Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gardenarium 23:25, 01 mar 2011

Jak nie ma mrozu i śniegu to już można ciąć. Jeśli młode krzaki, to można krótko, tak się nie zestarzeje zaraz. Ale jeśli stare drewno to ostrożnie, bo może nie odbić.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 23:31, 01 mar 2011

Moje mają dopiero roczek, także do starych nie należą
Czyli jak się zrobi cieplutko to sekatory i nożyce ogrodnicze w dłoń
Gardenarium 23:36, 01 mar 2011

No to krótko tnij, a potem powtórka (czerwiec). Można ciągle wyokrąglać, bo ładnie wygląda taka wierzba cięta w kulę, jak Bogda mówi.

Tutaj widać, że już powinna być drugi raz cięta, bo gną się gałęzie

Instagram Ogrodowiska
Iwona 07:27, 02 mar 2011

Danusiu, a powiedz jak radzisz sobie przy cięciu bukszpanu z gałązkami żeby nie brudziły grysu? Wybierasz ręcznie odcięte gałązki czy może masz inny sposób?
Iwona 07:32, 02 mar 2011

gardenarium napisał(a)
"Akademia Ogrodnika" w tym tygodniu w Mai w ogrodzie z roślinami doniczkowymi u mnie w domu.

Mam w domu najwięcej dracen różnego typu, ale ciągle eksperymentuję z nowymi roślinami.
Raz są to paprocie, to znowu Medinilla albo Spatiphyllum.

Czas zaopatrzeć się w nawozy, bo niedługo wiosna i zaczniemy zasilanie.

Medinilla

Cyklameny i paprocie

Danusiu, a czy masz u siebie sansewierie? Bardzo mi się podoba ta roslinka i ostatnio sprawilam sobie parę sztuk, jeszcze malutkie ale szybko rosną
Martek 11:57, 02 mar 2011

Pozwolę sobie ,wybacz Danusiu,swoje dwa grosze
Ja mam sansewierę w dwóch odmianach,z sentymentu bo przypomina mi rodzinny dom z jej rozchodzącym się (dla mnie)ładnym zapachem i dlatego,że słyszałam,że daje nam tlen nocą
Kwiatostany puszcza wysoka roślina u niskiej nie miałam jeszcze i chyba nie kwitnie.Była u nas i średnia też nie miała kwiatów
Iwona 12:02, 02 mar 2011

Moja chyba nie pachnie, ale być może dlatego że jest jeszcze młodziutka. A kwitnącej jeszcze nie widziałam, niestety. Wrzuć foteczki jakieś
Martek 12:29, 02 mar 2011

Zaraz zrobię zdjęcia,ale nie mam jak kwitnie.To akurat możesz zobaczyć na internecie
Iwona 12:31, 02 mar 2011

Własnie zdążyłam podejrzeć
Gardenarium 17:23, 02 mar 2011

Kochani mam sporo wieści, wczoraj byłam w Aninie, dziś na Broniszach. Jutro wszystko pokażę
A dziś zaraz idę do Mai na urodziny

A to kwiatki dla niej:

i drugie

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies