Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Pogaduchy skowronków

Pogaduchy skowronków

hanka_andrus 07:20, 25 mar 2011

Hej Skowronki!Nie wiem jaku was? Ale u mnie zaledwie+1,pochmurno,wietrznie i nieprzyjemnie.Zostaję w domu.Obowiązkowy spacer ,krótki,ale zaliczony.Do 13-tej tuptanie po domku.Rozdzielam moją cattleję-storczyk mocno ucierpiał w czasie mojej choroby,już myślałam,żeby go wyautować,ale,zaczął puszczać korzonki,więc żyje.Muszę mu pomóc odzyskać wiarę w człowieka,Z jednej dzielę na 3 i czekam do lata.....
Szkoda by było pozbyć się,bo ładny kwiatek.

Danusza 08:09, 25 mar 2011

witajcie skowronki u mnie zaledwie 3stopnie i pada

Haniu śliczny jest ten storczyk oby ci sie przyjęły wszystkie
z powodu pogody tez w domku prace trzeba nadrobić
Martek 12:38, 25 mar 2011

jotka napisał(a)
Hallo
u mnie w zacisznych miejscach ciut cieplej (+8), ale wiatr zimny przeszywający, że lepiej nie wystawiać się na jego działanie
Ja na razie prac ogródkowych w terenie nie mogę wykonywać ze względu na kłopoty z kolanem, ale wysiewam, pikuję, ukorzeniam, ...
Jak przyjdzie poprawa zdrowia i lepsza pogoda to ruszam z gotowcami na działeczkę
Cynie już prawie gotowe do pikowania

Jakie Jotka cynie posiałaś???Ja jeszcze chwilę poczekam,ale też wysiewam.Część kupię ,a potem moje kwitną i o wiele ładniej niż kupcze pędzone w lutym ...Może oni nawet wcześniej to robią ,skoro spore sadzonki z pierwszym kwiatem się kupuje...???
Martek 12:41, 25 mar 2011

hanka_andrus napisał(a)
Hej Skowronki!Nie wiem jaku was? Ale u mnie zaledwie+1,pochmurno,wietrznie i nieprzyjemnie.Zostaję w domu.Obowiązkowy spacer ,krótki,ale zaliczony.Do 13-tej tuptanie po domku.Rozdzielam moją cattleję-storczyk mocno ucierpiał w czasie mojej choroby,już myślałam,żeby go wyautować,ale,zaczął puszczać korzonki,więc żyje.Muszę mu pomóc odzyskać wiarę w człowieka,Z jednej dzielę na 3 i czekam do lata.....
Szkoda by było pozbyć się,bo ładny kwiatek.

Szkoda i jest taki inny niż te ciągle popularne białe i fioletowe
jotka 12:48, 25 mar 2011

Marto, te na zdjęciu, to Jakobinka-daliowa; ale w torebkach mam jeszcze nasionka kaktusowej i Cupido. Planuję wysiać je dopiero w kwietniu, bo ciasno robi sie na parapetach, a w kwietniu pójdą już do szklarni
Z jednorocznych sieję najczęściej cynie, astry i żeniszki. Ale astry na razie jeszcze się nie ujawniły. W tym roku posiałam mnóstwo innych jednorocznych - pochwalę się za kilka dni na moim wątku
Martek 13:00, 25 mar 2011

Prosiłam o wymienienie ,a nic mi te nazwy nie mówię ))))))))))))))))))))))Ja rozróżniam daliowe,karłowe ,rabatowe i wytworne bukietowe ))))))))))))))))))))))))))))))
Na astry nie mam już zwykle miejsca ,ale żeniszek w minionych sezonie miałam po między śmierdziuszkami tworzył obrzeże wzdłuż trawy ,ale kupowałam go i teraz też chyba mi tak zostanie zrobić. Poczekam ,aż zakwitną to wtedy poproszę cię o podpisanie nazw poszczególnych cynii ,będziemy podziwiać
Danusza 08:26, 26 mar 2011

witajcie skowronki za oknem snieg , ale słonko od rana nie da sie zimie rozpanoszyć jest +4
Sebek 09:28, 26 mar 2011

Witojcie
U mnie zimno i teraz coś zaczyna padać, ale jeszcze nie widać do to będzie - oby to był deszcz ...
Joku 10:52, 26 mar 2011

Pozdrawiam znad morza. Wczoraj wieczorem niespodziewanie zaczął padać śnieg , ale dzisiaj temperatura nieco powyżej 0 st. i słońce. Może do wieczora już śniegu nie będzie, albo zostaną resztki.
hanka_andrus 13:20, 26 mar 2011

U mnie obyło się bez śniegu,nawet pojechałam na chwilę do ogrodu.Ale po wczorajszym wichrze i deszczu,pracować nie mogłam.Ale plan robót na najbliższy tydzień...... oho,ho!Aby tylko dać radę.