u góry przy leszczynach są brabanty na całej długości na zdjęciu trochę je ucięło. Od strony południowej w rogu zrobiliśmy z M koło z kostki co widzieliście na wcześniejszych zdjęciach a na tym planie tego nie ujęłam. Przesyłam jeszcze drugie zdjęcie z moja wizją. Czy coś takiego ma zostać czy wytyczyć inny kształt rabat?
Z cisów jakie znalazłam ostatnio u nas czy takie sadzonki byłyby dobre? Czy jednak za rzadkie na dole?
Pomysł z zamknięciem tych trzech kul podoba mi się bo też nie chciałabym aby wchodząc widać było połać żwiru i pomiędzy nim roślinki.Tu na szybko maznęłam jak by to wyglądało zdjęcie wykorzystałam bardziej problematycznej części. Tu dodatkowo musi być mała ścieżka prowadząca do ogrodu. Zastanawiam się jak tą część zamknąć bo takie urwanie to mi nie pasuje. Zamknąć to bukszpanem ale czy wtedy nie będzie to takie przeładowane? No i w tych kwadratach wolnej przestrzeni czy rzeczywiście dać dereń? Plusem jego jest to, że jest ozdobny zimą i latem kiedy ma zielono białe liście. Brak kwitnących roślin można zrekompensować donicami na schodach. Jak myślicie?