Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:04, 29 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Marta, jak oceniasz mysie uszka pod względem zdrowotności?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:54, 29 cze 2016

Do góry
malgol napisał(a)
Zauważyłam, że Danusia do nas wróciła po chwilowej nieobecności i nieśmiało chciałabym poprosić o wsparcie...
Mam rabatke ,która widoczna jest z salonu i tarasu. Teoretycznie jest w słonecznym miejscu ,ale z uwagi na okoliczne drzewa stale któres rzuca na nią cień i wydaje mi się smutna.Chciałabym żeby jakoś jaśniała i była najbardziej przyciagającą wzrok.
Na razie rosną tam białe goździki( teraz ścięte)na obwódce, potem lawenda , kilka Stip i werbena patagońska.Przy samej ścianie piwniczki rosna zioła- do usunięcia oczywiście bo mnie wkurzaja
Myślałam, żeby usunąc goździki, zastąpić je np. żurawkami albo jakims Carexem, a lawendę przesadzić pod piwniczkę...?
Nie wiem co da przyciągający wzrok efekt i co rozjaśni to miejsce.Sama zieleń jest tu smutna a wiosna zupełnie nie ma na co patrzeć.
Acha, kępę Anabelek pod brzozą chciałabym zostawić

Danusiu, pomóż proszę

może ja pomogę?
Anabelka jest tam sliczna, pewnie że warto ją zostawić/
Akurat masz tam poza nią gatunki wysoce światłolubne, faktycznie lepiej je stamtąd zabrać.
Może zamiast goździków daj plamy żurawki i w nich kępy np Hakonehloa, lub jeśli jest tam mało wody to selerię heuflerianę albo jesienną ( ta byłaby najlepsza ale mus mieć dość sporo słońca, jednak nei tyle co lawenda czy stipa. Gdześ dalej od hortensji gromadkę ciemierników, albo brunnery wielkolistnej ( tej to nawet kilka punktów po 3 szt).
a bliżej sciany świecznice brunette- tak z 5szt i jarzmianka większa pomiędzy czy lekko przed nią- sporo jej.
Zakładam że nie masz tam bardzo sucho

Dla odmiany czas na zmiany... 14:32, 29 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

nie 5 może, ale 2-3 razy.

w takim razie pmyślimy
Dla odmiany czas na zmiany... 14:31, 29 cze 2016

Do góry
beta napisał(a)

czemu nie

ale on mi dom przerośnie 5 razy chyba?

nie 5 może, ale 2-3 razy.
Dla odmiany czas na zmiany... 14:27, 29 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

grabem wielopniowym....?

czemu nie

ale on mi dom przerośnie 5 razy chyba?
Dla odmiany czas na zmiany... 14:13, 29 cze 2016

Do góry
beta napisał(a)
mój grujecznik w tym sezonie bardzo nieciekawie wygląda...w razie W musiałabym pomyśleć czym go ew. zastąpić?

grabem wielopniowym....?
Dla odmiany czas na zmiany... 13:55, 29 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

jak będziesz miała dość to sprzedasz z zyskiem. ja kupię napewno jakąś

Spokojnie nie wykopie ich ale jakbym chciala to bede pamietac.taka chwila zwatpienia.tak jak w molinie... byloby po prostu latwiej z grabami.ech... ale jeszcze jedno drzewo bedzie mi kiedys potrzebne.albo klon tatarski albo grab wielopniowy bedzie zatem
Dla odmiany czas na zmiany... 13:37, 29 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
U mnie male rosliny to nie jest atut
Ale nic straconego.bede pamietac jeszcze o tym

jak będziesz miała dość to sprzedasz z zyskiem. ja kupię napewno jakąś
Dla odmiany czas na zmiany... 13:36, 29 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)

oto jest pytanie

bo byłam tam 3 tyg temu. Ale ss będa dobre, nie zawracaj z tej drogi
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:56, 29 cze 2016

Do góry
szerokie kwiatostany by miała krwawnica i mniej zbite. Może faktycznie przetacznik
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:43, 29 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Gosia a to świeże zdjęcie, czy z lipca zeszłego roku?
Bo jak świeże to raczej nie liatry?- choć trochę tak wygladają, ale za wcześnie na nie raczej. A może one..

Magnoliu ja myślałam że to przetaczniki są ale może się mylę ?
Dla odmiany czas na zmiany... 12:43, 29 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

tak, tylko dół duży i z dobra ziemią. Niech pnie się nie stykaja raczej, niech będzie odstęp kilku- kuilkunastu cm

ok....właśnie nad tym dumałam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:42, 29 cze 2016

Do góry
Gosia a to świeże zdjęcie, czy z lipca zeszłego roku?
Bo jak świeże to raczej nie liatry?- choć trochę tak wygladają, ale za wcześnie na nie raczej. A może one..
Dla odmiany czas na zmiany... 12:40, 29 cze 2016

Do góry
beta napisał(a)
czyli cos na ten sposób powinnam te nasze graby wsadzić?...w sensie do dołka kilka sztuk...3 na przykłąd?

tak, tylko dół duży i z dobra ziemią. Niech pnie się nie stykaja raczej, niech będzie odstęp kilku- kuilkunastu cm
Dla odmiany czas na zmiany... 12:28, 29 cze 2016

Do góry
tam sa graby w bukietach- cudne są
Dla odmiany czas na zmiany... 12:15, 29 cze 2016

Do góry
o - buki i graby... można nawet posadzić je po 2-3 do 1 dołka, będą 'bukiety' z drzew- pięknie wyjdzie, cień szerszy szybko pójdzie. Tylko podkrzesajcie pień z gałązek, żeby korony wysoko poszły.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:10, 29 cze 2016

Do góry
magnolia ten twój czyściec wygląda uroczo. wpisuje w planie donicowym na kolejny rok
Dla odmiany czas na zmiany... 12:08, 29 cze 2016

Do góry
Zgadzam się z magnolia, na jesieni z nieużytków możecie wykopać już ładne okazy klonów i innych.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:08, 29 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
właśnie ślinię się do tej donicy z jeżóweczkami. Kurcze, co mnie podkusiło,żeby nie zmałpować Cię z tą kompozycją? Przecież taki był plan,ale skręt do ogrodniczego spowodował, że plan poszedł się bujać

he, no widzisz, ale wiesz nic straconego w sumei albo za rok a po srugie to one dopiero zaczynają
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:06, 29 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Gosia hortensje przy cisach są mega! Chyba nigdy jeszcze takie pięknie nie były, prawda?

tak sa ogromne maja mnóstwo łodyg i kwiecia
to zasługa tego ze wisoną obgoliłam je przy samwej ziemi bezlitoścnie, nie żadne oczka tylo do milimetra serio, Sebek tez tak ściął i ma takie same giganty jak ja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies