Ja swoje przesadziłem doniczkowce już przesadziłem i teraz nie wiem co będę robił, chyba jakieś porządki, bo o narzędziach mam piosenkę - w każdym kątku po dzieciątku
Dzień dobry skowronki !!! Jest plus 3 ale popaduje śnieżek niestety. Jesteśmy po przebieżce z przyjacielem. Teraz walnął się spać a pana zostawił przy kompie. Prezencik wiosenny przesyłam.
Witam skowronkowo w sobotni zimny poranek.Śniegu u mnie nie było,ale jednak temperatura utrzymuje się w okolicach +2.
Zimny wiatr,a tu z ciepłych betów z przyjacielem na spacer mus iść!
Życzę poprawy pogody- na Pomorzu zapowiadają cały tydzień słonecznie i temperaturę dzienną+5,+6 .No i bardzo dobrze!
Można będzie popracować.
PITY-y wypełnione,w poniedziałek kurs do US,a potem....tydzień ulubionej pracy!HURA!
Przymiotno należy do astrowatych. Charakterystyczne liliowo-różowe oraz niebieskie kwiaty o żółtych środkach, złożonych z kwiatów rurkowatych są bardzo miłe w dotyku. Kwitnie od czerwca do sierpnia a po przycięciu może ponownie zakwitnąć we wrześniu. Wysokość rośliny do około 70cm. Stanowisko słoneczne, ziemia przeciętna, wilgotna. Nadaje się na kwiat cięty, długo stoi w wazonie
Ostróżki zaczynają kwitnienie w końcu czerwca. Kwitną długo. Pędy kwiatowe osiągają do 2m wysokości. Stosuje się je na rabaty, często sadzi się je w grupach, wtedy najpiekniej się prezentują. Po przekwitnięciu pędy żółkną i usychają, należy wtedy rośliny przyciąć, aby ponownie zakwitły jesienią. Rozmnażanie: dzielenie starych kęp wiosną oraz z siewu.
do hortensji dosadź różę pnącą, najlepiej taka co długo kwitnie lub 2 raz, przy kosodrzewinach na rabatce trzeba rozjaśnić jasnymi nasadzeniami, a jeżeli chodzi o ławę przy domu, wejdź w ogród w Tarnowie, Richie fajnie to rozwiązał, myślę,że się nie pogniewa jak troszeczkę ściągniesz)
No zgadza się Co trzy głowy to nie jedna. Sylwia poza tym Ty również bardzo dobrze rysujesz.
Elu a widzisz... bo ja skojarzylam wiatę jak zadaszenie na samo drewno. Nie pomyślalam o innym opale A tą hortensję to gdzie masz? Na rabacie przy domu? Bo jakoś nie mogę się połapać
Hortensję pnąca mam na rabacie z tyłu domu (po lewej stronie tarasu). Pozostałe rośliny to byliny, które mogę poprzenosić w inne miejsca.
Niestety tak już mam, że nie mogę oprzeć się zakupom w sklepie ogrodniczym, chociaż wiem, że później połowa nie pasuje. Muszę to koniecznie zmienić