Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 10:55, 13 paź 2021

Do góry
zawitka napisał(a)
Mirka i Justyna ------ dałyscie mi do pieca tak że poleciałam zobaczyć które hortki przebarwiają się a które nie mam taka jedną co sie nie przebawia i nie wiem co to Gred Star.????/

Pokaz mi swoją?????/

Gret Star u mnie taka już teraz w brązach
t
Kyushu też nie przebarwia się.

Piękne są
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:53, 13 paź 2021

Do góry
Milka napisał(a)
i aktualnie

widoki z tarasu

Irenko, obejrzałam relację z powstawania i remontowania domku.
Mogłabym się bujać w fotelu i gapić na ten widok.
Trawy są u Ciebie zachwycające
Cieszę się, że ten trzcinnik u Ciebie zobaczyłam i go kupiłam
Buziaki
Mirkowy ogród (początki) 10:46, 13 paź 2021

Do góry
beamilusia napisał(a)
Witaj Mirko. Ależ u Ciebie przemeblowania na rabacie. Ja ją podziwiałam taką, jaka była, ale teraz będzie przepięknie z hortensjami. Wielkie przeprowadzki roślin, a miałaś tylko dosadzić krzewy. Ale wysiłek na pewno się opłaci. Pozdrawiam serdecznie.

Haha Beatko nie wiesz że to zawsze tetrisami się kończy? Sadzisz jedno to drugie przeszkadza i tak w koło
Mam nadzieje że szersza rabata będzie fajna i trawy które na wiosnę dosadzę między Hortensję ją dopełnią. Oby do wiosny
Zostawiam ci bratki które się wysiały i kwitną terazMiałam je w donicy a wysiały się na rabacie
Ach te wędrujące nasionka
Podwórkowa rehabilitacja 10:11, 13 paź 2021

Do góry

Ten widok dla mnie najpiękniejszy. Jak ja kocham ogrodówki, w towarzystwie hakonki jeszcze piękniejsze. Chyba muszę taki duet zgapić i zastosować go u siebie
Gaurę kupiłam tydzień temu, różowa, dość gęsta ale też dość niska. Mam nadzieję że przezimuje, jeszcze jej nie wsadziłam, mówisz że lubi sucho?
Może można pobrać od niej teraz sadzonki, przetrzymać w zimnym pokoju? Chyba spróbuję
Mirkowy ogród (początki) 09:42, 13 paź 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

No dziękuje Ci bardzo. Wczoraj tez je podlalam ale wygladaja jakby uschły. Myśle ze na wiosnę odbiją. Oby…

Powinny się przyjąć a jak nie to przegnam 14 Hortensji było by przykro . Miejmy nadzieję
Miłego dnia
Kaszubskie piaski 09:04, 13 paź 2021

Do góry
I znowu minął kolejny tydzień jesieni. I kolejny chłodny ale cudownie słoneczny weekend na działce. Szkoda, że już niedługo będzie koniec weekendowego ogrodowania

A na razie cudownie przebarwiają się borówki.

I kolejne ujęcie wrzosowiska.

Dopiero zakwitł mój pierwszy aster - Rudelsburg. Zamówiłam kolejne ale nie wiem czy zdążę się nacieszyć ich kwitnieniem skoro tak późno zaczynają.

I taka zagadka. Kupiłam w zeszłym roku kilka miskantów. To poniżej to miał być Gracillimus.

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:50, 13 paź 2021

Do góry
Hania piersióweczka np wiśniówki (oczywiście awaryjnie) wskazana na przemoczenie

Alicja zobacz jak niewiele brakowało by to było czeskie

znak graniczny tuż przy Błędnych Skałach

w drodze powrotnej zawadziliśmy o Wambierzyce
ale na szkółkę w Radkowie(Grochowski- polecam) było już zbyt późno

w głowie się nie mieści że kiedyś te trasy np od fortów Srebrnej Góry do Kudowy przez Szczeliniec pokonywaliśmy pieszo z całym dobytkiem na plecach

najciekawsze było przeciskanie się z wypchanymi plecakami przez szczeliny
Teraz ruch jest jednokierunkowy ale wcześniej (dużo wcześniej) była wolna amerykanka .
Podobno czasami słychać jeszcze nawoływania tych co szukali obejścia gdzieś boczna ścieżką

Ogród w Klein Kottorz 08:48, 13 paź 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Mam problem z doborem roślin, może ktoś pomoże
To jest główna rabata, na przeciw tarasu, dotyczy części pomiędzy hortensjami.
Chcę zabrać stamtąd środkowy rządek trawy Silver Sceptre i w to miejsce posadzić róże.
Zastanawiam się, czy to ma być szpaler, czy tylko kilka róż z tyłu pomiędzy gaurami.Tam nie ma dużo miejsca.

Pod uwagę biorę róże:
- Ballerina ( mam 5, 2 chwilowo tam zadołowałam, ale latem biała),
- Angela (2 mam),
- Dinky (bardzo intensywny kolor),
- Stadt Rom ( u mnie jest bardzo rozłożysta)

Może przyjdzie Wam do głowy jakiś pomysł.

Piękna rabata, piękne kompozycje ogrodowe.
Wg mnie szpaler róż będzie trochę przyciężkawy. Dwie róże pomiędzy gaurami nadałaby tu lekkości. Jestem za Angelą lub Balleriną

Zieleń, drewno i antracyt 08:07, 13 paź 2021

Do góry
antracyt napisał(a)

Też mi nieśpieszno do przymrozków, szklarnia jeszcze pełna pomidorów...
Wczoraj przed zimnem schowałam do niej większość papryk, zostały tylko te pod domem. Te na razie miały ciepło, ale chyba dzisiaj też dołączą do reszty.

Dla Ciebie również przyjemności na weekend

Pięknie Ci wszystko kwitnie buszowisko normalnie
A te papryki czereśniowe to te ostre z nasion ode mnie?
Będę próbować zimować bakłażany a Ty?
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:06, 13 paź 2021

Do góry

kosmos i pojedyncze róże jeszcze kwitną
dalie ciut oberwały, ale jeszcze też kwitną

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:05, 13 paź 2021

Do góry
W donicy już brąz
a na rabatach nie

Zieleń, drewno i antracyt 08:05, 13 paź 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Zadowolona jestem z całej tej rabaty, paprocie i funkie się zadomowiły i rosną w siłę. Problematyczne jest tylko zbiernie liści orzecha.

To wszystko Miłego dnia mimo deszczu

Śliczny ten rdest
On jest czerwony czy malinowy?
Jest mocno ekspansywny?

Uśmiechnęłabym się o małą sadzonkę

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:01, 13 paź 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Irenko gratuluję, Bus ponownie do Ciebie zajechał

Oglądałam poprzednią relację i od razu poznałam Twój ogród, jest taki charakterystyczny

Świetnie Tomek go pokazuje, same smaczki

Danusiu dzięki.
Fajnie zobaczyć ogród w innym obiektywie
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:00, 13 paź 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)
Zdjęcia porównawcze pokazują, jak dużo pracy włożyliście w te wszystkie zmiany pięknie Irenko, obejrzałam też relację, cudnie pokazany ogród buziaki

Moniko dziękuję.
Jak się ogląda foty, to dopiero to wszystko można porównać. A ile zmian w rabatach i roślinach, no i nie koniec. Buksy nadal do wywalenia.
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:59, 13 paź 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Irenko, świetne zdjęcia historyczne! Nie do wiary, jak to się pozmieniało, ile pracy pochłonęło, rozczulił mnie fotel, pamiątka po Tacie. Stworzyłaś miejsce jakich mało, zielony azyl.

Marta, zmian było bardzo dużo, pracy własnej też, ale warto było.
Lubię ten fotel, fajnie się buja na nim
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:57, 13 paź 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Dzięki objrzałam Przepięknie pokazał twój ogród zdjęcia innym okiem cudo.
Pozdrawiam

Dziękuję mnie tez się podobało, ominął robocze części
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:56, 13 paź 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Widać ogrom pracy jak zwykle podziwiam i jestem pod wrażeniem ja też coś od Ciebie sobie podpatrzyłam, w duże donice hortensje posadziłam, niby nic wielkiego, ale u Ciebie mi się one bardzo podobały i moje też już sobie rosną

Basiu no było tej pracy. Leniwa jestem, to nie pokazuję porównań, a czasami powinno się. Dzięki.
Będziesz zadowolona z tych donic, moje już ścinam nawet bo mnie wkurzają brązy i gołe badyle.
Na rabatach wciąż hortensje super.

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:53, 13 paź 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Domek swietny!
A wiesz, Milko, ze ja kilka lat temu natknęłam sie na Twój wątek, widziałam lustrzane okienka i odgapilam?
Też mam taki domek na działce (drewniany) i takie okienko machnęłam ze dwa lata temu . Tyle, ze bez okiennic .

Domek lubię, jeszcze w środku trzeba dekoracji, bo on spory i pustawo, ale stale czasu brak.
O, super że zgapiłaś, koniecznie pokaż
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:52, 13 paź 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
U Izabeli w ogrodzie piękny stolik dziękczynny, u Ciebie zaś parapet też dziękczynny, bo tyle zdrowia na niego poszło. tylko dziękować, że było i dalej się trzyma!

Piękna aranżacja. Podziwiam!

Dzięki Haniu.
Lubię te ozdobne dynie, może postoją ciut.
Za drzwiami do ogrodu... 00:50, 13 paź 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Aniu, długą listę prac masz do zrobienia ale wnioskuję, że to lubisz i jesteś zadowolona

Popodziwiałam Twój ogród, bujny i obfity. Niech widoczki cieszą jak najdłużej

Miło słyszeć, że ktoś podziwia mój ogród Bardzo lubię o niego dbać i upiększać. Robię to wg. swoich upodobań i cieszę się, że komuś też może się to podobać.
Jeżeli chodzi o warzywniak, to nie przepadam za plewieniem i potem za przetwórstwem tych wszystkich warzyw i owoców. Ale lubię mieć wyplewione i swoje zapasy zimowe też lubię mieć. Więc robię
Mam wrażenie, że moja lista rzeczy do zrobienia nigdy się nie kończy...
Ale dziś udało mi się przenieść ziołownik. W jego miejsce rozszerzy się rabata trawiasta Posadziłam też sporo traw w miejsce byłego żywopłotu, ale o tym innym razem dokładniej...
Sadzenie i przesadzanie akurat lubię i zakupy też Ale mam już sporo roślin do podziału, dzielę się z innymi, od innych też dostaję, więc ciągle jest co sadzić, gorzej, że nie ma już gdzie Więc będą najwyżej ciągle zmiany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies