Żółte, różowo-białe kwiaty patrzą prosto do góry. Jajka w ogrodzie zaskoczą nawet kury. Żółte kwiaty budują kielichy na niebie. Ogrodnik patrzy z zachwytem na pierwsze "dziecko" . Ta pospolita, nie - ma wyjątkowy kolor purpurowy. W blasku fleszy kwiecista królowa. W cieniu sasanki, własnoręcznie wykonany koszyczek. Szczęśliwe kury unoszą opadające płatki do góry.
Z wiosennymi pozdrowieniami,
O G R O D N I C Z K A
Przedstawię Wam wiosnę moimi oczami.....
Ogród należy do mojej Teściowej, jednak całą rodzinką przyjeżdżamy co tydzień i dzielnie pomagamy w jego pielęgnacji. Role są już od dawna podzielone Kuba-podlewanie, Paweł i Tato - koszenie, Mama i ja - zajmujemy się porządkowaniem rabat i pielęgnacją roslin
Nie pokaże Wam kompozycji, pokażę pojedyńcze rośliny bo tak lubie patrzeć na ogród najbardziej
Znów kilka dni tęsknoty i kolejna wizyta na mojej działeczce
Radości co niemiara, bo kolejne rośliny pokazują się w całej krasie
zakwitł już pierwszy rododendron, kolejne mają pąki, ale dwa niestety nie przetrwały zimy ...
pokaże Wam teraz kolejny etap przemiany mojej kiwi - listki urosły i teraz wybielają się częściowo, aby za jakiś czas tą biel zamienić na intensywny róż
serduszka kwitną zarówno białe jak i różowe, a ziemię wokół nich "ośnieżyły opadające płatki kwitnącej wiśni
Wszyscy co roku z utęsknieniem czekamy
na przyjście WIOSNY
pięknej, pachnącej, kolorowej damy
A kiedy ona już rozpakuje walizki ze swoimi prezentami
czas spędzamy w ogrodach
z kawą, znajomymi i ... aparatami
A kiedy wiosna na dobre otworzy podwoje
by radość nieść nam wokoło
ja zapraszam ja na swoje pokoje
i nawet w domu jest mi wesoło
Witajcie ptaszęta. Mój Azor też po spacerze .Pogoda sprzyja więc będę dziś kontynuował wczorajsze roboty. Wieczorem zdam sprawozdanie.Acha ci z posady uważajcie aby Was szef nie złapał że siedzicie na Ogrodowisku.;
Mili moi! Czas w miejscu nie stoi! Kto na posadę,wstawać pora!
A ja wyprowadzę swego,,azora" i pakuję manatki,by biec na rabatki.
Miłego dnia życzę moim kochanym ptaszkom!
Na końcu zdjęcia przodu kawałkami, postaram się opisać co nasadziłam i zrobić zdjęcie tego rysunku. Oczywiście jako laik pojechałam do sklepu i kupiałm, a że podobało mi się wiele.... niestety wyszło jak wyszło
Obecnie skarpa już się mocno zadarniła za sprawą dwóch gatunków irg
zadowolona tez jestem z trzmielin
Nad kamieniem zastanawiałam się tylko miedzy liściastymi krzewami tawuł i krzewuszek ale tylko widoczne byłyby w okresie bezlistnym, bo potem gałęzie już się schodzą