Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:58, 14 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Ogród kipi zielenią i kwiatami. Cudnie. Mówisz że do cycków dasz rozchodniki?

Tak Zbysiu, mimo dbania i podlewania, wszystko na południowym murze schnie
to nieznane mi , dostałam jesienią od sąsiadki, ale jest cudne, mszyce ciut obsiadły, bo mrówki...ale i tak fajne

moje sadzonki limek dorodne, i szałwia z trawami
..i tak dość pusto mi się u mnie wydaje, ale może i lepiej..

a tu ciut z oddali, limki i róże i bukszpan
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 13:46, 14 cze 2014

Do góry
Przywrotnik i szałwia - znane połączenie Wszystko u Ciebie piknie urosło, ale stipa to cuuuudo Im więcej ją oglądam w innych ogrodach tym bardziej jestem skłonny do kupna
Ogród różowy 13:15, 14 cze 2014

Do góry
I u mnie też jest różowo.

Róża New Dawn. Szałwia

Goździk. Rododendron

Tawułka. Prymulka

Jabłoń rajska Ola.

Tawuła.

Krzewuszka.

Mikołajek.

Surfinia i pelargonia.

Floks

Lewizja.

Głóg.

Lilak

Azalia.

Co z tym ogródeczkiem począć 23:52, 13 cze 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Ewcia ślicznie ! szałwia to chyba dobry pomysł

Ja niestey uważam, że nie, bo żurawki lub trawy będą piekne przez calutki rok a szalwia, miesiąc lub dwa a potem urody nie ma... Fajnie wygląda szalwia z innymi roslinami ale na tej reprezentacyjnej rabacie jestem na NIE.
Ewo róze na murze są zachwycajace. Jak oglądam Twój ogrod z ery przedogrodowiskowej, to aż wierzyć się nie che że taki efekt w tak krotkim czasie osiągnęłaś!
Ogród przy lesie początek 2012/2013 22:08, 13 cze 2014

Do góry
Biała róża + fioletowa szałwia = wspaniały duet
Mazury i mój kawałek ziemi 22:00, 13 cze 2014

Do góry
A widzisz Reniu tego nie wiedziałam że piwonie trzeba płytko sądzić no ja moją wykopalam od mamy i posadzilam na taką głębokość co miała wcześniej i kwitła mi po posadzeniu u mnie w tym samym roku to masz rację .No a z szalwia też tak patrzylam ze ona się rozrosnie no to zostawiam tak jak jest ale powiem Ci ze róża z szałwia lepiej wygląda niż z lawenda tz. Mnie się lepiej z szałwia podoba.
Mój mały raj na ziemi :) 21:06, 13 cze 2014

Do góry
anula_wn napisał(a)

Prześlicznie...
A ta szałwia to jednoroczna jest? I tak cały sezon ładnie kwitnie???
Co z tym ogródeczkiem począć 20:46, 13 cze 2014

Do góry
tylko że szałwia to potem przekwitnie i będzie pusto dopóki znowu ale już słabiej nie zakwitnie...
A może jednoroczne np begonie albo niecierpki...??
Co z tym ogródeczkiem począć 20:31, 13 cze 2014

Do góry
Ola tez mi jakoś szałwia tam leży,jeszcze pomiedzy kulki stipa i chyba by było ładnie .
A już mi się wydawało że w tym roku tam nic nie zmienię
Co z tym ogródeczkiem począć 20:21, 13 cze 2014

Do góry
Ewcia ślicznie ! szałwia to chyba dobry pomysł
Mazury i mój kawałek ziemi 20:21, 13 cze 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)

No właśnie Renatko mam posadzone na zmianę szałwia,róża i tak 10 szt a później na zmianę lawenda i róża tez 10 szt czy dosadzic w wolne miejsca jeszcze szalwie bo tak mam w rzędzie to zrobione chyba wiesz o czym piszę ?czy jeszcze przed róża zrobić kolejny rząd szalwi aby róże były wkoło obsadzone czy to juz może za dużo by było .

Ewuś ,szałwia się rozrośnie spokojnie poczekaj ,nie dosadzaj ,bo przecież przed masz bukszpan .
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:42, 13 cze 2014

Do góry
Bardzo podobają mi sie romantyczne rabaty. Tak sobie umyśliłam, że zrobię rabatę w kolorach fioletowo-różowych. Jest już malutki placyk na ławeczkę (malutką). Wzdłuż płotu rosną już szmaragdy (też malutkie), z jednej strony placyku pod ławkę - zawijasek z żółtego bukszpanu, liatra, hortensja, dzwonki, naparstnice,orliki, żylistek. W zawijasku będzie coś na nóżce. Nie wiem co wsadzić z drugiej strony. Przy kratce rośnie róża pnąca New Dawn, hortensje, orliki. Były bordowe żurawki, ale już przesadziłam. Podoba mi się szałwia fioletowa i niższa różowa. Tutaj róży jeszcze nie ma. I co tutaj posadzić?

Żurawek już nie ma, przy kratce róża już rośnie
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 18:21, 13 cze 2014

Do góry
Sliczna szałwia
Zobaczysz jak szybko sie rozrasta.
U mnie z 3 sadzonek mam po 2 latach całą rabatę. Na jesieni podzieliłam karpy i super sie przyjeły.

Mazury i mój kawałek ziemi 18:05, 13 cze 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Piwonia śliczna i widzę ,że szałwie się spisują ,mam nadzieję ,że masz ich więcej ,bo do róż idealne .Pokazuj więcej fot.

No właśnie Renatko mam posadzone na zmianę szałwia,róża i tak 10 szt a później na zmianę lawenda i róża tez 10 szt czy dosadzic w wolne miejsca jeszcze szalwie bo tak mam w rzędzie to zrobione chyba wiesz o czym piszę ?czy jeszcze przed róża zrobić kolejny rząd szalwi aby róże były wkoło obsadzone czy to juz może za dużo by było .
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 16:57, 13 cze 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Aguś wpadłam wreszcie podziękować za wizyty u mnie. W przerwie deszczu wyplewiłam szklarenkę i skosiłam trawnik.... jutro tylko pozostało podkosić przy murkach... i... plewić, plewić, plewić....
Pięknie u ciebie... uwielbiam wiosenną zieleń .... a niebieskości irysków... fantastyczne! Ja też lubię przywrotnika z szałwią
Pozdrowienia dla ślicznej, małej Łepetynki

"Jutro tylko..." tak tak... never ending story...
A szałwia z przywrotnikiem to właśnie od Ciebie zgapione. Tylko po przekwitnieniu dostaną rabatę dla siebie bo na obecnej mają za dużą konkurencje ostróżek i tojeści i za mało są wyeksponowane
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 16:50, 13 cze 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Szałwia+przywrotnik super. Niesamowicie mnie przywrotnik kusi .

Bo przywrotnik grzechu wart! Jak tylko przekwitną z szałwią to szykuje im się przeprowadzka na inną rabatę...
Ogród w cieniu brzozy 14:59, 13 cze 2014

Do góry
A ,pamiętasz cenę ? ostatnio z 3 tygodnie temu byłam na Marchołta kupiłam tam szałwie co miała być niebieska a jest biała i w tej szkółce za nią też jakąś drobnicę kupiłam typu ;bodziszki i szałwia ,do Polsad nie dotarłam .
Ogródek Agam 12:55, 13 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Ależ zmian, ależ porad
Aga a czy bukszpany nie są za blisko trawnika?

Bukszpany są włożone tylko na chwilę, jeszcze tysiąc razy będę linię poprawiać.

Jagodaa napisał(a)
Nowa szałwia , ładnie to wygląda z trawami.
Linię jakoś poprawsz tak, żeby Ci pasowała. Ja tak miałam za czasów falistych, chodziłam i podkrawałam trawnik, aż w końcu wyszło to, co mi odpowiadało . Na fotkach nie widać dobrze całości.

Szałwia ładna, wczoraj szukałam jaka to odmiana i znalazłam że omączona - jednoroczna a było napisane że bylina i pani mnie jeszcze zapewniała.

A linia jest do bani, im dłużej patrzę na te zdjęcia tym bardziej żałuję że tyle trawnika wykroiłam.
Ogródek Agam 12:47, 13 cze 2014

Do góry
Nowa szałwia , ładnie to wygląda z trawami.

Linię jakoś poprawsz tak, żeby Ci pasowała. Ja tak miałam za czasów falistych, chodziłam i podkrawałam trawnik, aż w końcu wyszło to, co mi odpowiadało . Na fotkach nie widać dobrze całości.
Mazury i mój kawałek ziemi 23:22, 12 cze 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Cos kiepsko mi fotki się wygrywają szałwia i róża posadzone wiosną

Ewuś ale kolory,lubię takie.Coraz piękniej u Ciebie!
pozdrawiam serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies