Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:40, 29 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ML urosło ponad metr od ubiegłego roku, nie widać zza niego mojego ptaka, muszę mu znaleźć inne miejsce

Piękne ! jest nadzieja na mój szpaler
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:39, 29 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

Kurcze, to chyba muszę podosadzać, żeby łyso nie było..
wiesz są różne teorie, nawet ktoś tu u mnie napisał że ma co 120cm bo ona się rozrasta bardzo... nie wiem, ja mam posadzone dość ścisło bo chciałam zwartą ścianę. Jeśli będziesz jednak chciała ściślej to nie wiem czy dosadzać bo wówczas Ci wyjdzie co 60cm, czy nie lepiej przesadzić. One dość dobrze znoszą przesadzanie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:34, 29 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

No i ja mam georgia peach, do tej pory trzymam etykiety, kupiłam po obejrzeniu ich cudownego koloru u Ciebie ... I u mnie doopa Maja bordowe liście od spodu a na wierzchu jakieś takie wyblakło-rdzawe... I wieeeelkie te liście mają w tym roku.... Nie wiem czy nie jest to efekt pnadmiaru wody z powodu zraszaczy trawnika... Ale przeciez u Ciebie też zraszacze je opryskuja...daltego 36 raz dopytuję sie czy masz tę samą odmianę bo uwierzyć nie moge

specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcia georgi peach.
pod samą 'ścianą' z traw wygląda tak (wcześniej gdy trawy były małe miały mocno bordowy kolor)

ta zaś jest w pełnym słońcu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:29, 29 lip 2014

Do góry
za bonsajem widać białą plamę z pinki whinki, bonzaj jest wyższy odemnie czyli ma gdzieś z 170, tam w brzozach mam kilka krzaków hortek i one są róznej wysokości, są też takie z 1,2
muszę jeszcze zrobić zbliżenie mojego lasu werbenowego... nie mialam czasu wykopać małych siewek i jest busz...

i w stronę której nie pokazywałam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:21, 29 lip 2014

Do góry
ML urosło ponad metr od ubiegłego roku, nie widać zza niego mojego ptaka, muszę mu znaleźć inne miejsce

i rozplenica, wiem że będę ją miała w donicach zawsze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:09, 29 lip 2014

Do góry
pinki whinki za obwódką bukszpanową ciężko sfotografować... bo ona taka wciśnięta pomiędzy świerki i brzozy ale ładnie rozjaśnia kąt, jest dość wysoka w tej chwili ma ok 140-150cm, widzę, że delikatnie zaczyna łapać róż

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:54, 29 lip 2014

Do góry
pinki whinki w rogu przy placu zabaw nie jest bardzo wysoka

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:53, 29 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

te stare poszybowały mocno, vanilki mam posadzone co 70cm pi razy drzwi

Kurcze, to chyba muszę podosadzać, żeby łyso nie było..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:25, 29 lip 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
macham z rana po nadrobieniu zaległości Anetko już Ci to kiedyś pisałam i to nie raz - uwielbiam twój ogród
Magda macham również w ten upalny poranek i cieszy mnie Twoje uwielbienie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:23, 29 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I uprasza się o ujmowanie na fotkach pinky winky w róznych fazach cobym mogła zidentyfikować, ktore mam hortki, czy vanilki czy pinky

Słonecznego dnia życzę po deszczu. Oj było u mnie nocne inetnsywne, podniebne podlewanie, aleź soczyście jest

u mnie nie padało od ponad tygodnia a do tego praży baaardzo.
Pinki mam pod brzozami i trudno je sfotografować dobrze, ale to duże krzaki, mam pare zdjęć to postaram się wkleić. Jak mnie licho nie weźmie przy wgrywaniu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:21, 29 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

No i ja mam georgia peach, do tej pory trzymam etykiety, kupiłam po obejrzeniu ich cudownego koloru u Ciebie ... I u mnie doopa Maja bordowe liście od spodu a na wierzchu jakieś takie wyblakło-rdzawe... I wieeeelkie te liście mają w tym roku.... Nie wiem czy nie jest to efekt pnadmiaru wody z powodu zraszaczy trawnika... Ale przeciez u Ciebie też zraszacze je opryskuja...daltego 36 raz dopytuję sie czy masz tę samą odmianę bo uwierzyć nie moge

w miejcu gdzie mają tłoznie i cieniście ( w tej chwili) czyli przy trawach niektóre liście mają podobne wybarwienie, ale tam zraszacze ich nie sięgają. Znacznie mniejsze liście ma smothie berry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:18, 29 lip 2014

Do góry
zdjęcia będą na raty

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:58, 29 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

hahaha a ja odpowiem u mnie te bordowe plamy to georgia peach, mam jeszcze kilka smothie berry przy sliwie wiśniowej. One wszystkie są w pełnym słońcu, ale czy ph ziemi ma znaczenie, nie wiem... ba nawet Ci nie powiem jakie mam ph bo nigdy nie sprawdzałam

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:27, 29 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

niestety one przyrastają w obwodzie, nie rozsiewają się, no poza stipami, ewentualnie red baron rozrasta się podziemnie i mogę na wiosnę Ci ukopać, tylko musisz się przypomnieć

Dzięki, dobra kobieto. Przypomnę się wiosną
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:16, 29 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Piękna porcja zdjęć. Znów nie wiem co najładniejsze, chyba przestanę próbować wybierać- ot podoba mi się wsyyystko! Hortki niesamowite, muszę wygrzebać co to są te białe koło pergoli, bo śliczne są i tak ładnie w górze się trzymają. Z tego co pamiętam to chyba VF są?!

bardzo dobrze pamiętasz, mają gigantyczne kwiaty w tym roku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:14, 29 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Ależ one sa niesamowite!! Jak wysokie urosły? Ja tez robię szpaler z vanilek i polar bear, ale po moich wceśniejszych błędach zbyt gęstych nasadzeń, z hortensjami chyba przegięłam w drugą stronę - podsadziłam po 1 krzaku co 1,5m..

te stare poszybowały mocno, vanilki mam posadzone co 70cm pi razy drzwi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:13, 29 lip 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
I jeszcze ja z pytaniem do tych cudnych horti - ile masz sztuk w jednym miejscu? Ja mam po 4 sztuki, Limki i następne Vanilki też 4, ciekawa jestem czy uda się osiągnąć podobny efekt
w tym miejscu przy pergoli jest w sumie 6 vanilek, te po lewej są 'stare', a po prawej trzy sadzone jesienią. Limki zaś mam w szpalerze 5 a przy płocie 7
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:11, 29 lip 2014

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)

Aniu, nawóz nawozem, ale przyznaj się ile Ty mówisz do tych hortek? I co im mówisz, że one takie katalogowe??? I jeszcze Aniu jakie odstępy robisz pomiędzy Florowitem i Magiczną Siłą do hortensji? I trzymasz się dawek tych nawozów jak podają producenci, bo boję się że przenawożę;-(

coś ta im szepcze miłego
w tym sezonie podlewałam razo szczególnie florowitem, raz magiczną i przedwczoraj znowu florowitem do hort, zazwyczaj nawóz wlewam na oko... wiem, wiem chłop na oko w szpitalu umarł, ale nie odmierzam jakoś bardzo szczególnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:07, 29 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ja po raz trzydziesty szósty zadam to same pytanie. Jakie Ty masz żurawki, że są rakie bordowe. Ja mam te same i mi bledną na zachodniej rabacie? Może to kwestia ph gleby??

hahaha a ja odpowiem u mnie te bordowe plamy to georgia peach, mam jeszcze kilka smothie berry przy sliwie wiśniowej. One wszystkie są w pełnym słońcu, ale czy ph ziemi ma znaczenie, nie wiem... ba nawet Ci nie powiem jakie mam ph bo nigdy nie sprawdzałam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:05, 29 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, masz śliczne trawki. Czy one ci się rozsiewają? Może masz nadmiar młodych siewek?
I jeszcze pytanie do vanilek. Moje mam pierwszy rok i się pokładają. Czy w następnym roku będą bardziej w pionie, czy taki ich urok?
Bo kwiaty są piękne i duże. Są śliczne.

niestety one przyrastają w obwodzie, nie rozsiewają się, no poza stipami, ewentualnie red baron rozrasta się podziemnie i mogę na wiosnę Ci ukopać, tylko musisz się przypomnieć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies