A teraz trudnych miejsc ciąg dalszy
Oto miejsce obok domu, nasza drewutnia i nowo zakupiony domek narzędziowy, który wiosną będzie malowany na ten sam kolor co drewutnia: teak. Przed drewutnią rosną sobie bardzo dobrze hortensje ogrodowe, kupione jako niebieskie, ale są różowe. Nie przeszkadza mi to, nie o to chodzi.
Po kratkach drewutni wspina się bluszcz, ale przemarza i jakoś niemrawo mu to idzie.
Teraz chodzi mi o posadzenie czegoś pod okienkiem domku, co będzie grało z tymi hortensjami i nasadzeniami na froncie domu (dla przypomnienia: na froncie domu przy garażu będą trzmieliny żółte na pniu podsadzone czerwonymi berberysami).
Jeśli chodzi o słońce w tym miejscu, to jest to strona południowa, dużo słońca od rana do ok. 14 (bo zasłania dom).
Moje propozycje są takie:
Propozycja nr 1:
Czyli hortensje przy drewutni podsadzamy trzmieliną Canadale Gold, która wspina się po kratkach, jednocześnie zadarnia ziemię pod hortensjami. Tą samą trzmieliną podsadzamy niedużego stożkowego iglaczka, który zamieszkuje pod oknem domku narzędziowego. Proporcje może niezbyt dobrze uchwycone, ale skupmy się na idei