zestawienie kolorystyczne zapewne fajne ale te kolce... a może dać rozchodnika czekoladowego ? efekt kolorystyczny podobny, albo nisko strzyżoną pęcherznice diablo???
od dołu:
begonia, runianka japońska, jakaś niebieska hosta, cyprysik filifiera aurea, żurawka georgia peach, trzmielina , niska trawka o nieznanej nazwie, trzy cisowe kulki
piętro wysokie to:
hortensja limeligt, miskant variegatus, miskant gracilimus, na końcu nie widoczna z tej strony angielska róża
Aniu, nawóz nawozem, ale przyznaj się ile Ty mówisz do tych hortek? I co im mówisz, że one takie katalogowe??? I jeszcze Aniu jakie odstępy robisz pomiędzy Florowitem i Magiczną Siłą do hortensji? I trzymasz się dawek tych nawozów jak podają producenci, bo boję się że przenawożę;-(
nic nadzwyczajnego, podlewam, kosze, nawożę... a i w tym roku mój trawnik jest gorszy niż w tamtym roku, z daleka wygląda ładnie ale z bliska już nie jest tak idealny jak w tamtym roku...
Teraz wszystkie żurawki zastępuję trawami i przynajmniej nie muszę przejmować opuchlakami. Lubię te turzyce, bo rosną szybko, nie są wymagające i zimozielone. Po zimie wystarczy wyczyścić je z brzydkich liści i przyciąć im końcówki, jeśli ktoś lubi perfekcyjnie Choć pamiętajmy, że turzyce to byliny, a nie trawy! Jak dobrze, że nas Danusia kiedyś uświadomiła - dla mnie i tak zawsze trawami bendom
ja tez będę zastępowała żurawki przy cisach ice dance. Stoją od tygodnia i czekają na posadzenie mam je w innym miejscu i faktycznie rozrastają się ładnie