Poszłam wykopywać resztę azalii z kwaśnej(tak, tak - bo ja tam ich jeszcze więcej miałam) żeby wsadzić je na razie do dużych donic i niech czekają na nowego właściciela. I nagle zapaliła mi się lampka. Bo może dodać by je na rabatę z pozostałymi? Zrobiłaby się pomarańczowa rabata
Ustawiłam próbnie. Złe światło niestety, może jednak coś zobaczycie
Pojednej stonie fiolety, po drugiej pomarańcze. Połączyć to wszystko białym, ma to sens?
A to te same azalie?
Mi się pomysł podoba z podziałem na pomarańcz i fiolet, ale tą jedną pomarańczową wśród fioletów bym zostawiła. Połączenie bielą to dobry pomysł.
Tak mi się wydawało. To super, nie będzie zbyt jednolicie, ale mimo wszystko pomarańczowo. Moim zdaniem pomysł trafiony Nawet to drzewko pomiędzy(nie wiem co to ) wpasowuje się odcieniem
Ale ty masz przestronne te rabaty. Chociaż mnie się wydaje że wtedy jest trudniej poukładać rośliny. Fajne masz te azalie, nie wydawaj. Nie kwitną długo to nawet jak teraz cię drażni jakieś połączenie to tylko przez chwilę . A zresztą masz miejsce . Pomarańcz z fioletem ładnie się komponuje.
Asiu, fajny pomysł na pomarańczowe azalie i do tego białe, te białe trochę uladza te jaskrawe kolory.
Paprocie moim zdaniem dobrze tam pasują, czy te Twoje to też nerecznice?
Taki klimacik leśny jest.
Bodziszka Ci wstawiłam u siebie.
Chyba wolałabyś białego pewnie? Ten bodziszek korzeniasty krótko kwitnie.
Altanka tez swietna, jak to dobrze mieć takiego zdolnego małżonka .
Duże rabaty duży problem, chciałoby suę powiedzieć . Nie jest tak źle. Mogę się rozpędzać z nasadzeniami. Chyba na małych nie umiaľabym nic sensownego wymyślić
No widzisz jak walczę o te azalie. Może się uda. Teraz w tym zestawie mi nie przeszkadzają. Z miejsca, gdzie z reguły omiatam(spodobało mi się to omiatanie u Hani Gruszki) ogród prawie ich nie widzę. Muszę specjalnie tam iść by zobaczyć. Bardzo dobrze je widać z wejścia na działkę, i fajnie to wygląda.