Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Glina i zielsko 18:32, 18 paź 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)
Takiego miałam gościa. Chciał sie rozbić o szybę, na szczęście nic mu się nie stało.

U mnie długo tak by nie siedział - mam trzy koty a ptaszek do dla nich rarytas. Piękny jest
Ptasi gaj 18:20, 18 paź 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Te deby powalaja na kolana.To kolumnowe? Bardzo lubie ten twoj zakatek z drzewami.Zaluje, ze u mnie miejsca brak. Szkolka sie nie popisala. U nas jak cos sie podobnego zdarzy, to wysylaja prawidlowe rosliny jeszcze raz albo dostaje sie bon towarowy.

Kasiu dęby fakt bardzo ładne. Lubię moje drzewa można pod nimi spacerować.
Dzisiaj na spacerze widziałam przepiękne klony. Zobacz

Po prawej tawuły

Sezon 2017 u Hanusi 17:37, 18 paź 2021

Do góry
Udały się dalie w tym roku, miałam je w całym ogrodzie, i na wejściu, i przy magnolii, i gdzie nie gdzie, gdzie było miejsce, cudownie się spisały.

Kosmosy zdominowały u mnie cały warzywnik i rabatę jeżówkową. Oczywiście się rozsiały, trzeba będzie super pielenie wiosną robić.

Od czwartku nie ma mnie w ogrodzie, nie wiem co się dzieje, jest wietrznie i mokro, inaczej niż u Was. Może w przerwie uda się choć na chwilę zobaczyć stan ogrodowy.

Pusto u mnie się zrobiło, bo trawy wycięte, i chryzantemy, i rozchodniki, na weselną imprezę ,jak wiecie. Od pani kwiaciarki dostałam prezenciki, w postaci weselnej wódki, słoika miodu, i gratis pieniężny. Będzie na zakup wiosennych cebulek i nowych dalii. Teraz już nie robię zakupów, jeszcze te co mam muszę wsadzić. Ale najpierw dalie na wykopki czekają. A te nie prędzej niż za tydzień.

Teraz jak wpadnę w ogród, to będę wszystko równać. IO nas kompost wyrzucać.

Karolinko, Aniu, pogody się nie wybiera, tylko się do niej dostosowuje. Ja też to muszę zrobić. Obym zdążyła przed mrozem.

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:30, 18 paź 2021

Do góry
Słoneczko się schowało przyszła mżawka i opamiętanie - nie będę szukał sobie roboty żadnych "chmurek" tylko generalny lifting, odmłodzenie zagęszczenie i 1,5m skrócenie
wiosna pokaże jak to wygląda

sosna Fastigiata przeszła już to dwa razy

Moja ostoja 17:27, 18 paź 2021

Do góry
Adela napisał(a)
A to mój „ ponoć”Gracilimus pierwszy (i ostatni) rok na rabacie, która jest aktualnie zmieniana. Liczyłam na snop pięknej, zielonej,nie kwitnące trawy.jDwie hortensje daję na przód rabaty, w miejscu najszerszym.

Róże ładne przysłali. Ale czy Ty masz warunki glebowe dla róż?

Takiego miskanta też mam, uroczy w przebarwianiu, delikatniejszej strukturze i kwiatostanach.właśnie go dałamm pod okna domu. Trochę się rozchodzi, to prawda. Ale jak go podsadzisz np choiną kanadyjską jeddoloh to będzie super
Te duże zielone trawy mam, kępy ogromniaste i kłopotliwe w wiązaniu i cięciu. Teraz to już tylko koparka je wyciągnie ja nawet nie ruszam, jedno co wiem że tych wielkich nie chcę. Ale wiesz każdy ma inne oczekiwania.
Sałatka pokrzywowa 17:21, 18 paź 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)
Tu jakiś zabłąkany w czasie floks zakwitł

Mieczyki z reguły sadziłam za późno, ale te siedzą w ziemi od paru lat, a też opóźnione

I nie przemarzają w zimie te mieczyki??? Bo ja co jesień wykopuję i wiosną sadzę znowu.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:20, 18 paź 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ta rabata wyjątkowo mi się udała. Od paru lat jest niezmienna i ma tzw. całoroczną atrakcyjność.
Z przodu są berberysy Bagatelle z żurawkami. Za nimi okrywowe róże i rozchodniki.
W kwietniu

w maju

w czerwcu

a od lipca jest już pełny skład

sierpień

Kurczę! Też tak chce umieć zestawiać!
Moja ostoja 17:19, 18 paź 2021

Do góry
Adela napisał(a)
Przedłużyłam byt mojej anabelki

Pozdrawiam weekendowo, życząc dużo słońca i pięknych jesiennych momentów w ogrodzie

Ale fajna dekoracja
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 16:37, 18 paź 2021

Do góry
Anda napisał(a)
Asiu, jaką masz glebę na tej skarpie? I chyba sucho tam, czy nie? Posadzić możesz wszystko, pytanie tylko, co przeżyje bez szczególnej opieki.

Rodzima jest glina, głębiej ił, ale dosypywać będziemy sporo ziemi i poza tym, że puścimy rurę drenażową, to postaramy się zasypać to jakąś w miarę dobrą ziemię. I w miejscu gdzie miałoby być drzewo to będzie w większości ta dosypana
Ogród w remoncie 14:47, 18 paź 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

O rajuńciu jaki widok piękny Co to za Dereń?
Asia tu po lewo to Bodziszek Rozenn jeszcze ci kwitnie?
Muszę sobie na wiosnę dokupić kilka fajnych drzewek.
Grujecznik u mnie się fajnie przebarwiał ale go już pierwsze przymrozki załatwiły ot i nacieszyłam się

To dereń Kousa var. chinensis.
Bodziszki przetrwały przymrozki i dalej tłoczą. Kochane są
Mój grujecznik bardzo delikatnie zaczyna żółknąć. Może w tym roku choć raz się przebarwi. Póki co przymrozki nic mu nie zrobiły.
Ogród w remoncie 14:34, 18 paź 2021

Do góry

O rajuńciu jaki widok piękny Co to za Dereń?
Asia tu po lewo to Bodziszek Rozenn jeszcze ci kwitnie?
Muszę sobie na wiosnę dokupić kilka fajnych drzewek.
Grujecznik u mnie się fajnie przebarwiał ale go już pierwsze przymrozki załatwiły ot i nacieszyłam się
Ogród w remoncie 14:27, 18 paź 2021

Do góry

Ogród w remoncie 14:24, 18 paź 2021

Do góry
Dziś krótkie chwile że słońcem były i derenie aż wołały - zrób nam zdjęcie

Mirkowy ogród (początki) 14:03, 18 paź 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Dla Asi ( Ogród w remoncie)
Bodziszki chyba żyją

Żyją. Przysyp karpę troszkę liśćmi jakby miały być duże mrozy bez śniegu.
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:51, 18 paź 2021

Do góry
Ala wygląda mi że to Malepartus (kupowałem go kiedyś) trochę niski ale na mój piasek to i tak dobrze

Sosna wydmowa 'Anna Aurea'

sosna czarna Goldfingers coś z nią będę robił może jakieś "chmurki"

świerki dwa
Brewera Pendula...........................................................Alberta Globe

Ogrodowo zakręcona. 13:34, 18 paź 2021

Do góry
i z drugiej strony:

Pod płotem chwastowisko , pracuję nad tym

Ogrodowo zakręcona. 13:29, 18 paź 2021

Do góry
Daję zdjęcia ostatniej w tym roku

Daleki od ideału..... 13:12, 18 paź 2021

Do góry
Jeszcze kwitną róże.❤️
Daleki od ideału..... 13:08, 18 paź 2021

Do góry
Ogród z koroną w tle 13:07, 18 paź 2021

Do góry
No to kolejna rabata od początku
Tak było w 2016 roku czyli nic nie było... Widać jedynie sadzonki buków... taaak to pod płotem to buki....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies