Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:57, 05 mar 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Na drzewo pomyslalam - jawor ale ja sie nie znam tak dobrze. U nas w miescie takie jawory rosna, ktore wygladaja jakby moro mialy ubrane

Alez mialas piekny urlop koronkowe domy mi sie bardzo podobaja i wszystkie inne architektoniczne elementy. Szkoda, ze szkoly i przedszkola nie pstryknelas. Musze poszperac w necie moze maja je gdzies na stronie miasta.

Iza wszędzie w okolicach budynki publiczne teraz są przepiekne, całe w drewnie. Nikt nie ucieka od tradycji ale używa sie ja w nowoczensy sposób
Mi brakuje tego ładu archtektonicznego w Polsce, ale o tym juz wile razy było i wzbudzało kontrowersje

znalazłam ale słabe ujecie
http://www.gemeinde.stulrich.bz.it/system/web/gelbeseite.aspx?sprache=3&typ=7&letter=ALLE&detailonr=218043475-557&datum=03/02/2016&cmd=az&menuonr=219370987
http://atlas.arch.bz.it/it/istituto-tecnico-commerciale-e-scuola-professionale-per-l-artigianato-artistico-raetia-ortisei/

ps. fascynuje mnie ta dwujęzyczność - Ortisei = St. Ulrich
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:55, 05 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wezcie mnie ja moge wzdychac i do jednego i do drugiego
Zazdroszcze podrozy.ja jeszcze sie ich ucze.na razie sa dosc wymagajacym doswiadczeniem... dlatego slowo "wczasy" jest mi obce.ale moze kiedys to sie zmieni.milo bylo popatrzec

Asia Ciebie zabiorę do najlepszej cukierni w Ortisei - Cafe Corso.
Niebieska kamieniczka zwykle jest na zdjęciach tej miejscowości

Ps. Nadejdzie czas na urlopy
Macham do Ciebie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:26, 05 mar 2016

Do góry
Czy ktos wie co to za drzewo? Takie bez kory jak platan ale jednak inne? Wygladało w takim bezlistnym stanie zankomicie! Kiedyś wisnie wymienie na to coś

To chyba nie platan Alpen's Globe?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:23, 05 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Jaki z tego wniosek? Musimy kiedyś wspólnie jechać na narty - my będziemy wzdychać do budynków, a Adamo do wyszukanych dań

Sebek jestesmy umówieni
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:22, 05 mar 2016

Do góry
I dla wielbicieli kuleczek

I moja duza szara donica w tym roku znów dostanie trzy kuleczki nie bede kombinować bo ten widok mnie zachwycał

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:19, 05 mar 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
Marzenka a co tam za trawki masz na rabacie? Te brązowe?

Chyba były.... Bo co roku te praire fire musze wymieniac,
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:18, 05 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Wzdycham do tej architektury i przestrzeni publicznych Ale ja to już skrzywienie ze studiów mam w tym względzie

Sebek moj M nie moze słuchać mojego wzdychania na widok tej architektury.. nie zrobiłam zdjęc szkoły i przedszkola w Ortisei... Caluteńkie w listewkach drewnianych i szkło....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:16, 05 mar 2016

Do góry
Ale Włochy to równiez uczta dla podniebienia nawet na stoku

Typowo tyrolskie danie - knedle jajeczne - mój M jest fanem kuchni regionalnych. Zawsze takie eksperymenty próbuje

Spagetti carbonara czyli nie ryzykuje ja

A na koniec dnia bombardino - czyli likier jajeczny na ciepło tym razem bez espresso

Okolice Val Gardena słyną z dobrej kuchni. W Ortisei była restauracja z gwiazdkami Michelin a w okolicach jeszcze dwie... Ale nie odważylismy sie wyczyścić naszych kart kredytowych w innych lokalnych restauracjach jedliśmy lepiej niz w wykwintnych wrocławskich restauracjach...
Ogródek Iwony 21:15, 05 mar 2016

Do góry
Próbuję chociaż co drugą stronę poczytać..

Ha, dziś Marta Zielona napisała, ze jeszcze tylko Madżenka potrafi w ciągu minuty zorientować się w tematach i napisać posta i lecieć dalej. Podobno Sebek już wysiadł

Ja też już wysiadłam

Potwierdzam, że stipa ładna tylko w pierwszym roku.,..bo aż tam się mi cofnęło.

Ewa bacowa skąpi nam fotek swojego pięknego ogrodu.. szkoda.

Summer Song ma fajny kolor i z niego mały kameleon.. kolor trzymam jednakowy.

Moja trytoma (ta co dałam Tobie ) też jest kiepska, ale liczę że odbije.

W tym roku ci bujnie ogród i będziesz zbierać efekty swojej pracy i metamorfozy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:09, 05 mar 2016

Do góry
A i takie nietypowe ułożenie drewna

Notabene ta taśma ruchoma w tunelu wiodła nas w srodku miasta do gondoli. Cobysmy sie w butach narciarskich zbytnio nie zmęczyli

Ale widac ze wczesnie rano z M startowaliśmy na wyciągi bo w tunelu jeszcze pusto
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:07, 05 mar 2016

Do góry
I nieśmiało pojawia się corten w dekoracjach, ale widziałam równiez w trakcie podrozy całe budynki obłożone cortenem. Piękni sie corten wkomponowywal w ciemne drewno

I nie wiem dlaczego wszyscy pisza o stylu scandi... Dla mnie alpejski wszechobecne drewno i skory.
Coraz częsciej widywałam tutaj nielakierowane , surowe drewno

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:03, 05 mar 2016

Do góry
Evchen napisał(a)
Koronki drewniane.. białe? Ja wiem kiedy przyjść!

Białe Ewo, specjalnie dla Ciebie.
Bajkowo to wygladało wieczorami. Codziennie chodziłam je oglądać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:02, 05 mar 2016

Do góry
Ale najbardziej podobały mi sie domy stylizowane na i ich stodoły. Z listewkami z drewna, ktore słuzą w stodołach do składowania drewna a w nowym wydaniu po prostu stanowią ozdobę elewacji i zaluzji przesłaniających widok.

Oj marzy mi sie tak położony dom... Na wzgórzu.... Z widokiem na dolinę i ogrodem piętrowym...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:56, 05 mar 2016

Do góry
I nawet rynny drewniane.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:55, 05 mar 2016

Do góry
Przepiekne zdobienia drewniane

I koronki drewniane
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:52, 05 mar 2016

Do góry
Kilka fotek z Ortisei - polecam tę miejscowość w włoskiej częsci Tyrolu. Jeste niezwykle urokliwa i z bardzo konsekwentna architektura alpejska - dominuje biel i drewno.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:46, 05 mar 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Zasnęłaś w ogrodzie? Domyślam się, że naładowałaś akumulatorki na stoku i masz power, ale żeby tak po ciemku jeszcze w ogrodzie działać?

Oj tak powera dzisiaj dostałam. Nie dość ze wyczysciłam z lisci pół ogrodu, wycielam znów kilka miskantów, oskubałam kostrzewy sine na przedpłociu to jeszcze rewolucje w donicach zrobiłam. Skończyłam o 19:00...
Fotek nie zdążyłam zrobic..,, jedynie tych kilka komórką wczesnym południem

Ps. Kolejne zurawki przy czyszczeniu nie przeszły testu opuchlakowego.... Georgia peach.. Czym je zastąpię przy rabacie kuchennej - Danusiowej ???
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:44, 05 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Madżenko u mnie zimno okropnie. Wyszłam do ogrodu, ale wróciłam nie dało się pracować

Jak to zimno? Od 13:00 u mnie było pięknie i ciepło. Zapełnilam w ogridzie 4 worki bio!
Ale rano fakt zimno, buro, fe!

Zatem dla Ciebie trichę słoneczka

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:40, 05 mar 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
o juz w domu jak minela podroz wyglada mi na to, ze trafiliscie w obie strony w najlepsza pogode

Oj tak na podróz mielismy dobra pogode tylko gdy byliśmy na stoku to padało niesamowicie. W Va Gardenie spadło 50 cm sniegu ....
Ale było i tak
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:38, 05 mar 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Wróciłaś! I jakie temperatury przywiozłaś

Przecieź obiecałam U Was chyba dzisiaj najcieplej było. Ciekawe czy M czarował pogodę w ogrodzie?

Moje krokusy też dzisiaj poczuły wiosnę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies