Moje cięte już jakiś czas temu też muszę delikatnie skorygować a tak mi się nie chce znowu latać z podkładkami najgorsze to wybieranie ze żwiru..
Pozdrówki
nie wiem jaki masz pomysł na tę rabatę i ogólnie na ogród (styl), ale takie ustawienie traw będzie nudne, no i co przed tymi z najniższego piętra?
przy płocie dałabym też takie same thuje żeby zrobić tło, w rogu (po srodku ) posadziłabym jakieś czerwone drzewo może być śliwa nigra (tania jest i szybko rośnie) lub ten buk czerwony który kupiłaś (o ile dobrze pamiętam ). Posadziłąm u siebie sporo patyków, jak mi przeżyją to wyślę Ci gotowe sadzonki hortensjowe
Buksy już na swoim miejscu,zamiast kul jest prosty żywopłot.na razie oczywiście efekty brak ale przymierzalam się do tego od zeszłego sezonu i wiedziałam,że musi minąć co najmniej rok aby efekt był zadowalający. Tak więc żywopłot pokaże w następnym roku chyba,że pokrzywa zdziala cuda...
Małgosiu też twierdzę że trawy potrzebują dużo wody aby ładnie się rozrastaly. Mam miskanty i Carexy i jeden i drugie kochają wodę ,której im nie oszczedzam
Dzięki za uwagi w donicy będzie rozłożona linia kroplująca i mam nadzieje nią regulować dostawę wody co do lawendy u mnie o dziwo lawenda najlepiej kwitnie tam gdzie ma stale mokro -zobaczymy jak będzie jeśli ten zestaw się nie uda w przyszłym roku go zmienię