Także je lubię, bo są bardzo dekoracyjne, w pączkach, kwitnące, przekwitnięte, zdobią ogród praktycznie przez cały rok
Mam tylko te najzwyklejsze, łatwo się dzielą - wystarczy gałązkę do wody na dwa czy trzy tygodnie, lub rozdzielić kłącze. Urosną w każdym miejscu. Jesienią już je ścinam, lecz można także nawet teraz, bo ładnie wyglądają także zimą
co to się działo, co się działo.... dwóch pilarzy w moim ogródku się spotkało, poszły piły w ruch i siekiery, a ja krzyczałam : nie tak dużo ciąć,trochę wyżej do ch......y) słoneczko było piękne, jutro powtórka z rozrywki i krzaki pójdą pod ostrze)
U mnie rozchodniki sobie rosną obok tego co im posadzę - nie narzekają.Bardzo chcę nabyć rozchodnika o czerwonym kwiatostanie,pewnie wiecie to taka nowość,ale raczej nie z 2010 r...?Mam dwie odmiany bo nie doceniałam tej rośliny ze względu na sadzenie jej na ziemnych grobach ;(
Dziś nie mam już żadnych uprzedzeń i będę szukać ciekawych odmian rozchodnika
Proszę poszukać są oba gatunki jeszcze nie kwitnął Zdjęcie nocą.
Świetnie to wygląda, uwielbiam takie konewki wkomponowane wkoło roślin. Kiedyś widziałam słoneczniki powkładane do takiej konewki i wyglądało to dość ciekawie.