Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 20:26, 25 mar 2011

Do góry
W kwietniu królują sasanki, hiacynty, tulipany i narcyzowate

Rajski ogród Ani 20:21, 25 mar 2011

Do góry
Dopóki tegoroczne kwiaty nie rozwiną się w pełnym rozkwicie pooglądajcie te z ubiegłych lat..
marcowe...

Ogród w Tarnowie 20:20, 25 mar 2011

Do góry
Jeszcze trochę wspomnień, a juz niedlugo zdjęcia tegoroczne...

Dwa światy 20:11, 25 mar 2011

Do góry

przepraszam,uciełam głowę mojej córki,na zdjęciu
Mexico City 20:09, 25 mar 2011

Do góry
Po Mexico City kursują wycieczkowe,piętrowe autobusy.Wyjeżdżają z jednego miejsca co pół godziny.
Mają przystanki przy najważniejszych zabytkach, parkach.
Bilet ważny jest 1 dzień, można wysiadać ,zwiedzać i ponownie przesiadać się do kolejnego nadjeżdżającego autobusu.
To bardzo wygodny sposób zwiedzania.
Dwa światy 20:03, 25 mar 2011

Do góry
...a może na tym oknie)

Dwa światy 19:54, 25 mar 2011

Do góry
AAA, kilka razy przeczytać musiałem, żeby zrozumieć o co chodzi
W cieniu - zacieniona 19:46, 25 mar 2011

Do góry
Lilie posadzone w doniczkach i butelkach też mają się dobrze.
Te bardziej niecierpliwe nie chcą czekać na wysadzenie do gruntu i będą kwitnąć w domu.
Sprawiły mi miłą niespodziankę -nigdy nie miałam kwitnących lilii w domu.
W cieniu - zacieniona 19:42, 25 mar 2011

Do góry
Coraz bardziej kolorowo -wszyscy czują wiosnę.
Fiołeczki posadzone z listków [jesienią] rozpoczynają u mnie swoje pierwsze kwitnienie.
Mam problem -nie mam dla nich miejsca na oknach, ale wyglądają prześlicznie porozstawiane po kątach.
Mają dopiero masę pączków - co to będzie jak rozkwitną....

Do zdjęcia zgromadziłam w jednym miejscu.
Dwa światy 19:38, 25 mar 2011

Do góry
hania napisał(a)
Łał ,ha ,ha na szczęście nie mam piwnicy

To na strychu
Dwa światy 19:31, 25 mar 2011

Do góry
Miotły w fotce nie widzę, ale zawsze możesz mieć kocioł w piwnicy
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:21, 25 mar 2011

Do góry
Neska napisał(a)
Czy zakupy z Lidla?

Nom Wysłałem po to Ciocię, bo ma po drodze. Tak wygląda

Myślałem, że to takie małe nożyce do podcinania, a tymczasem ma długość 35 cm, ostrze ma 14. Tak więc mam drugie nożyce, lecz muszą być do miękkich gałęzi. Próbowałem odciąć nim zdrewniałą gałązkę tui, lecz nie dała rady. Na roślinach domowych jednak owszem. W sumie są to nożyczki do trawnika, bardzo mi się to przyda, bo mam dużo zakamarków, przy których nawet kosa spalinowa wysiada

Nadal mam problem z tym ciurkadełkiem, bo chciałem dać do niego miedzianą rurkę, ale niestety była zbyt chuda. Znalazłem za to plastikową , która chociaż prosto się trzyma i dałem do jej środka tego wężyka, lecz nadal woda ścieka nierówno. Może macie jeszcze jakiś inny pomysł co z nim zrobić? Robiłem z tym kilkadziesiąt minut, lecz ona nadal swoje.
Michael my Garden 19:15, 25 mar 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
już ja ją wyczaję)

jakaś Pleno może
Rajski ogród Ani 18:47, 25 mar 2011

Do góry
Moje złote kule z dzieciństwa

A ta dziewanna posiała się sama i od trzech lat upiększa mój ogród, wyrosła na ok 3 metry...ciekawe czy i w tym roku wzejdzie ...
Wiosna w moim ogródku :) 18:01, 25 mar 2011

Do góry
Swój ogródek posiadam od dopiero rok, a więc jest raczej skromny. Jednak mimo to jest moim ukochanym miejscem na relaks. W moim ogródku wszyscy czują się dobrze i zapominają o swoich problemach. Mam przyjemność zaprezentować go wszystkim poprzez kilka zdjęć, które myślę, całkiem dobrze oddają jego urok.

Mój wymarzony ogród. 13:45, 25 mar 2011

Do góry
Nasz ogród jest jeszcze całkiem młody, ale długo marzyliśmy o posiadaniu choćby kawałka własnej ziemi. Przyznam, że pokochaliśmy i ogród i pracę w nim. Bardzo proszę o opinię, konstruktywną krytykę i dobre rady. Przepraszam za złą jakość zdjęć.

Ogród coli 12:48, 25 mar 2011

Do góry
Mam rocznego malucha i drewniana hustawke z drabinka, wiec plac zabaw sie przyda. Albo jakies rozwiazanie, zeby pod hustawke nie wjezdzac z kosiarka.
Myslalam tez o altance albo duzej pergoli, a pod nia hustawka dla doroslych np w prawym dolnym rogu. Te 2 szare kropki, ktore tam widac to studzienki, wiec trzeba je jakos zaslonic.
Daszek, ktory widac na prawo od tarasu (na dole) to drewniany domek, ktory teraz stoi w lewym dolnym rogu dzialki. Tam trzymam rozne narzedzia + w "smietniku" po lewej na gorze.

teraz prawy rog wyglada tak:

a tak miejsce przy smietniku na gorze:
Pogaduchy skowronków 12:41, 25 mar 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Hej Skowronki!Nie wiem jaku was? Ale u mnie zaledwie+1,pochmurno,wietrznie i nieprzyjemnie.Zostaję w domu.Obowiązkowy spacer ,krótki,ale zaliczony.Do 13-tej tuptanie po domku.Rozdzielam moją cattleję-storczyk mocno ucierpiał w czasie mojej choroby,już myślałam,żeby go wyautować,ale,zaczął puszczać korzonki,więc żyje.Muszę mu pomóc odzyskać wiarę w człowieka,Z jednej dzielę na 3 i czekam do lata.....
Szkoda by było pozbyć się,bo ładny kwiatek.

Szkoda i jest taki inny niż te ciągle popularne białe i fioletowe
Pogaduchy skowronków 12:38, 25 mar 2011

Do góry
jotka napisał(a)
Hallo
u mnie w zacisznych miejscach ciut cieplej (+8), ale wiatr zimny przeszywający, że lepiej nie wystawiać się na jego działanie
Ja na razie prac ogródkowych w terenie nie mogę wykonywać ze względu na kłopoty z kolanem, ale wysiewam, pikuję, ukorzeniam, ...
Jak przyjdzie poprawa zdrowia i lepsza pogoda to ruszam z gotowcami na działeczkę
Cynie już prawie gotowe do pikowania

Jakie Jotka cynie posiałaś???Ja jeszcze chwilę poczekam,ale też wysiewam.Część kupię ,a potem moje kwitną i o wiele ładniej niż kupcze pędzone w lutym ...Może oni nawet wcześniej to robią ,skoro spore sadzonki z pierwszym kwiatem się kupuje...???
Japoński ogródek Anety 12:26, 25 mar 2011

Do góry
Nasz ogród i dom dostaliśmy w spadku po moich dziadkach. Wiadomo, coś tam sadzili, ale głównie to skupiali się na warzywniaku. Więc kiedys w moim ogrodzie rosły ziemniaki, truskawki. Warzywniak przeniesiony na tył działki, a ogród od frontu (który miał charakter wiejski) staram się od 3 lat zagospodarować trochę inaczej.
A oto dziadkowie w ogrodzie (pod świerkiem, którego już nie ma)

Część tylko roślin została, ponieważ dziadek już tworzył ogród ozdobny (róże, rododendrony, podwyższane rabaty, wszechobecne tuje). Zostały pasujące rośliny,(tuje i bukszpany były za duże, więc robie "domowe bonsaye"). Została też róża pnąca, której w japońskim nie powinno być, ale została dla upamiętnienia założyciela

Zdjęcia niebawem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies