Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Zielona 23:30, 28 lip 2014

mmmmm jadę do Łomży posiedzę pod pergolą
ana_art 23:44, 28 lip 2014

Zielona napisał(a)
mmmmm jadę do Łomży posiedzę pod pergolą
zapraszam jak zawsze... aaaa próbuję wgrać zdjęcia ale idzie jak krew z nosa brrrr
ana_art 23:53, 28 lip 2014

nie mam siły na wgrywanie....

ana_art 23:55, 28 lip 2014

Donia72 napisał(a)
E tam Twoj trawniczek jest pieknyPozdrawiam i milego dzionka zycze
w porównaniu do trawników w okolicy na pewno
Zielona 23:57, 28 lip 2014

wgrywanie fotek kiepsko idzie, ale jak już wgrasz, to... uhm... żałuję, że jednak projektu nie mogłam mieć...
ana_art 23:59, 28 lip 2014

Magdalena25 napisał(a)

Ana, jakie roslinki masz na tym zdjęciu?
Pozdrawiam

od dołu:
begonia, runianka japońska, jakaś niebieska hosta, cyprysik filifiera aurea, żurawka georgia peach, trzmielina , niska trawka o nieznanej nazwie, trzy cisowe kulki
piętro wysokie to:
hortensja limeligt, miskant variegatus, miskant gracilimus, na końcu nie widoczna z tej strony angielska róża
ana_art 00:03, 29 lip 2014

Zielona napisał(a)
Anet... dziękuję za porównanie. Dobrze, że się zgadałyśmy, bo jednak gracki dam do środka, a variegatusy po bokach. Będzie ładna fala, a nie schody z tych traw. I wiesz co... widziałam dzisiaj fajne podsadzenie limek. Miały przed sobą łukowato przewieszające się berberysy jakiejś niższej bordowej odmiany. Fajnie to wyglądało. Tylko czy praktycznie...? Kolce berberysów zawsze mnie odstraszają... Rozchodniki chyba bezpieczniejsze... choć nie dają takiego kontrastu kolorystycznego....

zestawienie kolorystyczne zapewne fajne ale te kolce... a może dać rozchodnika czekoladowego ? efekt kolorystyczny podobny, albo nisko strzyżoną pęcherznice diablo???
ana_art 00:05, 29 lip 2014

Iwk4 napisał(a)
Aniu, masz śliczne trawki. Czy one ci się rozsiewają? Może masz nadmiar młodych siewek?
I jeszcze pytanie do vanilek. Moje mam pierwszy rok i się pokładają. Czy w następnym roku będą bardziej w pionie, czy taki ich urok?
Bo kwiaty są piękne i duże. Są śliczne.

niestety one przyrastają w obwodzie, nie rozsiewają się, no poza stipami, ewentualnie red baron rozrasta się podziemnie i mogę na wiosnę Ci ukopać, tylko musisz się przypomnieć
ana_art 00:07, 29 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ja po raz trzydziesty szósty zadam to same pytanie. Jakie Ty masz żurawki, że są rakie bordowe. Ja mam te same i mi bledną na zachodniej rabacie? Może to kwestia ph gleby??

hahaha a ja odpowiem u mnie te bordowe plamy to georgia peach, mam jeszcze kilka smothie berry przy sliwie wiśniowej. One wszystkie są w pełnym słońcu, ale czy ph ziemi ma znaczenie, nie wiem... ba nawet Ci nie powiem jakie mam ph bo nigdy nie sprawdzałam
ana_art 00:11, 29 lip 2014

ZielonaAnia75 napisał(a)

Aniu, nawóz nawozem, ale przyznaj się ile Ty mówisz do tych hortek? I co im mówisz, że one takie katalogowe??? I jeszcze Aniu jakie odstępy robisz pomiędzy Florowitem i Magiczną Siłą do hortensji? I trzymasz się dawek tych nawozów jak podają producenci, bo boję się że przenawożę;-(

coś ta im szepcze miłego
w tym sezonie podlewałam razo szczególnie florowitem, raz magiczną i przedwczoraj znowu florowitem do hort, zazwyczaj nawóz wlewam na oko... wiem, wiem chłop na oko w szpitalu umarł, ale nie odmierzam jakoś bardzo szczególnie