Może masz rację. Tutaj zajrzałam, aby ogólnie dowiedzieć się o sposoby na naprawienie wrzosowiska. Ale istotnie w końcu zaczęły się bardziej szczegółowo....
Dziś troszkę popracowałem w ogródku - chyba najważniejsze jest to, że zdjąłem matę, była trochę przymarznięta, ale już jej nie ma. Piaskowiec ułożyłem po szerokości rabaty w nierówne "wstęgi". Wczoraj już kupiliśmy kostkę na obrzeża - jeszcze jej nie przywieźli. Jak przyjdzie i rozmarznie ziemia wtedy ją ułożę, zasadzę rośliny i na końcu wysypię korę. Jeszcze zostanie druga strona domu, ale tam jest więcej roboty... Jak bardzo dobrze pójdzie i pogoda dopisze to jeszcze w marcu powinienem skończyć nowe nasadzenia
A tu dzisiejszy przebiśnieg
Zawiadamiam skowronków,że dziś na Pomorzu temperatura przekroczyła magiczne + 10.Przez cały dzień przygrzewało słoneczko,a teraz .......pada pierwszy marcowy deszcz.Obmywa ziemię z kurzu.Temperatura na razie nie spada.....
Uwielbiam fotografować nie tylko ogrody ,ale wszystko co się wiąże z naturą ,z przyrodą .Ja swoje zdjęcia wykonywałam aparatem Samsung S850 ...taki mały cyfrowy aparacik ,ale daje radę ,naprawdę robi fajne foty
Kumpela ZUZA na moim świerku
i moje ukochane psiaki :* uwielbiam je fotografować na łonie natury
Od wczoraj mój
Trochę podwiędnięty w sklepie uśmiechał się do mnie nieśmiało, dziś już ...
Nie mam doświadczeń z tą roślinką, ale poczytałam co nieco w necie