Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Sonka 13:14, 25 lip 2014

ZielonaAnia75 napisał(a)

bardzo dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję, że moje będą tak okazałe jak Twoje, brak słów!

Zmierzyłam moje są sadzone co 120 cm, mozna sadzić gęściej ale na bank za jakiś czas trzeba rozsadzić.
ana_art 13:25, 25 lip 2014

BusyBee napisał(a)

Że tak się wetnę - też polecam fernando.....

Marzenko używałam mniszka, po konieczynie i innych śladu nie ma
ana_art 13:27, 25 lip 2014

Sonka napisał(a)

Zmierzyłam moje są sadzone co 120 cm, mozna sadzić gęściej ale na bank za jakiś czas trzeba rozsadzić.
ja miałam tak w projekcie i tak sadziła, fakt że jest gęsto ale tak mi si na razie podoba
agniecha973 14:37, 25 lip 2014

Z Twoich zdj. porównawczych wynika, że i ja mam Pinky Winky, choć takich nie kupowałam. Kupowałam Grandiflorę i Great Star. Tą ostatnią na pewno nie są a i do Grandiflory też nie podobne. Zobaczymy czy się przebarwią.
EdytaB 15:19, 25 lip 2014

Hej , mam pytanko. Wyczytałam gdzieś, że werbena u Ciebie rośnie pięknie. Moje pytanie dotyczy siania. Mam nasionka ale czy mogę jesienią je wysiać, przez zimę poleżą czy lepiej do wiosny się wstrzymac?
ZielonaAnia75 18:29, 25 lip 2014

ana_art napisał(a)
ja miałam tak w projekcie i tak sadziła, fakt że jest gęsto ale tak mi si na razie podoba

No właśnie, ja też wolę ciasno posadzić, bo efekt będzie szybszy, a ja należę do tych niecierpliwych - niestety;-(
Madzenka 20:42, 25 lip 2014

ana_art napisał(a)

Marzenko używałam mniszka, po konieczynie i innych śladu nie ma

Dzieki bo trawnik sie zazielenil dzieki nawozowi przeciwko żólknięciu ale koniczyna się panoszy. Innych chwastow mam mało i ręcznie je wyrywam
ana_art 22:39, 25 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Dzieki bo trawnik sie zazielenil dzieki nawozowi przeciwko żólknięciu ale koniczyna się panoszy. Innych chwastow mam mało i ręcznie je wyrywam
a co to za nawóz przeciw żółknięciu?
ana_art 22:43, 25 lip 2014

EdytaB napisał(a)
Hej , mam pytanko. Wyczytałam gdzieś, że werbena u Ciebie rośnie pięknie. Moje pytanie dotyczy siania. Mam nasionka ale czy mogę jesienią je wysiać, przez zimę poleżą czy lepiej do wiosny się wstrzymac?
ooo ja akurat autorytetem nie jestem ja zostawiłam krzaki werbeny na zimę, wiosna ścięłam i trochę wytrzepałam nasiona na rabacie. Jako że zima była łagodna to 'stare' werbeny mi przezimowały a z nasion wykiełkowało całe mnóstwo nowych siewek.
Dziewczyny mówił że nasiona werbeny muszą się przemrozić, więc jeśli masz zebrane nasiona trzeba je włożyć do zamrażarki. Ja bym siała na wiosnę, ale znowu zostawię krzakulce na zimę
ana_art 22:44, 25 lip 2014

agniecha973 napisał(a)
Z Twoich zdj. porównawczych wynika, że i ja mam Pinky Winky, choć takich nie kupowałam. Kupowałam Grandiflorę i Great Star. Tą ostatnią na pewno nie są a i do Grandiflory też nie podobne. Zobaczymy czy się przebarwią.
no niestety tak to bywa z podpisami w ogrodniczych