Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 00:13, 29 lip 2014

Karabela napisał(a)
I jeszcze ja z pytaniem do tych cudnych horti - ile masz sztuk w jednym miejscu? Ja mam po 4 sztuki, Limki i następne Vanilki też 4, ciekawa jestem czy uda się osiągnąć podobny efekt
w tym miejscu przy pergoli jest w sumie 6 vanilek, te po lewej są 'stare', a po prawej trzy sadzone jesienią. Limki zaś mam w szpalerze 5 a przy płocie 7
ana_art 00:14, 29 lip 2014

kosolka napisał(a)
Ależ one sa niesamowite!! Jak wysokie urosły? Ja tez robię szpaler z vanilek i polar bear, ale po moich wceśniejszych błędach zbyt gęstych nasadzeń, z hortensjami chyba przegięłam w drugą stronę - podsadziłam po 1 krzaku co 1,5m..

te stare poszybowały mocno, vanilki mam posadzone co 70cm pi razy drzwi
ana_art 00:16, 29 lip 2014

nicol21 napisał(a)
Piękna porcja zdjęć. Znów nie wiem co najładniejsze, chyba przestanę próbować wybierać- ot podoba mi się wsyyystko! Hortki niesamowite, muszę wygrzebać co to są te białe koło pergoli, bo śliczne są i tak ładnie w górze się trzymają. Z tego co pamiętam to chyba VF są?!

bardzo dobrze pamiętasz, mają gigantyczne kwiaty w tym roku
Iwk4 00:27, 29 lip 2014

ana_art napisał(a)

niestety one przyrastają w obwodzie, nie rozsiewają się, no poza stipami, ewentualnie red baron rozrasta się podziemnie i mogę na wiosnę Ci ukopać, tylko musisz się przypomnieć

Dzięki, dobra kobieto. Przypomnę się wiosną
Madzenka 06:58, 29 lip 2014

ana_art napisał(a)

hahaha a ja odpowiem u mnie te bordowe plamy to georgia peach, mam jeszcze kilka smothie berry przy sliwie wiśniowej. One wszystkie są w pełnym słońcu, ale czy ph ziemi ma znaczenie, nie wiem... ba nawet Ci nie powiem jakie mam ph bo nigdy nie sprawdzałam

No i ja mam georgia peach, do tej pory trzymam etykiety, kupiłam po obejrzeniu ich cudownego koloru u Ciebie ... I u mnie doopa Maja bordowe liście od spodu a na wierzchu jakieś takie wyblakło-rdzawe... I wieeeelkie te liście mają w tym roku.... Nie wiem czy nie jest to efekt pnadmiaru wody z powodu zraszaczy trawnika... Ale przeciez u Ciebie też zraszacze je opryskuja...daltego 36 raz dopytuję sie czy masz tę samą odmianę bo uwierzyć nie moge
Madzenka 07:02, 29 lip 2014

I uprasza się o ujmowanie na fotkach pinky winky w róznych fazach cobym mogła zidentyfikować, ktore mam hortki, czy vanilki czy pinky

Słonecznego dnia życzę po deszczu. Oj było u mnie nocne inetnsywne, podniebne podlewanie, aleź soczyście jest
Magda_ 07:09, 29 lip 2014

macham z rana po nadrobieniu zaległości Anetko już Ci to kiedyś pisałam i to nie raz - uwielbiam twój ogród
ana_art 07:18, 29 lip 2014

zdjęcia będą na raty

ana_art 07:21, 29 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

No i ja mam georgia peach, do tej pory trzymam etykiety, kupiłam po obejrzeniu ich cudownego koloru u Ciebie ... I u mnie doopa Maja bordowe liście od spodu a na wierzchu jakieś takie wyblakło-rdzawe... I wieeeelkie te liście mają w tym roku.... Nie wiem czy nie jest to efekt pnadmiaru wody z powodu zraszaczy trawnika... Ale przeciez u Ciebie też zraszacze je opryskuja...daltego 36 raz dopytuję sie czy masz tę samą odmianę bo uwierzyć nie moge

w miejcu gdzie mają tłoznie i cieniście ( w tej chwili) czyli przy trawach niektóre liście mają podobne wybarwienie, ale tam zraszacze ich nie sięgają. Znacznie mniejsze liście ma smothie berry
ana_art 07:23, 29 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
I uprasza się o ujmowanie na fotkach pinky winky w róznych fazach cobym mogła zidentyfikować, ktore mam hortki, czy vanilki czy pinky

Słonecznego dnia życzę po deszczu. Oj było u mnie nocne inetnsywne, podniebne podlewanie, aleź soczyście jest

u mnie nie padało od ponad tygodnia a do tego praży baaardzo.
Pinki mam pod brzozami i trudno je sfotografować dobrze, ale to duże krzaki, mam pare zdjęć to postaram się wkleić. Jak mnie licho nie weźmie przy wgrywaniu