Ogródek Hanusi po zimie
20:34, 01 cze 2011
Właśnie spustoszyłam klan chwaściorów na moich odzyskanych rabatkach .Nie powiem ile tego wybrałam,choć tak źle nie wyglądało na pierwszy rzut oka.Ale już kwiatki rosną w siłę! Podlałam dziś je gnojóweczką z pokrzyw!Już czuję jak szemrzą z zadowolenia!
W piątek sprawdzę efekty.Róże dostały oprysk ze skrzypu z dodatkiem kilku kropel BIOSEPTu.Niektóre już zbierają się do kwitnienia! Ale jeszcze muszę uzbroić się w cierpliwość.Truskawki wielkości orzecha włoskiego,ale jeszcze zielone,do 13 mają czas!
13 czerwca- Świętego Antoniego,a na św,Antoni ,pierwsza jagódka się zapłoni,zaś na św,Jan-będzie jagód pełen dzban!
Takiego stworka dziś upolowałam.Może wiecie co to za gość?
W piątek sprawdzę efekty.Róże dostały oprysk ze skrzypu z dodatkiem kilku kropel BIOSEPTu.Niektóre już zbierają się do kwitnienia! Ale jeszcze muszę uzbroić się w cierpliwość.Truskawki wielkości orzecha włoskiego,ale jeszcze zielone,do 13 mają czas!
13 czerwca- Świętego Antoniego,a na św,Antoni ,pierwsza jagódka się zapłoni,zaś na św,Jan-będzie jagód pełen dzban!
Takiego stworka dziś upolowałam.Może wiecie co to za gość?
czosnki przekwitły,ale je zasuszę
i wiciokrzew
oraz naparstnice
nie wiem czy samo wyrywanie wystarczy,hmm może jakiś herbicyd???Nigdy nie myślałam,że będzie jakaś roślina , którą będę chciała wyprosić z ogródka .
tu przewaga bieli -margarytki i dzwonki brzoskwiniolistne . Potęgę tych delikatnych kwiatków
widać dopiero o zmierzchu
i z przywrotnikiem .
A to mój czosnek