Irenko, obejrzałam relację z powstawania i remontowania domku.
Mogłabym się bujać w fotelu i gapić na ten widok.
Trawy są u Ciebie zachwycające
Cieszę się, że ten trzcinnik u Ciebie zobaczyłam i go kupiłam
Buziaki
Haha Beatko nie wiesz że to zawsze tetrisami się kończy? Sadzisz jedno to drugie przeszkadza i tak w koło
Mam nadzieje że szersza rabata będzie fajna i trawy które na wiosnę dosadzę między Hortensję ją dopełnią. Oby do wiosny
Zostawiam ci bratki które się wysiały i kwitną terazMiałam je w donicy a wysiały się na rabacie
Ach te wędrujące nasionka
Ten widok dla mnie najpiękniejszy. Jak ja kocham ogrodówki, w towarzystwie hakonki jeszcze piękniejsze. Chyba muszę taki duet zgapić i zastosować go u siebie
Gaurę kupiłam tydzień temu, różowa, dość gęsta ale też dość niska. Mam nadzieję że przezimuje, jeszcze jej nie wsadziłam, mówisz że lubi sucho?
Może można pobrać od niej teraz sadzonki, przetrzymać w zimnym pokoju? Chyba spróbuję
I znowu minął kolejny tydzień jesieni. I kolejny chłodny ale cudownie słoneczny weekend na działce. Szkoda, że już niedługo będzie koniec weekendowego ogrodowania
A na razie cudownie przebarwiają się borówki.
I kolejne ujęcie wrzosowiska.
Dopiero zakwitł mój pierwszy aster - Rudelsburg. Zamówiłam kolejne ale nie wiem czy zdążę się nacieszyć ich kwitnieniem skoro tak późno zaczynają.
I taka zagadka. Kupiłam w zeszłym roku kilka miskantów. To poniżej to miał być Gracillimus.
Hania piersióweczka np wiśniówki (oczywiście awaryjnie) wskazana na przemoczenie
Alicja zobacz jak niewiele brakowało by to było czeskie
znak graniczny tuż przy Błędnych Skałach
w drodze powrotnej zawadziliśmy o Wambierzyce
ale na szkółkę w Radkowie(Grochowski- polecam) było już zbyt późno
w głowie się nie mieści że kiedyś te trasy np od fortów Srebrnej Góry do Kudowy przez Szczeliniec pokonywaliśmy pieszo z całym dobytkiem na plecach
najciekawsze było przeciskanie się z wypchanymi plecakami przez szczeliny
Teraz ruch jest jednokierunkowy ale wcześniej (dużo wcześniej) była wolna amerykanka .
Podobno czasami słychać jeszcze nawoływania tych co szukali obejścia gdzieś boczna ścieżką
Piękna rabata, piękne kompozycje ogrodowe.
Wg mnie szpaler róż będzie trochę przyciężkawy. Dwie róże pomiędzy gaurami nadałaby tu lekkości. Jestem za Angelą lub Balleriną
Moniko dziękuję.
Jak się ogląda foty, to dopiero to wszystko można porównać. A ile zmian w rabatach i roślinach, no i nie koniec. Buksy nadal do wywalenia.
Basiu no było tej pracy. Leniwa jestem, to nie pokazuję porównań, a czasami powinno się. Dzięki.
Będziesz zadowolona z tych donic, moje już ścinam nawet bo mnie wkurzają brązy i gołe badyle.
Na rabatach wciąż hortensje super.
Miło słyszeć, że ktoś podziwia mój ogród Bardzo lubię o niego dbać i upiększać. Robię to wg. swoich upodobań i cieszę się, że komuś też może się to podobać.
Jeżeli chodzi o warzywniak, to nie przepadam za plewieniem i potem za przetwórstwem tych wszystkich warzyw i owoców. Ale lubię mieć wyplewione i swoje zapasy zimowe też lubię mieć. Więc robię
Mam wrażenie, że moja lista rzeczy do zrobienia nigdy się nie kończy...
Ale dziś udało mi się przenieść ziołownik. W jego miejsce rozszerzy się rabata trawiasta Posadziłam też sporo traw w miejsce byłego żywopłotu, ale o tym innym razem dokładniej...
Sadzenie i przesadzanie akurat lubię i zakupy też Ale mam już sporo roślin do podziału, dzielę się z innymi, od innych też dostaję, więc ciągle jest co sadzić, gorzej, że nie ma już gdzie Więc będą najwyżej ciągle zmiany