mam chyba z 6 krzaków pinki i jedne są niskie tak z metr może (przy placu zabaw) a te w brzozach tak mniej więcej od 120 do 140cm
Buksikowy murek niedawno strzyżony, pomijam że z braku czasu na raty przez trzy dni kawałek po kawałku
W kwesti rozchodników pod hortkami, to zestawienie jak dla mnie boskie i będę kopiował, ale nie wiem czy zmieszcze, a jak znajdziesz dobrze rosnące czekoladowe to ja również o takie poprosze, bo robie już podejście z 3 odmianą i jak na razie kiepsko strasznie.
Patrząc na plac zabaw... ciekaw jestem co kiedyś na jego miejscu powstanie, bo za kilka lat nie będzie już chyba potrzebny Tak jakoś mnie złapało. Chociaż tak zorganizowany plac zabaw to świetna ozdoba i element ogrodu.
nie powiem Ci jakie odmiany bo kupował M w szkółce bez nazw a na wygląd liści jedna podejrzewam że zwykła, druga ma postrzępione liście a trzecia żółte, w jakich odległościach... w takim trójkącie maks 2 metry od siebie.
Tę rabatę pokazywałam już milion razy dużo tam roślin..są tam 4 odmiany host, rozplenice japońskie, miskanty variegatus, miskanty morning light, stipy, perovska, kosmosy, bergenie, hortensja pinki whinki, świerki nidiformis. Chyba wszystko wymieniłam
myśl, myśl bo to urocze zestawienieja jeszcze się zastanawiam czy tam przy gazonach zamiast rh nie wsadzić traw. Ciągle mam nowy pomysł na ten mały kawałeczek A to róże, a to hortki a to trawy
nistety jednoroczne to rozplenica Vertigo, mam jeszcze inną bordową rozplenice w donicy, dzisiaj ją sfocę. Niestety te bordowe rozplenice u nas nie zimują, dlatego potraktowałam je jako nasadzenia jednoroczne w donicach
hahaha mój M liczy na wnuki KIEDYŚ i mówi że chętnie będzie ich gościł, ostatnio jednak chodzi nam po głowie przebudowanie placu zabaw i zrobieniu małego basenu dodatkowo na tym placku. Narazie to odległe plany...
Mówisz o czekoladowych rozchodnikach? nie mam z nimi doświadczenia, al w tamtym roku widziałam bardzo ładne poletko przy hotelu w Bukowinie.
Muszę wymienić rozchodniki przy placu zabaw, bo te które są mnie denerwują... zamiast 'sztywno stać' rozłożły się na boki i w środku jest łysa dziura Może tam dam te czekoladowe, jak znajdę oczywiście w sklepie
witam, obserwuje czesto...sliczny, wypieszczony ogrod .wszystko rosnie w oszalamiajacym tempie. w wolnej chwili zapraszam na moj watek, moze cos doradzisz.
Ana, ale ja Ci dziś głowe zawracam, ale pisałaś o przesadzaniu hortek, właśnie się zastanawiam nad przesadzeniem vanilki, tylkoo ona sadzona w zeszłym roku i sie boje czy mi teraz nie padnie? Wiosną przesadzałam hortki i sie przyjęły ładnie, ale teraz sama nie wiem?