nie wiem gdzie to i co to
mi nie chodziło o cos dużego na środku a np. o ładny kamień zanurzony w soczysty trwanik, coś przyciągajacego oko ale nie kolidującego...czaem małe rzeczy robią wielką różnicę.
żeby powiększyć ogród musisz uciec od domu bo doklejone do niego rabaty będą sztucznie powiekszac budynek i zmniejszac działkę, oczywiście posadzić przy domu cos należy ale z rozwagą i jako łacznik z bocznymi nasadzeniami, Możesz tez zrobić tak, żeby ogród podzielić zielonymi ścianami na mniejsze kawałki wtedy uzyskasz jakby osobne wnetrza i z jednego przechodziłoby się w drugi co daje wrażenie że ogród jest większy.
Jak chcesz to podeślij jakiś plan z obmiarami to bym ci szkielet stworzył (powiedz też jakie materiały masz jakie możesz załatwić będzie łatwiej coś wymyślić) a obsadzenia żeby nie zabierać ci frajdy wykonasz sobie sam z pomoca forumowiczów.
Ostatnio zabrałam się za prawidłowe oznaczenie moich roślinek.
Mam iglaczki co do których mam pewne "nieścisłości.
Wiem.że znajdzie się ktoś -kto pomoże. Bardzo proszę .
Nie wiem Emil - czy by Ci o coś takiego chodziło?
Ścieżka fajna by była powywijana, tyle, że to niemożliwe - przynajmniej na chwilę obecną
Na środku trawnika nie chcę nic robić, kiedyś nawet myślałem o oczku, ale to by zabiło mi kompozycję ;p Chciałbym po prostu ogród optycznie powiększyć, a wydaje mi się, że nasadzenia po bokach i krawędziach się do tego nadają