Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:20, 27 lip 2014

Do góry
Marta o to te porównanie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:32, 27 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ja tez będę zastępowała żurawki przy cisach ice dance. Stoją od tygodnia i czekają na posadzenie mam je w innym miejscu i faktycznie rozrastają się ładnie

Teraz wszystkie żurawki zastępuję trawami i przynajmniej nie muszę przejmować opuchlakami. Lubię te turzyce, bo rosną szybko, nie są wymagające i zimozielone. Po zimie wystarczy wyczyścić je z brzydkich liści i przyciąć im końcówki, jeśli ktoś lubi perfekcyjnie Choć pamiętajmy, że turzyce to byliny, a nie trawy! Jak dobrze, że nas Danusia kiedyś uświadomiła - dla mnie i tak zawsze trawami bendom
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:21, 27 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Cudne zdjęcia.... drażnisz tymi kosmosami

Nie ukrywam, że mi też się podobają W tym roku mam je jako żywopłot i spełniają swoja funkcję Sięgają już do siatki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:52, 27 lip 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Piękne fotki,cudne jeżówki
...co ile sadziłeś Ice Dance ?...,bo widzę że są chyba blisko posadzone,chuba że to złudzenie na fotce?
Ja dopiero będę sadziła,a widziałam u dziewczyn ,że potrafi się bardzo rozrosnąć
ja tez będę zastępowała żurawki przy cisach ice dance. Stoją od tygodnia i czekają na posadzenie mam je w innym miejscu i faktycznie rozrastają się ładnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:34, 27 lip 2014

Do góry
Cudne zdjęcia.... drażnisz tymi kosmosami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:14, 26 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Na tej rabacie mają najwięcej słońca i są bardziej rozwinięte niż te przy tarasie, zrobiłam fotkę dzisiaj rano były jeszcze odrobinę zacienione.

To ja nie wiem, co mam na rabacie. Twoje robią się białe, a moje są zielone. Po niedzieli zrobię fotki i się zapytam w wątku o hortensjach. Pozdrawiam Cię Ana.
Ogród niby nowoczesny ale... 08:30, 26 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
o to u nas B tylko 8szt i 2 L cebule były pod koniec sierpnia o ile dobrze pamiętam

Ha ha...no ta...przy naszych 10 B to u Was tylko 8...
Tych na L mamy 4...

Jagodaa napisał(a)
Wiece co? z ciekawości też sprawdziłam ilość B i L i w samych Katowicach jest 19 B i 9 L, ale ja mam wszędzie blisko w tym GOPie, więc to pójdzie w grube dziesiątki, aż tyle czosnku i cebuli to ja nie chce .

Oj tam...będziesz później odsprzedawala tym co w okolicy nie mają B i L
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:30, 26 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a co to za nawóz przeciw żółknięciu?

"Agrecol przeciw żółknięciu traw" , ma niestey wysoką dawkę azotu ale i żelazo
http://agrecol.pl/produkt/nawoz-do-trawnikow-przeciw-zolknieciu-traw/
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:37, 25 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Wstyd się przyznać ale od 2011 usuwam ręcznie... Teraz przy koniczynie podałam się i będzie Mniszek...

dlaczego wstyd? w tamtym roku wyrwałam kilka chwastów ręcznie i był spokój, ale w tym roku nawiało mi tyle badziewia, ze nie było innego wyjścia tylko zrobić oprysk..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:44, 25 lip 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Z Twoich zdj. porównawczych wynika, że i ja mam Pinky Winky, choć takich nie kupowałam. Kupowałam Grandiflorę i Great Star. Tą ostatnią na pewno nie są a i do Grandiflory też nie podobne. Zobaczymy czy się przebarwią.
no niestety tak to bywa z podpisami w ogrodniczych
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:43, 25 lip 2014

Do góry
EdytaB napisał(a)
Hej , mam pytanko. Wyczytałam gdzieś, że werbena u Ciebie rośnie pięknie. Moje pytanie dotyczy siania. Mam nasionka ale czy mogę jesienią je wysiać, przez zimę poleżą czy lepiej do wiosny się wstrzymac?
ooo ja akurat autorytetem nie jestem ja zostawiłam krzaki werbeny na zimę, wiosna ścięłam i trochę wytrzepałam nasiona na rabacie. Jako że zima była łagodna to 'stare' werbeny mi przezimowały a z nasion wykiełkowało całe mnóstwo nowych siewek.
Dziewczyny mówił że nasiona werbeny muszą się przemrozić, więc jeśli masz zebrane nasiona trzeba je włożyć do zamrażarki. Ja bym siała na wiosnę, ale znowu zostawię krzakulce na zimę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:39, 25 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Dzieki bo trawnik sie zazielenil dzieki nawozowi przeciwko żólknięciu ale koniczyna się panoszy. Innych chwastow mam mało i ręcznie je wyrywam
a co to za nawóz przeciw żółknięciu?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:42, 25 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Marzenko używałam mniszka, po konieczynie i innych śladu nie ma

Dzieki bo trawnik sie zazielenil dzieki nawozowi przeciwko żólknięciu ale koniczyna się panoszy. Innych chwastow mam mało i ręcznie je wyrywam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:29, 25 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ja miałam tak w projekcie i tak sadziła, fakt że jest gęsto ale tak mi si na razie podoba

No właśnie, ja też wolę ciasno posadzić, bo efekt będzie szybszy, a ja należę do tych niecierpliwych - niestety;-(
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:27, 25 lip 2014

Do góry
Sonka napisał(a)

Zmierzyłam moje są sadzone co 120 cm, mozna sadzić gęściej ale na bank za jakiś czas trzeba rozsadzić.
ja miałam tak w projekcie i tak sadziła, fakt że jest gęsto ale tak mi si na razie podoba
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:25, 25 lip 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Że tak się wetnę - też polecam fernando.....

Marzenko używałam mniszka, po konieczynie i innych śladu nie ma
Ogród niby nowoczesny ale... 12:54, 25 lip 2014

Do góry
o to u nas B tylko 8szt i 2 L cebule były pod koniec sierpnia o ile dobrze pamiętam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:48, 25 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Magnolia- masz w sumie rację z tymi berberysami, zaryzykuję chyba.
To , ze nasze chłopy musza się poznać lepiej to jedno ale ja sobie marzę żeby wreszcie poznać Ciebie.

a ja miałam to szczęście
no i pomimo, że mój M nie umie spawać (chyba) to też go nie wymienię...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:54, 25 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
one są sadzone tak ok 60-70cm od siebie, ziemi nie mieszałam z nawozem ale dawałam w dołek ziemię z worka. Nawoziłam dopiero po jakimś czasie naprzemiennie florowitem i magiczną do hortensji

bardzo dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję, że moje będą tak okazałe jak Twoje, brak słów!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:57, 24 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
A co to jest na tym pierwszym zdjeciu?

rozchodnik pod vanilkami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies