Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:04, 05 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Wstawiam na szybko zdjęcia grabów bo wczoraj nie dałam rady nawet kompa otworzyć
Na posty odpowiem wieczorem

Sorry za jakość zdjęć ...

jakie grubasy fajne!
Tu ma być ogród :) 14:02, 05 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Pewnie masz rację.
Na razie pogoda mnie dołuje, patrząc na to co za oknem to zaczynam się zastanawiać ile w ogóle da się jeszcze zrobić w tym sezonie.

No co Ty Edyta drzewa musze posadzić, skarpety im "zrobić" i jeszcze cebule w ziemi ulokować ... nie ma opcji ... ładna pogoda musi być
Tu ma być ogród :) 11:39, 05 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Żaden siewnik nie zastąpi sprawnych rączek ogrodniczki
Też nie wiem do kiedy stosuje sie nawóz jesienny ...

Nie wiem czy moje sprawne, za każdym razem jak to robię to mam wrażenie, że mocno przypadkowe to moje sianie, ale wprawiam się
Tu ma być ogród :) 11:37, 05 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No patrz a moje jeszcze zieloniutkie

Myślę, że dlatego, że Twój ogród w takim zacisznym i zacienionym zaułku, zatopiony pomiędzy wysokimi żywopłotami.
Tu ma być ogród :) 11:36, 05 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja też tak mam

No ja się nawet nie czuję na siłach żeby w pojedynkę przystąpić do takiej akcji, więc eM musi być wtajemniczony, tym bardziej, że nie ma co liczyć, że nie zauważy, bo całą rabatę trzeba znacząco powiększyć
Tu ma być ogród :) 11:02, 05 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pogoda taka, że nawet wychodzić się nie chce, ale zaświtało mi, że może jednak coś by można zrobić...
Pierwsze nawożenie trawnika nawozem jesiennym - przy okazji mam pytanie, czy takim nawozem sypie się co kilka tygodni jak w przypadku nawozów stosowanych w sezonie?
Postanowiłam użyć siewnik ręczny, który eM kiedyś zakupił i stwierdzam, że totalna porażka, po kilku obrotach korbką mechanizm się blokował, więc przerzuciłam się na sianie ręczne, jak ziarno kurom

Żaden siewnik nie zastąpi sprawnych rączek ogrodniczki
Też nie wiem do kiedy stosuje sie nawóz jesienny ...
Tu ma być ogród :) 11:00, 05 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No patrz a moje jeszcze zieloniutkie
Tu ma być ogród :) 10:58, 05 paź 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Ja w sprawie brzozy

Przesadzałam 2 swoje jak siedziały w ziemi już chyba 1,5 roku. Męczyłam się tyle ale jak siedziałam na tarasie to dwa drzewka tak się nakładały na siebie że nie mogłam na to spokojnie patrzeć.
oczywiście akcja pod nieobecność M. bo popukałby się w czoło patrząc jak przesuwam drzewa o 45 cm w prawo...
Korzenie okropne ale dasz radę

I tu mi się tez przypomniała moja akcja wykopywania wisni Umbraculifera, którą M mi pomagał posadzić po czym ja po tygodniu (tez pod jego nieobecność ) wykopywałam i podnosiłam o - uwaga! - 20 cm bo nie zgadzała mi się wysokością z sąsiadującą...

Pozdrawiam wariatów ogrodowych !

Ja też tak mam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:56, 05 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Wstawiam na szybko zdjęcia grabów bo wczoraj nie dałam rady nawet kompa otworzyć

Reniu piękne i dorodne graby byłam tez wcześniej i widziałam okolice wgłębnika po liftingu tez się świetnie prezentuje teraz, jednak czasami potrzeba niewielkiej zmiany i jest efekt zadowalający pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:26, 05 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

O wow!!!Piękne i dorodne!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:08, 05 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No co Ty Martuś przecież Ty mi dałaś cynk)))

No o to właśnie pytałam
To cieszę się. Graby solidne! Pokaźnych rozmiarów
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:50, 05 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Renia, super okazy dorwałaś, a jaka to odmiana grabów?

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:48, 05 paź 2016

Do góry

Ogród i co dalej 21:14, 04 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A jakiego miscanta masz za hortkami?
Ja bym już teraz wysadziła hosty i rozmnożyła te żurawki, które tam rosną
W przyszłym roku będzie super jak hortki się wzmocnią tylko musisz im zafundować porządne cięcie wiosną

Reniu kupowałam jako Gracillimus ,tak mi doradziły dziewczyny na forum , ale nie jestem znawcą i coś mi raczej na niego nie wygląda , może w przyszłym roku bardziej urośnie, a hosty można teraz przesadzać ? i żurawki mam też teraz czy na wiosnę rozmnażać? sorry może to głupie pytanie odnośnie żurawek , ale jestem zielona w tych tematach - tak się jeszcze zastanawiałam czy ona tam nie są za ciemne
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:03, 04 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Tak Iwonko, mam trzy w jednym dołku ... mówisz, że olbrzymy z nich będą? kurczę no nie wiem ... no ale też mi sie podoba W sumie to nie zastanawiam się co będzie jak drzewa podrosną ... bo czy ja dożyję? A może wielopniowe nie rosną tak szybko bo mniej czerpią z dołka?

Reniu kiedyś sadzono tak owocowe drzewa, ja mam taką śliwkę - trzy do dołka, nic się z nią nie dzieje, jak nie powiem, nikt nie wie że tam są trzy sztuki myślą że jedna z tyloma pniami Będzie dobrze
Ogród i co dalej 15:29, 04 paź 2016

Do góry
Monka napisał(a)
i takie tam ostatnie zdjęcia moje jedynej rabatki , ale w przyszłym roku na betonowej......

A jakiego miscanta masz za hortkami?
Ja bym już teraz wysadziła hosty i rozmnożyła te żurawki, które tam rosną
W przyszłym roku będzie super jak hortki się wzmocnią tylko musisz im zafundować porządne cięcie wiosną
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:11, 04 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Moja chluba

i świerkowa po liftingu

ogród cuuudo zazdraszczam pozytywnie ostatnio jestem zakręcona na werbenę i Twoje połączenie bardzo mi się podoba, coś w podobnym stylu chcę mieć u siebie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:21, 03 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No jak Cię nie lubić? Nadajesz sens życiu))))) Buźka

Wielkie słowa.zbyt wielkie.teraz to nie mogę sie pomylic.ale przecież z tych samych drzew robi się grabowy zywoplot
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:00, 03 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Myślę że trzeba je podcinać cały czas
A pozostaną niewielkie. Graby na szczęście znoszą to doskonałe.
http://pin.it/yye2I30

No jak Cię nie lubić? Nadajesz sens życiu))))) Buźka

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:58, 03 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A u ciebie nie padało? Bo ja dziś kawkę w domu wypiłam
Nawet kotek przerzucił się z łowienia ptaszków na rybki w akwarium

Nooo, te graby widziałam wielkie. Ogród potężny, same drzewa i zieleń. Dostałam kilka sadzonek i teraz boję się je sadzić.
Będziesz musiała je chyba po jakimś czasie podcinać

Padało ... pięknie padało nawadnianie na kilka dni można wyłączyć
Ja będę je cały czas podcinać żeby formowac i jednocześnie ograniczać wzrost ... może nie będzie tak źle
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies