój i nie każdemu to odpowiada.
Szybko rosnące i dekoracyjne są często sadzone w angielskich ogrodach klony, polecam odmiany:

"Acer negundo Kellys Gold"

http://www.nzplantpics.com/sfeature_galleries/new_plant_photography/trees_photography_new_05_12.htm

"Acer platanoides Crimson King"

http://www.jvh-nurseries.com/language/multilingual/plants/list/list.htm
Mój ogródek na Suwalszczyźnie 21:56, 27 kwi 2011

Do góry
Jestem po tygodniowej przerwie W ciągu pięciu dni nieobecności w domu ogród bardzo się zmienił. Słońce i letnie temperatury zrobiły swoje Teraz już rzeczywiście mam wiosnę.

Obwódki z bukszpanu 21:46, 27 kwi 2011

Do góry
To ja też pokażę moją obwódkę bukszpanową ( w trakcie powstawania) wokół kółka warzywnego
Bukszpany miałam z cięcia krzaczków bukszpanowych rosnących wokół tarasu, skorzystałam z rady alinak, która bezpośrednio w ziemi wokół warzywniaka umieszczała gałązki bukszpanu. Każdą sadzonkę wkładałam do ukorzeniacza, mam nadzieję, ze się uda ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies