Dziękuję Wam za takie pochwały Trawnik był nawożony Florowitem na początku kwietnia. Jak uważacie kolejne nawożenie w czerwcu?
Zakupiłam w tym tygodniu 2 szt. clematisa "The President"a dzisiaj nabyłam "Westerplatte". Maja ładne pączki a President zaczyna kwitnąć. Czy nawozicie powojniki?
dzięki, no wzieliśmy sie, sobota w końcu nadejszła
a taki szpaler świerka to za dużo będzie prawda?
Buka tam nie mogę posadzić, bo pod ziemią jest gruby żwir i wymiennik ciepła, ale śliwa wiśniowa, albo sliwa dziecięca mogła by być.
Zrobiłabym tak: cyprysika podsadzę niebieskim jałowcem pośrednim, bo go własnie wykopałam z góry i z boku dostawię jedną thuję pstrokatą, za cyprysikiem zrobię odstęp 3 metry i tam pierwszy swierk. jakiś rysunek stworzyłam własnie
Ostatnie dzisiaj ujęcia. Fajnie, że natchnęłam Was
Ale to jeszcze nie koniec "Ogrodowego salonu nad wodą".
Mamy zlecenie na dopieszczanie dalszych części ogrodowych, a ja mam natchnienie, więc niedługo dalsza część tej historii..... chyba muszą pojawić się gdzieś bukszpanowe kule No przecież nie byłabym sobą
Do zobaczenia wkrótce
A emisja programu - premiera w TVN 22 maja, powtórki w tygodniu.
Zapraszam więc już dziś.
uwaga zdjęcia bardzo robocze do wirtualnego tyczenia świerków
od strony jabłonki-tam gdzie taczki pierwszy serb, tylko jeszcze w lewo
od strony cyprysika
powiem krótko i lecę na swoje pole
to ujęcie jest cudne:
i jeszcze to z klonem i rózanecznikami-piękny kontrast. Ogród wyglada bajecznie w słońcu, berberysowy zywopłot boski, a Tobie prześlicznie z psuczką.Swietny finisz