Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 15:52, 19 paź 2021

Do góry

domki dla owadów

wiśnie kolumnowe
klon October Glory
klon ginnala
Małymi krokami-Ogród Wioli 15:30, 19 paź 2021

Do góry
Niedawno posadzone rdesty Golden Arrow bardzo mnie zachwycają,za kolor kwiatów i liści...moje ulubione kolorki...oczywiście w przyszłym sezonie będą wyższe,ale i tak jestem już nimi oczarowana...
Ostatnio nawet bardziej polubiłam rdesty niż jeżówki ,bo te już przekwitły i je wycinam powoli a rdesty nadal zachwycają...

Rdesty Golden Arrow

A tutaj mam posadzone wiosną rdesty Blackfield, które ładnie się rozrosły i nadal pięknie kwitną... W duecie z niezmordowanym bodziszkiem, które też należą do moich ulubionych bylin,bo rosną bezproblemowo i kwitną aż do mrozów...

System automatycznego nawadniania 15:23, 19 paź 2021

Do góry
Witam,
Może słabo to widać, ale niebieskie(ciemne) są rozmieszczone w kwadrat, a żółte co najmniej jeden zraszacz ma drugi który do niego sięga (może nie jest to idealny kwadrat). nie za bardzo wiem jak bym miał je poprawić Wieczorem zamieszczę rysunek z lepiej widocznymi zraszaczami. Nie za bardzo wiem jak poprawić strefy jasnoniebieską i czerwoną - tam faktycznie mogą być duże babole Co do testu to jak już kupię zraszacze to chcę je połączyć zwykłym wężem ogrodowym i zobaczyć czy przy czterech zraszaczach na linii źródło wody (pompa w baniaku) da radę.
Pozdrawiam Jarek
Edit: Poniżej wersja z numeracją zraszaczy i wyraźniejsza.
System automatycznego nawadniania 14:51, 19 paź 2021

Do góry
Jarek_S napisał(a)
Witam Wszystkich serdecznie
Czytam o automatycznym podlewaniu od jakiegoś czasu - męczy mnie stanie z wężem Na wiosnę stawiam baniak na deszczówkę (2.5m3) wraz z pompą zanurzalną. Do tego planuję zakopać trochę rurek
Poniżej mój wstępny projekt rozmieszczenia zraszaczy (między kropkami jest 1m).

Planuję zółte i zielone zraszacze Rain Bird 5004, a pozostałe statyczne z głowicami Rain Bird R-Van. Podział na sekcję jest wstępny - docelowy po testach z wydajnością źródła (zraszacze połączone wężem ogrodowym).
Prawy górny róg skierowany jest na południe. Biały kwadrat po prawej stronie to domek który za 2-3lata znikanie - zwiększę zasięg zraszacza koło niego.
Nie wiem czy nie za dużo tych zraszaczy. Jakie są Wasze doświadczenia ze zraszaczami firmy Rain Bird, zwłaszcza z dyszami R-Van.
Proszę o opinię i sugestie bardziej oświadczone osoby w tym te macie.
Pozdrawiam
Jarek
Projekt wykonany w LibreCAD.

Witam.
Coś słabo czytałeś forum. Po pierwsze zraszacze musza nachodzić na siebie u Ciebie tego nie widzę (oprócz zielonej sekcji).Zacznij od poprawy z zastosowaniem tego co powiedziałem.
Z tego co się orientuję to masz za mało zraszaczy
P.S. co to znaczy "zraszacze połączone wężem ogrodowym?
Małymi krokami-Ogród Wioli 14:38, 19 paź 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Niesamowicie rabata w tych kolorach wygląda Wiolu
Porównania superowe dużo pracy włożyłaś ale było warto bo masz przepięknie

Też mi się podoba ten kącik Mirko dzięki za pochwały tak było dużo ciężkiej pracy ,ale się opłaciło
Sezon 2017 u Hanusi 13:57, 19 paź 2021

Do góry
Też je za to lubię. I te czerwone wrzosy teżlubię.

Sezon 2017 u Hanusi 13:48, 19 paź 2021

Do góry
A tu na wprost , szklarnia po prawej

Sezon 2017 u Hanusi 13:42, 19 paź 2021

Do góry
Jolu, co ja mogę mieć? Toż mój krzew flagowy: borówka amerykańska

W przebarwieniach . to hortki, hosty i azalie pontyjskie. W porywach azalie wielkokwiatowe. Reaszta ...liście opadają.

I nawet się cieszę, że do ogrodu nie chodzę, bo na forum oglądam sesje kolorystyczne oszałamiające, i nie smucę się, że u mnie tego nie ma. Nie można wszystkiego mieć. Chociaż są dziewczyny, co umieją zgrać kolory. Ja tego nie potrafię. Z plastyki się nie dokształciłam.

Tu zdjęcie spod altanki, po lewej stronie fotki mam bnorówki.
Ogród w dolinie 13:36, 19 paź 2021

Do góry
Taka fotkę od męża dostałam ❤️
Rabata okorowana.
Znowu na wsi 13:34, 19 paź 2021

Do góry
Joku napisał(a)
Kasiu, dziękuję. Bardzo lubię moją szopkę.

Asiu postaram się coś skrobnąć od czasu do czasu . Ale ja małomówna jestem .
Dla mnie kwiaty tego bodziszka są niepozorne, może powinnam założyć okulary . Większym szacunkiem zaczęłam go darzyć gdy zobaczyłam kwitnące łany bodajże u Anitki na naszym forum.

Dzisiaj posadziłam świdośliwę w miejscu po wyciętej sośnie. Kopałam ok. 0,5m od karpy i dopiero na głębokości szpadla zaczęły się pojawiać drobne korzonki. Myślałam że gorzej mi pójdzie.
A w ogrodniczym nie mogłam się oprzeć takiemu czemuś, jakaś odmiana tawułki, olbrzymia kępa.

Czy to nie tawułka Colour Flash ? Mam taką, jest głównie ozdobna z liści, kwiaty ma różowe ale raczej marne. Listki mają taki kolor cały sezon nie tylko jesienią
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:03, 19 paź 2021

Do góry
Gosiu u mnie tez w sumie mokro a rosna jak glupie i nie choruja
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:45, 19 paź 2021

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:43, 19 paź 2021

Do góry
Wracam na łono O. po długo wyczekiwanym urlopie . Wygrzałam się, wypoczęłam. Ogród zastałam w całkiem niezłym stanie (a spodziewałam się, że krety do spółki z psami wywrócą mi ogród do góry nogami) tylko nieco podeschnięty bo przez te prawie dwa tygodnie nie padało. Mam sporo ładnych przebarwień. Grujecznik jednak nie pachnie .
Wrzucam na szybko kilka fotek, na więcej czasu brak bo teraz trzeba nadrobić pracowo ten urlop . Wieczorem spróbuję pozaglądać co tam u Was .

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:41, 19 paź 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Ja mam w ogrodzie ten gabaryt

Ale piękne są
Ptasi gaj 12:37, 19 paź 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD zaległe jak słonko świeciło

Elu, te dęby to przepiękne są, robią teraz pokaz...

Miskant vanilla skay też świetny, ostatnio się na takie olbrzymy zafiksowałam
Ptasi gaj 12:34, 19 paź 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Ela gdzie Astry kupujesz? Zamówiłaś już?

Właśnie te astry co chce już nie ma wykupione.
Pojadę jeszcze do Melona przy Pulawskiej. może jutro. Poluje na takie jak ma Kasia Bawarka ten niebieski z żółtym oczkiem.

Dzisiaj kupiłam (w sąsiedzkiej szkolce) białe ponieważ w zeszłym roku kupiłam u nich takie małe a w tym roku wyrosły na piękny krzak.

Takie kupiłam na focie 2 doniczki. Po nizej jedna doniczka z zeszłego roku

Co się dowiedziałam że dużo astrów jest sksrlana jest taki preparat muszę popatrzeć w necie.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:31, 19 paź 2021

Do góry
Ja mam w ogrodzie ten gabaryt

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies