Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:33, 06 mar 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

A ja nie lubię się babrać w doniczkach.
Wolę ciąć trawy...

Juzia no co ty , nie wierzę. Mój nadgarstek od ciecia traw juz wola Stop. Trzeba sie czymś innym zajać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:32, 06 mar 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ale pieknie jak u szefowej bardzo mi sie podoba.
Widze, ze ukradlas moim przepiorkom jajeczka

A jajeczka z Tyrolu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:31, 06 mar 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Zachwyciła mnie kompozycja w słoju, muszę u siebie poszukać

Naoglądałam sie na pinterescie słojów szklanych z cebulowymi i przejsć obok tego słoja nie mogłam. Gdy mnie M z zakupami przed drzwiami TK Max zobaczył oniemiał....jak wielbłąd, z wycieraczka, wielka szara skrzynka na narzędzia (nie pokazałam jeszcze), z wiankiem, królikami i wiele wiele innych... Spytal dlaczego wielkiego srebrnego popiersia buddy za 2000 zł nie kupiłam... Przeciez taka okazja była . Ja poszłam sama tylko na chwilę do Casto po Azofoskę....
ceny są znakomite. Jakos ciuchow tam kupowac nie potrafię ale drobiazgi do domu i ogrodu uwielbiam.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:25, 06 mar 2016

Do góry
Moniq napisał(a)
Madżenka pięknie obsadzone donice.
Tez mam chrapkę na horti z trawami na Wielkanoc.
Świetna rownież fotorelacja z Nartek, jestem zauroczona; piękne miasteczko.
Chyba mus szukać tam ofert na przyszły rok; Ortsei tak?

Zakupu hortensji nie odkładaj na ostatni weekend przed świetami, bo wszystko do kościołów wykupią...

Ortisei /St.Ulrich w okolicach Val Gardena polecam. Byłam w wielu alpejskich miejscowościach ale ta jest nalrawde urokliwa. Tylko niestey trzeba szukac dobrych ofert, najlepiej w styczniu bo apartamenty i hotele sa tutaj drogie...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:21, 06 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
A już miałem pytać kiedy stożek do cięcia pójdzie Napisz koniecznie gdzie wycieraczke nabyłas, chyba nie w Lądku?
Ale żeby nie było donice tez są całkiem w porządku

Ostatnie zamawialam w necie malutka za 99 zl a w Tk Max wielka kupilam za 45 zl. Goraco polecam. Ty to masz oko... Nawet nowa wycieraczke wypatrztsz. As strach sie bac przed zrobieniem zdjęc.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:18, 06 mar 2016

Do góry
Madżenka pięknie obsadzone donice.
Tez mam chrapkę na horti z trawami na Wielkanoc.
Świetna rownież fotorelacja z Nartek, jestem zauroczona; piękne miasteczko.
Chyba mus szukać tam ofert na przyszły rok; Ortsei tak?
Ogród niby nowoczesny ale... 19:13, 06 mar 2016

Do góry
Magda mam pytanie techniczne. Pizz odpowiedz , potrzebuję porady
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:10, 06 mar 2016

Do góry
Juzia, Kacha i Zielona nic mi tak nie sprawiało przyjemności jak doniczkowanie Jak pomyśle o cięciu traw to mi się słabo robi... a zostały jeszcze wszystkie największe miskanty na przodzie i tyłach...
Więc wolę się zająć doniczkami...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:08, 06 mar 2016

Do góry
I widoczki z frontu, który przez cały rok nadaje sie do fotografowania. część traw już wycięta ale jak pomyślę ile ich jeszcze mam.... to przynajmniej róż i lawendy nie ruszę zbyt wcześnie....
Dzisiaj oskubałam wszystkie kostrzewy, przycięłam resztę stip, zaczęłam ciąć rozplenice i mam kolejny wielki worek bio... do świat to ja sobie wieżowiec z tych worków wybuduję...

MIędzy machonią a laurowiśnią widąc dziurę pod limelight... to dwie padniete larowiśnie...ciekawe dlaczego. Chyba w korzenie boje się zgladać...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:03, 06 mar 2016

Do góry
I Wianek z TK oraz słój. duzy, ma ponad 20 cm średnicy.

W słoju szafirki z mchem. W rzeczywistości jest naprawdę duży, zmiesciły się w nim 3 doniczki z szafirkami a zmieściłaby się i 4
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:59, 06 mar 2016

Do góry
Kompozycja "prawie" jak z centrum ogrodniczego w Bressanone...
Tylko jeszcze białych tulipanów, hiacyntów i szafirków nie widać. Kompozycja ma rozkwitnąć na Wielkanoc. Jeśli przekwitnie wcześniej mam inne doniczki na wymianę. Jeśli nie zakwitnie potraktuję ją jak ogrodnicy na CHFSh suszarką
Proszę mi uwierzyć na słowo ,ze oprócz narcyza, prymulki i stokrotek są tam tez tulipany, hiacynty, krokusy i szafirki... Może nie wygląda ale cieszyłam się jak głupia gdy ja wczoraj zrobiłam. Przy okazji uwalałam pół podjazdu ziemią bo bukszpana nie mogliśmy z tej donicy wytargać..

Szafriki i bratki pójda do innych donic bo w te bedą hortensje z trawami na Wielkanoc.Szafirki pewnie zdążą przekwitnąć a dla bratków mam malutkie doniczki
Nie pasuje mi ten narcyz z bratkami ale na razie dam mu spokój.... ledwie rośnie od tygodnia w tym miejscu... Niech sobie w spokoju przekwitnie

i królik z TKMax dla Nawigatorki

Ps dla Sebka (na pewno wypatrzy!!! )stożek do ciecia gdy się pogoda ustabilizuje). Wczoraj dopiero wycharatany z przechowalnika i posadzony do donicy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:48, 06 mar 2016

Do góry
W ten brzydki dzień pojechałam sobie z M poprawić humor do centrum ogrodniczego. Bo dostałam newslettera, ze przyjechały trawki z Holandii
Zakupiłam 5 Praire Fire - aby zastąpić jak co roku wymrźnietę oraz 3 Carex Everest , które będą towarzyszyć hortensjom na święta

Aha i zakupiłam piwonie drzewiastą z dwoma pąkami - na razie stoi w ogrodzie zimowym, a co niech sobie tu zakwitnie.

Ceny masakryczne 19,99zł za praire i 26,99 za everesta.... ale cóż skoro nigdzie jeszcze trawek nie ma a człowiek musi, bo się udusi....
Praire na razie poszła do wielkiej szarej donicy bo frosted curls straszyły

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:44, 06 mar 2016

Do góry
Gabisia napisał(a)
Madżenko, dzięki wielkie za przepiękne zdjęcia
Oj, jak ja tęsknię za Bressanone i włoskimi alpami!
Szczególnie za smakiem bombardino…

My w tym roku na Podhalu, ale wyjeździłam się na nartach jak nigdy.
Na Kotelnicy podgrzewane i zamykane gondole,
piękne, równiutkie stoki, aż w szoku byłam!

Czy kupiłaś sobie jakieś ozdoby z tego cortenu?
Ja zakochałam się w rzeźbach w knajpie pani Gessler w Bukowinie…
Ale w necie nic nie można kupić

W sobotę poszalejemy na giełdzie, co?
Ja muszę się trochę ogarnąć, bo miałam oszczędzać…..

Buziaki!

Do Bressanone pojechałam na zakupy Mam tam taki na uboczu MPreis NIe byłabym sobą gdybym nie zakupiła zapasu Bombardino i kawy Ale zakupy sprzed 2 lat jeszcze nie otwarte. Trzeba jakąś imprezkę zrobić coby do kawki serwować !
Napaliłam sie w Bressanone na centrum ogrodnicze ale wyjechałam tylko z tulipanami w doniczce i białymi szafirkami...

ps Gdy będzie ciepło będę serwować Hugo lub Proseco z poziomkami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:40, 06 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Madżenko wszystkie zdjęcia obejrzałam i te wiosenne i te z wyprawy, ale likierem jajecznym na ciepło to mi smaczek narobiłaś

Likier jajeczny to złe określenie Bo bomabardino jest też z dodatkiem whisky
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:20, 06 mar 2016

Do góry
Enya73 napisał(a)

To fakt. Pracuję intensywnie nad rzeźbą☺.
Ale już nadrabiam zaległości ☺

Anitko najpierw masa
Kasya napisał(a)
Juz dawno chciałam powiedzieć ze mało pokazujesz boki i tyly ogrodowe
Ciagle tylko od frontu
A wszystkie zakątki masz ładne
Zupełnie tez nie pamietam twoich obeliskow

Bo nie mam co pokazywać. Na tyłach stoją meble ogrodowe, worki z bio, których nie odbiorą do kwietnia, sucha choinka... Jak posprzątam pokaże
Z boku też meble.... jakieś puste donice... Normalnie czas się wziąć za robotę
Milka napisał(a)

No wlasnie pstrze na teoja pogoda i ma byc -16, juz panikuje, jak okryć wszystko...
Piekne miejsca odwiedzilas, z wielka ciekawością obejrzalam, tez sie zachwycam.

Irenko nigdzie takich temperatur nie widziałam???? Przejrzałam wszystkie prognozy. Owszem ma być ochłodnienie nawet do 2 stopni w ciągu dnia ale w nocy min -4
Sebek napisał(a)

Jakoś wytrzymam

A ja miałam lenia z wyjściem na ogród, szaro buro, ponuro i zimno. Dobrze że przestało lać!
nicol21 napisał(a)
Świetne zdjęcia!
Korten zaiste wchodzi na salony i to już od jakiś 2 lat go widuję w sklepch.

Podziwiam go u Oli u mnie nie pasuje
Juzia napisał(a)

To nie ja

Juzia dzisiaj rozumiałam Twoją niechęć do ogrodu. Boziu jak ja nie lubie takiej aury. Od razu wszystko bym w ogrodzie zmieniała i robiła rewolucję.... nic mi się nie podoba..
Rench napisał(a)
Dzięki Madżenko za fotorelacje z urlopu. Pięknie i smakowicie

Reniu wiem, ze lubisz Włochy
leon60 napisał(a)
Świetnie się ogląda takie zdjęcia

Olu jak ja lubię Europę. Gdybym mogła rzucić wszystko i podróżować sobie. M by degustował potrawy a ja bym robiła fotki domom i ogrodom
lindsay80 napisał(a)
Fajna relacja z wyjazdu, miło się oglądało zdjęcia.
Pokaż ogródkowe i donicowe

Na poprawę humoru kupiłam sobie trawki
malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie było troszkę słoń ca ale teraz ołowiane chmury i kropi. Wiatr do tego.
Chciałam kupić stokrotki ale pogoda nie nastraja i w ogrodniczym brak. Szkoda że na giełdę nie pojechała Też chciałam o fotki donic poprosić

GOsiu u nas stokrotki na każdym kroku, nawet w każdej kwiaciarni są. Kupuj i sadź, będziesz miała swoje słoneczka.
Basilikum napisał(a)
u nas tez jakos nieprzyjemnie sie zrobilo a ja do ogrodu dzis chce choc na chwile. Padalo w nocy i mam nadzieje, ze to juz koniec.
Stokrotki u nas sa juz we wszystkich odcieniach

Iza podobno po chwilowym epizodzie wiosny ma wrócić prawiezima....
No przecież w marcu jak w garncu, sama się przekonuję... A marzec miał mieć temperatury zgodnie z normą wieloletnia. Zatem mamy typową polską wiosnę. Trzeba poczekać do kwietnia
nawigatorka napisał(a)
u nas tez pada ale ja się ciesze bo nawozy wczoraj rozsypane

A moje nie ale jeszcze nie poczyściłam całości ogrodu. jak się ze wszystkim uporam sypnę po całości. Ciągle ma padać więc zdążę
ewa004 napisał(a)
I ja czekam na fotki z ogrodu
Pochwal sie cos tam juz nawywijała

Najpierw kultura wymaga odpowiedzieć na pozdrowienia
siakowa napisał(a)
Marzenka buchananii juz przycinać ? Tylko splatane koncowki?

U mnie buchanani nie ma splątanych końcówek??? takie ma bronze form. Az ją w przyszły weekend dokładnie obejrzę. Ja bym ciachnęła dopiero za tydzień. Niech sie ciut cieplej zrobi. Carexy jakieś wrażliwsze są
Ogród do kwadratu 17:20, 06 mar 2016

Do góry
Pięknie cyklameny wyglądają. Zanim dotrę do cięcia róż to pewnie jeszcze miną dwa tygodnie...
Moja bajka 09:34, 06 mar 2016

Do góry
Z Twoim oczkiem to jak z moimi schodami bez balustrady z jednej strony aby było wiecje orzestrzeni. I zdarzył sie wypadek...nie wiesz nawet kiedy cos złego moze sie przytrafić. Nie ryzykuj. Zrob płytkie na 30 cm i poczekaj az dzieci urosna
BB 09:32, 06 mar 2016

Do góry
To fotki jakies beda?. Jestem ciekawa jak ogród ewoluował, bardzo ciekawa
W Gąszczu u Tess 09:27, 06 mar 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Nie mam duzych doświadczeń ze świecznicami, jednak przy Brunette zniechęca mnie tak bardzo późny termin kwitnienia- przełom wrzesnia i października.

Hillside Black Beauty- o tej czytałam że lipiec/sierpnień kwitnie, jednak czy tak jest, czy to nie swobodny opis ...
White pearl- zachwycając, taka strzelista,inna. Tylko przy niej powinno być tło na którym 'zaświeci' , najlepiej w większej grupie.
Ja mam Atropurpureę- radzi sobie w półcieniu. Kępa jej rośnie dopiero, bo mam ją rok i to z doniczki p9, ale widzę że jest większa, silniejsza niz Brunette ( tę ma moja siostra). Także jak ma byc duuża, mocna, to Brunette polecam, z tym że ona jest mocno zmienna, może byc bordo lub zielone tylko nabiegłe bordo

Black beuty mam i rzeczywiscie nietypowo jak dla świecznic (wolę te nazwę ) zaczyna kwitnąć pod koniec lipca ale kwiaty rozwija na dobre w sierpniu. Zachwyca mnie kolor jej lisci, ktory bardziej cenie niż kwiaty. W tym roku przesadzam ja do bordowych róż. Dobrze ze mi o niej przypomniałaś..
A co do budek , czy zwracałaś uwagę w jakim kierunku sa zwrócone te niezasiedlone?
Ja mam pierwsza budkę lęgowa i jedno stare gniazdo z ubiegłego roku uwite w grabie.

Moje ptaki grube w tym roku niesamowicie, dawno nie widziałam aby mazurki i sikorki miały takie grube brzuszki. A głodomory sa straszne. Wielki pojemnik słonecznika wyjadają w tydzień + gotowe kulki ze smalcem i nasionami jakies 10 szt... Nie zarobię na te ptaki
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:19, 06 mar 2016

Do góry
Wianki obejrzałam już na Fb a chetnie popatrzylibyśmy na ogród
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies