Syla
10:06, 26 kwi 2011

Nie wiem dlaczego ale wydaje mi się, przynajmniej ja tak mam , że w swoim ogrodzie szukam intymności . Jak to rozumieć?. Lubię aby to był mój i tylko mój azyl ,gdzie mogę się schować przed oczami innych. Dlatego moje sugestie zawsze mają otoczony ogród szpalerami dużych roślin. Nie lubię gapiów i dlatego się przed nimi chowam.
Jeśli w oddali chcę zachować obraz bo warto , wówczas można zastosować cięcie na odpowiednią wysokość roślin aby obrazu, który jest w oddali nie zgubić.
U Ciebie Joasiu poszerzyłabym rabaty wiza-wi tarasu celem posadzenia szpaleru roślin kryjących siatkę i sąsiadów a przed nimi sadziłabym mniejsze rośliny , takie jak podobają się Tobie.
Każdy z nas liczy na pomoc i pomysły ale wiem ,że mamy swoje preferencje i najlepiej by było aby osoba, która chce nam pomóc weszła w nasz umysł i zobaczyła tam czego my chcemy

Więc abyś była zadowolona może opisz w długi lub krótki sposób , jaki charakter ma mieć Twój ogród , jakie rośliny preferujesz , co chcesz z architektury w nim jeszcze umieścić.
Wiem , że z przodu domu chciałabyś coś w stylu ogrodu japońskiego ale również i tył ogrodu może mieć podobny charakter ?