Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

nawigatorka 21:49, 14 cze 2016

polinka napisał(a)

Niestety tutaj potrzeba czasu aby się zregenerowaly ale wiem ,że to kiedyś nastapi.
Asiu jak dobrze pamiętam, swoje cielas w tym roku wczesną wiosną ? Masz już nowe przyrosty?
mam mam i to nawet spore.w wiekszosci juz przyslonily dziurawe miejsca ale krzywe wszystko nadal.ale ze to bedzie taki żywopłocik przy ciurkadelku,a to dopiero za rok,to wytrzymam.choc teraz jak sie na to patrzy to nie wiadomo "co poeta mial ma mysli"
jazzy 22:04, 14 cze 2016

polinka napisał(a)

Gracilimus, który od trzech tygdoni nie dostaje już pokrzywy...

Matko jedyna! Trzymajcie mnie!
Ale wiesz co, taki widok u Ciebie być może oznacza też taki widok u mnie... za rok... za dwa...?
Madzenka 23:09, 14 cze 2016

Pięknie te kompozycje traw wygladają

U mnie żywopłot buksowy wyłysiał od choroby grzybowej i pokładania się na nim incrediball
Iwk4 23:20, 14 cze 2016

Polinko, dziękuję za fotkę i że rok mi nie kazałaś czekać. Buksy się odbuduje. To jest pewne. Żywopłot jak jest spory, w środku jest niestety łysy. Ja mam taki 15-letni jak nie dalej i niżej go ciæć nie chcę, bo jest wewnątrz łysy. Sięga mi do tyłka.

Twoje trawki są potężne. Ja kupiłam mikre 3 gracki i kiepsko je na razie widać. Muszą urosnąć.

Na jednej rabacie mam kostkę bukszpanową z 12 bukszpanów 3×4 i żywopłocik. Rabata jest w L.
No i tydzień temu dorobiłam drugą kostkę, bo mi coś brakowało. Tylko mniejszą z 2×3 bukszpany. Większe tylko są.
Teraz jestem zadowolona.
beata_m 20:49, 16 cze 2016

ale masz trawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! może sztuczne oczywiście żartuje, fantastyczne ....
katiaxx 23:31, 16 cze 2016

polinka napisał(a)

Kasiu nie mam pojęcia...nigdy nie stosowalam.

W kwestii gnojowek doczytałam dzisiaj w mojej książce o której Ci pisałam, że gnojowke z pokrzywy i pewnie nie tylko z pokrzywy powinno się stosować po 14 dniach gdy roztwór stanie się przezroczysty.
Czy ktoś używa po takim czasie gnojowki?? Naprawde gnojowka jest przezroczysta?

Moze mieli na mysli klarowna ?. Ale tez nie jest. Ja dzis lalam swoja. Przypominala wode z beczki z ogorkami kiszonymi tylko bardziej metna.
moonia 07:27, 17 cze 2016

Ja gnojówkę z pokrzywy zrobiłam, zastosowałam, ale raczej przezroczysta nie była.
Konieczki 07:33, 17 cze 2016

polinka napisał(a)

W kwestii gnojowek doczytałam dzisiaj w mojej książce o której Ci pisałam, że gnojowke z pokrzywy i pewnie nie tylko z pokrzywy powinno się stosować po 14 dniach gdy roztwór stanie się przezroczysty.

Ja podlewam po takim okresie - jest faktycznie przęźroczysta. U mnie to z lenistwa...

Trawy przecudne i cały ogród też

A stosowałaś może ANHK? Ja przymierzam się do nastawienia

A możesz mi nazwę książki przesłać na priv
beta 08:15, 17 cze 2016

polinka napisał(a)

ja używam dokładnie po 14 dniach...moja nie jest przeżroczysta...ma kolor wody po kiszonych ogórkach...może chodzi o to czy jest mętna?....jeśli tak, to faktycznie mętna nie jest...cały osad idzie na dno....ot...sie nagadałam
Kawa 09:59, 17 cze 2016

hej
u mnie wcale nie była przezroczysta/!
Poli trawy cudne, ale to wiesz
macham zachwycająco